Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 1
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (107)

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Je to silně nevyrovnaný seriál.A to jak jednotlivými díly ,tak i v epizodách samotných.Navíc je to až neskutečný myšmaš všeho možného,který spolu dost dobře nespolupracuje.Jediné co se mi tu líbilo byl casting,vyjímečně nemám k němu jedinou výhradu.Ale to kvalitu nezachrání.Celkově je to neuvěřitelně pitmoučké,nelogicky překombinované a ještě navíc děsně předvídatelné.Je smutné jestliže se u 70% obsahu nudíte..A po přečtení některých komentářů mám co dělat,aby jsem se nerozesmál....nazývat tohle "halloweenskou peckou s neskutočnou atmosférou starých hororů" či "super stylovou čarodějnickou záležitostí"...to považuji za hodně odvážné tvrzení.Za mě celkově tak 45%.PS: No ty voe on jim někdo dal prašule na 4 řady?Asi je potřeba něco vyprat,protože když si vezmu,že třeba Carnivale skončilo po dvou řadách a je to tak o 60% ( ze 100%) kvalitnější...Opravdu věřím tomu,že populace na Zemi má většinou v hlavě vymydleno... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pred svojimi šestnástymi narodeninami sa musí čarodejnica Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) rozhodnúť, či sa presunie do sveta čarodejov a začne navštevovať školu mágie. Toto rozhodnutie je komplikované, pretože by za sebou musela nechať svojho partnera Harveyho (Ross Lynch), svoje verné kamarátky, školu, a v podstate všetko, čo doteraz v živote zažila. V mestečku Greendale bude počas tohtoročného Halloweenu o zábavu určite postarané. - Od začiatku som nemohol uveriť tomu, ako prehnane politicky korektný sa tento seriál snaží byť (aj keď chudáci tvorcovia akosi pozabudli zohladniť nositelov mieru z Blízkeho východu) a chcel som to tu rozpísať, ale potom v priebehu pozerania vyšli fakt zábavné videá, v ktorých napríklad muž s kabelkou na pleci, s náušnicami a ružovým tričkom nemôže zniesť to, keď mu niekto povie sir, alebo video, v ktorom pracovník obchodu nemôže zniesť to, že slušný zákazník má na hlave čiapku s nápisom Make America Great Again. A úprimne povedané, tieto krátke videá ma bavili viac, ako desať epizód tohto seriálu, takže sa môj postoj úplne zmenil a ďakujem tvorcom tohto seriálu a im podobným, ktorí vychovávajú v Amerike túto prehnane politicky korektnú generáciu. Chváliť sa tu toho dá mnoho. Hlavne je to konečne projekt, ktorý presádza čarodejnícku tematiku v hororovej podobe, ktorá jej patrí, pretože počet slušných hororov s čarodejnicami v tomto tisícročí sa dá spočítať na prstoch jednej ruky. Kiernan Shipka bola podla mňa ideálnou volbou pre hlavnú úlohu a jej výkony sa mi páčili, aj keď bol jej prednes niekedy trochu chybný. Divák bude musieť akceptovať aj to, že sa tu po väčšinu času riešia tínedžerské záležitosti, že je tu nejasné časové zaradenie a že logika sa v mnohých momentoch úplne vytratí, ale bolo to ovela viac hororovejšie, než som čakal, takže nejaký výrazný problém s tým nemám a ako moderný hororový seriál to svoju úlohu plní dostatočne dobre. Po poslednej epizóde mám silný pocit, že druhá séria bude omnoho lepšia, takže s hodnotením zatial trochu pošetrím. + herečka z Carriers a February + herečka z Freakish + herec z My Friend Dahmer + herečka z Annabelle: Creation + herečka z When the Bough Breaks a Slender Man + herečka z Case 39 a iZombie + herečka z iZombie a Dead of Summer + herec z The Whispers + herec z iZombie + herečka z Stranger Things + herec z Case 39, Van Helsing a The Exorcist ()

Reklama

Honzua 

všechny recenze uživatele

Trošku bídička. Ono by se všechny ty kecy o safe space a SJW daly v pohodě přežít, kdyby to bylo celé aspoň jakžtakž dobře napsané. Greendale je zasazené v nějakém časovém limbu, celkově to kvůli původnímu komiksu vypadá jako 60. léta, ale Ambrose má v jedné scéně laptop. Život na střední se snaží imitovat něco jako Breakfast Club zasazený ve Společnosti mrtvých básníků, a jedním ze stěžejních bodů narace je uhelný důl, ve kterým kutají borci v džískách s krumpáčem (wtf?). Je to strašně slepený bordel, u kterého mě ale nejvíce otravovala šablonovitost postav a nekonsekventnost většiny událostí. Lépe řečeno konsekventnost jen v těch případech, ve kterých se to scénaristům zrovna hodilo. Takhle si originální a důvtipné vyprávění moc nepředstavuji. Magický svět a jeho zákonitosti nejsou nijak poctivě vystavěné, pouze se sází za pochodu jako koleje před jedoucí vlak. Závěrečné dvě finální epizody možná jsou dostatečně uspokojivé, ale ta cesta k nim je vycucaný řetězec deus ex machin, který mě po pravdě ani moc nebavil. Nová Sabrina tak moc nefunguje ani jako guilty pleasure. Jediná epizoda, ve které bylo najednou co objevovat, je zmrtvýchvstání. Na celou sezónu je to bohužel trochu málo. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sabrinina děsivá dobrodružství nejsou zrovna moc z tvorby Roberto Aguirre-Sacasa vydařená :/. Riverdale a Katy Keene jsou bezva, ale tohle je nudné, dlouhé, na to, že tu je čarodějnictví, to není moc zábavné a nevyhovuje mi postava Sabriny. Její partička přátel je dobrá, ale je to dost málo na to, aby mě to udržel při sledování. Jako zvládl bych seriál dosledovat, ale to bych furt dával 2 hvězdy, a to by za to nestálo. Humoru se tolik nechytám a teta Zelda a High Priest jsou strašně o ho*ně. Koho reálně jejich vztah zajímá? Myslel jsem, že se mi to bude hodit k 6. sérii Riverdaleu, ale nakonec jsem se bez toho obešel. Vyhodnocení: Nechápu postavu učitelky co chce ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sabrinina děsivá dobrodružství na mne zapůsobila sympatickým zábleskem tvůrčí kreativity a hlavně odvahou zkombinovat místy docela hustý satanský horor s teenagerskou dramedií. Vím, že budu asi v menšině, ale mně tentokrát ten lehce multižánrový přístup nevadil ani v nejmenším. Upřímně, ruku na srdce – může být příběh o 16leté (ještě k tomu poloviční) čarodějnici jen čistokrevným hororem? Tohle může fungovat u nějaké vyvinuté a dospělé postavy, ale k mladičké Sabrině (která má navíc v porovnání s ostatními čarodějkami mnohem silnější pouto se světem smrtelníků) všechny ty náctileté strasti související s láskou a dospíváním prostě patří a bez podobné linie si celý příběh nedovedu představit. Je fakt, že atmosféra je chvílemi (zejména ve své první polovině) až groteskní, ovšem nikdy nesklouzne do podbízivého či infantilního humoru. Ten občasný balanc na hraně temného thrilleru/hororu a teen dramedie je naopak výtečný a dodává celému seriálovému zpracování Sabriny správnou dávku nadhledu. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Před premiérou Netflix zveřejnil na sociálních sítích videa s představiteli původních rolích, kteří přáli novým hercům a seriálu mnohé štěstí a reagovali na ukázky z něj. Na videích můžeme vidět představitele Sabriny (Melissa Joan Hart), Harveyho (Nate Richert), tety Zeldy (Beth Broderick) a tety Hildy (Caroline Rhea). (hansel97)
  • V původní komiksové verzi „Archie Comics“ je Hilda (Lucy Davis) tou přísnější z obou tet, ovšem v seriálu jsou tyto povahy prohozené a přísnější je teta Zelda (Miranda Otto). (hansel97)
  • V tomto seriálu Salem neumí mluvit. Ani se mu nedostává tolik pozornosti, jako v původním seriálu Sabrina - mladá čarodějnice (od r. 1996). Jedním z těchto důvodů, mimo ten, že seriál má být o něco temnější než původní sitcom, je ten, že Kiernan Shipka je alergická na kočky. I kvůli tomuto se chvíli uvažovalo o tom, změnit Salema na psa. (Kacitr)

Reklama

Reklama