Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 1
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (107)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Včera jsem konečně dokoukala poslední sérii. Chilling adventures of Sabrina jsem si před dvěma roky při první sérii velmi oblíbila. První série byla boží, moc boží. Postavy, mrazivá a trošku strašidelná tajuplná atmosféra, kouzla, vztahové linky - paráda. 5* Druhá série byla taky boží. Občas mě sice postava Sabriny začala štvát svou arogancí, ale pořád to jelo v rychlém rytmu, furt se něco dělo, bylo to dobře promyšlené, dávalo to smysl, vztahové linie se prohlubovaly, nová tajemství vyplouvala na povrch, byly tam cool dějové zvraty a moc mě to bavilo. 5* Třetí série už začala být trošku chaotická, Sabrina mě svou arogancí začala trochu více štvát, a řekla bych, že od doby "čistky" Church of night, kdy měla všeho všudy 14 členů, z čehož téměř všechno vlastně jen studenti, tak to začalo klesat. Občas to nedávalo smysl, pohané mě teda moc nebavili, často se tam objevovali hadi, takže pro mě děs a hrůza si furt zničehonic zakrývat oči :D Bavila mě ale linie Sabriny coby královny pekla. Avšak říkala jsem si, že se pořád chová jak koza, že si hraje na královnu pekla, ale vůbec neví, jak funguje, ani se o to nezajímá a zajímá se jen o klučičí problémy. A ten poslední díl "cestování v čase" byl totálně mimo už. Kleslo to na 3,5*. No a čtvrtá série? Totálně chaotické, naprosto to nedávalo smysl. Kdykoliv přišla nová nadpozemská katastrofa, tak všichni úplně v děsu, ale pak ji v závěru přemohli na konci dílu za dvě minuty a potom, než přišla další, tak byli totálně v klidu, žili si životy, jak kdyby neměla ani další přijít. Ty "kapelové zpívající" čísla byla naprosto trapná, absolutně nechápu, co tam dělala a proč - totální výstelka. Díl s nadpozemsku bytostí už byl jen k smíchu a to že vlastně nadpozemskou bytost během 20 sekund zabili? :DDD Hilarious. Pak poslední díl samozřejmě smutné, ale trošku mi přišlo, že to zpomalilo a dávalo krapet smysl. Konec jsem samozřejmě brečela, nečekaně, ale vlastně jop.. ten konec byl dokonalý. Ač smutné, tak dával konečně konec smysl, a tím pádem jsem si řekla, že ač celá série byla na 3*, tak ten poslední díl byl zase super. Jenže potom co? Pak přišla ta poslední minuta. Víte moc dobře, o čem mluvím, ta světlem a bělobou zaplavená sentimentální nedávající smysl naprosto zbytečná minuta, která celý ten konec zkazila :D Ale všeho všudy sečteno, celý seriál si ty 4* zaslouží, protože jsem se u toho furt bavila a první dvě série byly topkové. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sabrinina děsivá dobrodružství na mne zapůsobila sympatickým zábleskem tvůrčí kreativity a hlavně odvahou zkombinovat místy docela hustý satanský horor s teenagerskou dramedií. Vím, že budu asi v menšině, ale mně tentokrát ten lehce multižánrový přístup nevadil ani v nejmenším. Upřímně, ruku na srdce – může být příběh o 16leté (ještě k tomu poloviční) čarodějnici jen čistokrevným hororem? Tohle může fungovat u nějaké vyvinuté a dospělé postavy, ale k mladičké Sabrině (která má navíc v porovnání s ostatními čarodějkami mnohem silnější pouto se světem smrtelníků) všechny ty náctileté strasti související s láskou a dospíváním prostě patří a bez podobné linie si celý příběh nedovedu představit. Je fakt, že atmosféra je chvílemi (zejména ve své první polovině) až groteskní, ovšem nikdy nesklouzne do podbízivého či infantilního humoru. Ten občasný balanc na hraně temného thrilleru/hororu a teen dramedie je naopak výtečný a dodává celému seriálovému zpracování Sabriny správnou dávku nadhledu. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem měl moc rád. Ze zajímavosti jsem si pustil pár dílů této verze a bohužel mě to nijak nezaujalo. Je to snaha napodobit původní seriál, ale opravdu hororovým vážným stylem. Možná, kdybych neznal původní seriál, tak bych hodnotil jinak, ale takhle mi to prostě nejde vůbec překousnout. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Venku prší, sychravo...ukázkový podzim. A k němu není nic lepšího, než maraton tady malé rebelky Sabriny. Podmanivá atmosféra, fajn hudba a solidní herci. ALE! Tohle není pohádka. Násilí, sex, krev, mučení. V dnešní době asi žádné překvapení. Netflix teď velmi často vypouští podobné seriály pro adolescenty...větší logiku v tom nehledejte. A už vůbec ne spojitost s komediálním seriálem z devadesátých let. Mám pocit, jakoby se teď každý druhý řídil pravidlem; čím více budeme šokovat, tím více budeme úspěšnější. Ano, čarodějnictví je téma samo o sobě. Ovšem seriálu by neuškodilo ponechat si o trochu více té pohádkovosti a zvolnit. První epizoda měla patřičné kouzlo, které se s přibývajícími díly vytrácelo. I tak by ale byly tři hvězdy málo. ()

Anduril odpad!

všechny recenze uživatele

Hmmm, ani nechápem, ako som to vlastne dopozeral. To je jedna z mojich vlastností, aj keď začnem pozerať blbosť, zvyknem ju dotiahnuť do konca, väčšinou. Tak to bolo, aj v prípade Sabriny. Prečo je to vlastne, podľa mňa, odpad? Modlitby k satanovi, rituály, zasvätenia, strata slobodnej vôle, kvôli získaniu moci, kráľovná pekla, falošný boh a chladne nebo, ktoré je nepriateľom človekovi... proste mi z toho všetkého bolo na grc. Všetko otočené na ruby. K tomu sexuálny pod tón, niekedy až priame narážky, pre násť ročných? No paráda. Musí byť potom dosť desivé, počúvať názory na život, generácie mladých, vyrastenej na takýchto blbostiach. Takže, slovíčko "odpad!" to všetko veľmi dobre vystihuje a zhŕňa. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Putnamovi a Hawthornovi (původně Hathornovi) byli skutečnými rodinami puritánů, jejichž členové se v různých rolích objevili v Salemském čarodějnickém procesu. Obě jména také použil Arthur Miller ve svém dramatu Zkouška ohněm (1996), v němž se prostřednictvím Salemského čarodějnického procesu snažil poukázat na vlnu mccarthismu, která na počátku 50. let 20. století zmítala Spojenými státy. (oli009)
  • Seriál se odehrává na stejném fiktivním místě, jako CW seriál Riverdale (od r. 2017), který je také natočen dle předlohy Archieho komiksů, a Sabrina jako charakter se v něm několikrát objeví. Sabrina si pak pro sebe později získá svůj vlastní komiks, a v samotném seriálu The Chilling Adventures of Sabrina je Riverdale několikrát zmíněn jako „vedlejší město“. (Kacitr)
  • Před premiérou Netflix zveřejnil na sociálních sítích videa s představiteli původních rolích, kteří přáli novým hercům a seriálu mnohé štěstí a reagovali na ukázky z něj. Na videích můžeme vidět představitele Sabriny (Melissa Joan Hart), Harveyho (Nate Richert), tety Zeldy (Beth Broderick) a tety Hildy (Caroline Rhea). (hansel97)

Reklama

Reklama