Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Praise Satan!" Buffy meets Addams Family meets Harry Potter. The Chilling Adventures of Sabrina je ultimatívna halloweenska pecka s neskutočnou atmosférou starých hororov - desaťhodinová vstupenka do sveta čarodejníc, satanských rituálov, pokrútených stromov, hmly, padajúceho lístia, cintorínov, hlbokých lesov, okultizmu a démonov. Je to krásne temné a farebné, vzhľadom na cieľovku pomerne odvážne, solídne napísané a úplne bravúrne obsadené. A to najhlavnejšie: Bronson Pinchot je späť!!! UPDATE po tretej sérii: podobne ako u Stranger Things cítiť tu silnú únavu materiálom. Tretia séria sa naplno ponára do súčasného trendu seriálov s jedným uceleným príbehom naprieč celou sériou, bohužiaľ dejová línia s cirkusantmi by vystačila maximálne na jednu epizódu. UPDATE po štvrtej sérii: Tá je prekvapivo návratom ku kvalite a oceňujem "seriálovosť" a bazírovanie na koncepte "demon of the week". Len prvá a posledná epizóda sú poslabšie. Pravdaže nejde o žiadne kino, stále je to komorné a chýba tomu budget i viac času na pilovanie scenáru (niektoré zvraty sú slušne povedané "lenivé"), ale ako groteskná (najlepšie to vystihuje slovo "macabre") televízna zábava je to skvelé. S1: 9/10, S2:8/10, S3: 6/10.S4: 8/10 ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. Zapomeňte na srandovní "mladou čarodějku Sabrinu", tohle je syrové, temné, skvěle herecky obsazené, a věrné původním comicsům. V podstatě tam chybí jen víc explicitního ulítlého sexu, ale tak to už by asi pro cílovku bylo moc, nejprve je trochu navykneme na Satana... :-) V porovnání s většinou současné produkce oceňuju i kvalitní masky namísto CGI shitu. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zatím je to spíše na tři hvězdy. Na jednu stranu hororovější pojetí Sabriny se mi líbí a celková stylizace je prostě perfektní (i když časté papundeklové rekvizity působí docela směšně), na druhou stranu naivní a pohádkově laděné momenty mě v tomto univerzu přišly hned dost podivné. Nevím, je to takový divný mix na pomezí hororu komedie a dramatu. Opravdu temné momenty střídají ty romantické a sem tam komické. Měl jsem celou dobu pocit, že tvůrci hledají tu správnou rovinu kterou se vydat, občas to působí všechno poměrně reálně a pak se jde do lesů za čarodějnicí jako s Disneyho pohádek. Přes opravdu zajímavý vizuál mám ze seriálu taky pocit jakési levnosti, celý great coven a čarodějnickou školu tvoří pouze malá hrstka čarodějnic, stejně tak obyvatel Greendale není kdo ví jak velký počet. Co se herců týče tak je asi pochopitelné, že se jedná spíše o průměrné výkony, ale ani mi to nějak nevadilo. Jednoznačně nejlepší jsou v tomto ohledu tety Zelda a Hilda, který jsem tu pózu tak nějak věřil. Zatím to moji pozornost drží docela slušně, ale asi bych byl radši, kdyby se to zbavilo těch naivních momentů ve prospěch toho reálnějšího pojetí, zatlačil bych na psychiku postav a následky a pocity z jejich činů bych neměnil jak na běžícím páse, ale nechal bych si to ty postavy pěkně vyžrat. Nápad to má dobrý, ale za mě osobně by to chtělo trochu dotáhnout a spíše bych se přikláněl k přiblížení k American Horror Story a ubral vlivu Pushing Daisies. Zatím zhlédnutá pouze první série. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický sitcom prerobený na jeho temnejšiu variantu, a bez toho sitcomu samozrejme. Aj keď občasný humor by sa tu našiel. Škoda, že to nemalo lepšiu herečku v hlavnej úlohe. Kiernan Shipka to proste herecky nezvládla podľa mojich predstáv. Rovnako ako celok mi to prišlo dynamicky nevyrovnané, sú tu síce pekné scény, ktoré dýchajú napätím a hororovým mystériom, no žiaľ tu sú aj dlhé nezáživné pasáže, pri ktorých divákovi klipkajú oči. Koniec však našťastie v tomto smere mnohé zlepšil. Tak uvidíme ako druhá séria, možno bude lepšia ako táto prvá, šancu tomu dám. Priemer. 60/100 ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Venku prší, sychravo...ukázkový podzim. A k němu není nic lepšího, než maraton tady malé rebelky Sabriny. Podmanivá atmosféra, fajn hudba a solidní herci. ALE! Tohle není pohádka. Násilí, sex, krev, mučení. V dnešní době asi žádné překvapení. Netflix teď velmi často vypouští podobné seriály pro adolescenty...větší logiku v tom nehledejte. A už vůbec ne spojitost s komediálním seriálem z devadesátých let. Mám pocit, jakoby se teď každý druhý řídil pravidlem; čím více budeme šokovat, tím více budeme úspěšnější. Ano, čarodějnictví je téma samo o sobě. Ovšem seriálu by neuškodilo ponechat si o trochu více té pohádkovosti a zvolnit. První epizoda měla patřičné kouzlo, které se s přibývajícími díly vytrácelo. I tak by ale byly tři hvězdy málo. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Poté, co Netflix ohlásil, že čtvrtou sérií seriál skončí, fanoušci sepsali petici, v níž žádali HBO MAX, aby seriál zachránil a natočil pátou řadu. V březnu 2021 měla petice přes 350 tisíc podpisů. (oli009)
  • V tomto seriálu Salem neumí mluvit. Ani se mu nedostává tolik pozornosti, jako v původním seriálu Sabrina - mladá čarodějnice (od r. 1996). Jedním z těchto důvodů, mimo ten, že seriál má být o něco temnější než původní sitcom, je ten, že Kiernan Shipka je alergická na kočky. I kvůli tomuto se chvíli uvažovalo o tom, změnit Salema na psa. (Kacitr)

Reklama

Reklama