Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana Hlaváčová září na českém hereckém nebi už léta. Proto ji Česká televize vybrala do cyklu hereckých beneficí Setkání s hvězdou. Nenávist - Drama stárnoucí ženy ze současné vesnice, které lhostejnost mladých lidí vzala muže.
Podvodnice - Love story staré kriminálnice, které osud přihrál štěstí a ona ho dokázala využít.
Student - Komedie o staré učitelce hudby, která pro štěstí své dcery zapře sama sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

golfista 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátá a osmdesátá léta v ČST měla svého velkého režiséra - Františka Filipa. Jsem moc rád, že v novém století má ČT také svého režiséra, na kterého je spoleh. Tyhle tři krásně natočené povídky jenom potvrzují, že už je čas na nějakou pořádnou látku a hodně široké plátno .... O hereckém koncertu hlavní protagonistky nemá snad ani cenu hovořit. Tahle paní herečka je prostě Paní herečka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První storka poněkud odhadnutelná, druhá lepší a vážnější, leč občas patetická a teprve ta třetí to pořádně rozbalila...dala vzpomenout na klasická podvodnická témata ve spojení s vtipnými narážkami na různá klišé (sirotci) a vtipem a lehkostí samotnou. Jen na ten PP si asi nikdy nezvyknu, ale v případě něčeho takového, jako je Café Bajer, to snad Jirko přežiju :-) 70%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se vyprávění vypne vysoko nad průměr a v zápětí se blýskne banalitou, až se jeden zastydí. Herci jsou úžasní, jimi to není, problém vězí spíše ve scénářích a režii, které jako by autorovi už nestály za poslední korektury, jež by snímky vytáhly nad průměr post-bakalářských inscenací. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři portréty stárnoucích žen. Tři rozdílné osudy. Nesmlouvavá profesorka hudby, bolestí zasažená žena z vesnice a nonšalantní podvodnice. Excelující Jana Hlaváčová, Josef Abrhám, Luděk Munzar, Jana Preissová, Vladimír Brabec, Oldřich Navrátil, Taťána Medvecká. Skutečně velice milé setkání s hvězdami par excellence. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jirka Strach nezapře vytříbený cit pro obraz, pointu i to, co si může ještě dovolit, aby scéna nevyzněla jako kýč nebo sentimentální červená knihovna. V průběhu sledování jsem si říkal, jak by to asi natočili třeba kumštýři z Novy a Ordinace, jak by to celé zabili. Kdežto Strach dokáže svou genialitou vytáhnout i obyčejné, skoro až bakalářské historky, nahoru. Moc mne na závěr potěšilo to O rok později - dokonalý nápad. A co říct na oba herce - manžele, když si vyznají lásku, to už má totiž dvojí rovinu významu, jež je v tom prostě cítit. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, nemám slov. Výborné po všech stránkách. Děkuji ČT1, děkuji Janě Hlaváčové - opravdové herecké hvězdě a všem těm, kdo se na tvorbě podíleli. Zahrané s jasným nadhledem zkušené herecké hvězdy. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Jana Hlaváčová ve třech malých příbězích. Pěkná pocta pro tuto herečku.. Hodnocení epizod: Student 60%, Nenávist 80%, Podvodnice 70% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strach je pro mě záhadou, jednou je skvělej (Vůně vanilky, Brainstorm, Operace Silver A), jindy sotva průměrnej (Ďáblova lest, Anděl páně, Vrásky z lásky). Tohle je naštěstí ta první varianta. Student: 70% Nenávist: 85% Podvodnice: 75% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Povídka Nenávist by se s klidem dala natáhnout do formátu hodinovýho filmu. Ale upřímně, Jana Hlaváčová to tady už celkem nedává, takže asi s někým jiným v hlavní roli. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně moc příjemná záležitost, tři povídky, každá jiná a spojnicí je výborná Jana Hlaváčová, která se s půvabnou lehkostí převtělí z profesorky hudby (ta byla až krutě upřímná) ve zlomenou stárnoucí ženu (tu nenávist jsem jí uvěřila) a pak mávnutím proutku je tak báječnou a okouzlující podvodnicí, že mi s Luďkem Munzarem nad šachovou partií a obrazy vyloudili úsměv na rtech.. V tuto chvíli dávám čtyři hvězdičky s pomyšlením na pět, asi se budu muset ještě vrátit.. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach a Jana Hlaváčová ve špičkové formě a po dlouhé době počin televizní dramaturgie, který navazuje na nejlepší tradice. Všechny povídky mají zajímavou pointu, přirozené dialogy a do malé stopáže se jim daří dostat i díky svěžímu režijnímu stylu překvapivě mnoho. Student je takový milý rozjezd s tou pravou jiskrou, Nenávist překvapivě mrazivá a bezkompromisní obžaloba mladé generace s ďábelským řešením a Podvodnice vše korunuje dojemnou lovestory podzimního věku, kde Hlaváčová ukažuje živelnost, pro kterou si ji diváci zamilovali snad nejvíce a její vynikající herectví získává nejvděčnější příležitost. Tento počin si navíc zaslouží pozornost i méně příjemnou skutečností, že možná šlo o poslední příležitost vychutnat si umění a podmanivou osobnost paní Hlaváčová, protože krátce po natočení ji stihla vážná choroba. O to víc je třeba si tohoto snímku cenit! ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Já si vážím vaší snahy a vytrvalosti, ale je zbytečné, abyste v tomhle pokračoval ! ... Udělal jste z toho zakysanku." Bakalářsky nadějné náměty, velmi průměrné scénáře bez pointy, režijně pouze samoúčelné etudy bez rytmu, milý prostor pro různé polohy J.Hlaváčové, hezká postavička pro Janu Pidrmanovou. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Tak co si dáme? Zakysanku?" :D Dát se tuhle hereckou benefici Jany Hlaváčové není úplně špatná volba. Ve druhé (dramatiky laděné) povídce (Nenávist) bych měl tedy pocit, jako by se už na ní začala místy projevovat její budoucí vleklá  zdravotní indispozice, ovšem v těch zbylých povídkách dokazuje, že ve své době měla ještě docela šmrnc. Nejjiskrněji působí v povídce Podvodnice, za což možná může i přítomnosti jejího manžela Luďka Munzara. Každopádně když její postava v této povídce mluví o sobě jako o "talentu od přírody", pasuje to i na samotnou Janu Hlaváčovou. Hezky ji to do úst vložil scénárista Petr Hudský. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři příběhy v bakalářském duchu s kvalitním hereckým obsazením. Děj je sice dost předvídatelný, ale takovým celkem příjemným způsobem, lepší, než když se někdy scénáristi za každou cenu snaží o nějakou originalitu a překvapivé zvraty. Slabší 4*. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Petr Hudský to napsal, Jiří Strach zrežíroval a herci zahráli - všichni na výbornou. Paní Hlaváčová byla ve všech rolích během okamžiku uvěřitelná, jen jak ji kamera zabrala, navíc vidět ji po boku pana Munzara to byla třešinka na dortu celého Setkání s hvězdou. Nezbývá mi než doufat, že nezůstane jen u tohoto tryptychu. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Odvážil jsem se opět jednou v neděli večer zapnout tv, že zkusím nějaký ten český povídkový a hle ono je to koukatelné, ne ono je to velice dobře koukatelné, kdopak že to režíroval? Á pan Jiří Strach, tak už jsem doma. ()

Reklama

Reklama