Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zlatá komediální Sabrina...temnější tón je sice fajn (komiks neznám),ale "nová" Sabrina jako by nevěděla čím chce být.Občas je to správně drsné,žerou se lidi,podřezávají krky,čarodějnice uctívají Satana (což je fajn),ale občas je z toho obyčejná teen slátanina,na kterou se skoro nedá koukat.Navíc je tu pak samotná Sabrina,která nejen že není nejtalentovanější herečka,ale hlavně je to sebestředná,tvrdohlává a tupá "kososčtverec",která mě zhruba od poloviny série s.ala snad v každé druhé scéně.První řadu jsem dal,ale nevím zda mě těch pár světlých momentů donutí kouknout na další...60% ()

jhr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová verze Sabriny mě dost překvapila. Původně jsem měl vážně obavy, protože rebooty většinou nekončí dobře. Stačí si připomenout, jak otřesně dopadl návrat Charmed. Jenže seriál Chilling Adventures of Sabrina je důkazem, že zázraky se někdy dějí. Tato o poznání temnější verze příběhů mladé čarodějnice Sabriny Spellman má dokonalou hororovou atmosféru a nechybí zde i řada dost znepokojivých okamžiků, které by ale byla škoda prozrazovat. Každá epizoda má svoje kouzlo a děj se pěkně vyvíjí až do povedeného finále. Nejvíce musím pochválit představitelku Sabriny, Kiernan Shipku, která si svou roli viditelně užívá. Také představitelky tety Zeldy a Hildy nemají chybu. Stejně tak je na tom i otec Blackwood nebo až démonická slečna Wardwell. Obsazení se prostě celkově povedlo na jedničku. Samozřejmě i zde je pár věcí, které si zaslouží kritiku jako viditelná politická zaujatost a zbytečná korektnost. Ovšem to nic nemění na tom, že se tento seriál vážně povedl a čekání na další sérii nebude snadné. ()

Reklama

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Hádám, že teď je to takový trend, že z každého sebeblbějšího nápadu musí udělat mysteriózní, temný, do průměru upadající blábol. Čím krvavější a temnější, tím víc Adidas. Holt nejsem cílová skupina. Tuším, že za to můžou hry o trůny, který tenhle styl odstartovaly. Hry o trůny byly jiné, po nich už je všechno stejné. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Netflix se fakt snaží. Snaží se zamaskovat klasickou epizodickou tuctovost, která z celého seriálu dýchá zatuchle jako týden nemytá kuřácká držka. Ale lehce to je provoněné a zamaskované sympatickou hlavní hrdinkou, skoro až dětinským příběhem, který je však plný krve a brutality. Dokáže takový být. To bez pochyb. Nicméně nic to nemění na faktu toho, že mnohdy se setkáte s tím, že zápach dorazí tvrdě do vašeho nosu. Sabrina a její koncept je všem velmi známý. My ji spíše známe z toho sitcom rázu, který ve výsledku nebyl zase tak moc hrozný. Ale nic to nemění na tom, že jsem očekával od této Sabriny dost. Horovová verze, která se ve výsledku povedla. Ale nejde o nic světoborného, jelikož si tvůrci mohli mnohdy vyhrát více s tím dějem. A to ani nezmiňuji to, že zásady postav se dokáží měnit jako počasí. Lépe zpracovaný, více koukatelný a vyvoněnější Lucifer. 2. série: Sabrina byla vždy hodnocena jako horor. Po této sérii už plně dokážu pochopit proč. Až neuvěřitelně stupidní a pseudopropagandu jsem dlouho neviděl. Série začala dost smutně a nešťastně. Už jenom tím, že šlo o silně nezáživný kousek, který se jenom utvrzoval tuctovost první série. Tak nějak se potvrdilo, že jde o materiál pro holky a gaye (což není homofobnní, ale fakt ze života). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Super stylová čarodějnická záležitost, která pojala Sabrinino jméno opravdu originálním způsobem, který jsem v seriálové podobě velice vřele uvítala. První díl sice rozpačitý, ale od druhého už to vzalo sešup a každá epizoda byla charakteristická svou zápletkou a jednotlivé příběhy byly většinou zdárně dotáhnuty až do konce. Od vizuálu, přes výpravu, kostýmy, prostředí až po herecké obsazení je to opravdu na špici a všechny díly byly nadprůměrné a zábavné. Jednu hvězdičku si ale zatím schovám pro sebe, protože mám takové tušení, že druhá série bude této jistě konkurovat. 2. série vypilovává Sabrininy příhody a rozvíjí její osudy na maximum. Je to více sexy, odvážné, peprné, brutální, vtipné a dočkáte se i většího množství pekelných sil. Nápad stvořít tento seriál je opravdu neocenitelný a jsem strašně ráda, že si to drží úžasnou kvalitu, styl i dynamiku. Postavy jsou výborné, po humorné stránce to nejvíc táhne asi Hilda, ale nemůžu říct, že by mi tam někdo vadil. Já doufám, že se vzniku dočká i třetí řada a pokud si bude držet obdobnou kvalitu, budu uvažovat o udělení pětihvězdí celému tomuto počinu, protože je to prostě skvělé osvěžující bezkonkurenční zpracování dříve podprůměrného seriálu pro náctileté. 3. série pro mě byla během tří prvních dílů docela průser. Vůbec jsem se do toho nějak nemohla dostat a ani jsem se nehrnula do toho, abych jí viděla co nejdřív. Po prvních třech rozpačitých a nadmíru nudných epizodách to ale naštěstí začalo zase nabírat na obrátkách a příběh měl opět koule. O největší zábavu se tu stará nový coven plný rozmanitých postav, které naší Sabrině opravdu zavaří. Do Pekla se dostáváme čím dál častěji, ale charakter Sabriny začíná možná až moc frackovatět. Třetí série je k mému překvapení také plná nových muzikálových vložek, které se mi tam jeví spíš jako takové awkward momenty a zkrátka to má malinko jiný feel, než jsme zvyklí. Druhá půlka série byla skvělá, ovšem ta první se postarala o to, abych už se pomalu začala obávat o kvalitu tohoto seriálu a hodnotím spíše třemi a půl hvězdami. Závěr je opět otevřený pro pokračování, avšak už nemám tušení, kam by tohle mohlo spět. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Bytost zvaná Podivnost je inspirovaná povídkami Howarda Phillipse Lovecrafta (jehož příběhy byly i inspirací celé 4. série). Konkrétně jeho vzhled je inspirován hlavami bytostí zvaní Prastaří z povídky „V horách šílenství“. (Hlavonozec)
  • Keď sa Kiernan Shipka dozvedela, že sa v tejto epizóde objaví jej mladšia verzia, poslala hneď tvorcovi správu, v ktorej bola jej fotka s Mckennou Grace. Pripísala, že ju musí do seriálu obsadiť, pretože vyzerajú ako dvojníčky. Mckenna s ponukou okamžite súhlasila. (Marceloo)

Reklama

Reklama