Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana Hlaváčová září na českém hereckém nebi už léta. Proto ji Česká televize vybrala do cyklu hereckých beneficí Setkání s hvězdou. Nenávist - Drama stárnoucí ženy ze současné vesnice, které lhostejnost mladých lidí vzala muže.
Podvodnice - Love story staré kriminálnice, které osud přihrál štěstí a ona ho dokázala využít.
Student - Komedie o staré učitelce hudby, která pro štěstí své dcery zapře sama sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (36)

caniferus 

všechny recenze uživatele

Mam velmi silny pocit, ze na scene sa konecne objavil opat jedinecny rezisersky talent, kto by to pri tom Lotrandovi a Zubejde co i len tusil pan Strach (podotykam ze rozpravka bola super, ale vobec som este netusil, ze ste v prvom rade vynikajuci reziser), len tak dalej!!! K hviezde, ako pani Hlavacova nemam co dodat, klobuk pred nou a v prvom rade pred jej umenim smekam uz od svojho utleho detstva.Prekvapivo - urcite na reziserskej vyssej urovni ako Setkani s hvezdou: Boleslav Polivka, tam boli aj pribehy uplne mimo, najma ten o exekutorovi, kde boli dokonca obrovske chyby v casovom priebehu. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Tak co si dáme? Zakysanku?" :D Dát se tuhle hereckou benefici Jany Hlaváčové není úplně špatná volba. Ve druhé (dramatiky laděné) povídce (Nenávist) bych měl tedy pocit, jako by se už na ní začala místy projevovat její budoucí vleklá  zdravotní indispozice, ovšem v těch zbylých povídkách dokazuje, že ve své době měla ještě docela šmrnc. Nejjiskrněji působí v povídce Podvodnice, za což možná může i přítomnosti jejího manžela Luďka Munzara. Každopádně když její postava v této povídce mluví o sobě jako o "talentu od přírody", pasuje to i na samotnou Janu Hlaváčovou. Hezky ji to do úst vložil scénárista Petr Hudský. ()

Reklama

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Celé super, jako "běžná" divačka mimo filmovou branži jsem zcela spokojena. Jako letitá fanynka paní Hlaváčové (i pana Munzara) spokojena nadmíru. Nejvíc mne zasáhla povídka Nenávist ...u Studenta jsem se pousmála a Podvodnice - ta mne tak krásně pohladila po duši - kéž by ti dva byli ve zdraví spolu ještě mnoho let !!! Při hraní jim to jde jak dobře namazaný hodinový strojek ...Díky pane Strach, za moc pěkný zážitek ,-) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátá a osmdesátá léta v ČST měla svého velkého režiséra - Františka Filipa. Jsem moc rád, že v novém století má ČT také svého režiséra, na kterého je spoleh. Tyhle tři krásně natočené povídky jenom potvrzují, že už je čas na nějakou pořádnou látku a hodně široké plátno .... O hereckém koncertu hlavní protagonistky nemá snad ani cenu hovořit. Tahle paní herečka je prostě Paní herečka. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně moc příjemná záležitost, tři povídky, každá jiná a spojnicí je výborná Jana Hlaváčová, která se s půvabnou lehkostí převtělí z profesorky hudby (ta byla až krutě upřímná) ve zlomenou stárnoucí ženu (tu nenávist jsem jí uvěřila) a pak mávnutím proutku je tak báječnou a okouzlující podvodnicí, že mi s Luďkem Munzarem nad šachovou partií a obrazy vyloudili úsměv na rtech.. V tuto chvíli dávám čtyři hvězdičky s pomyšlením na pět, asi se budu muset ještě vrátit.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V povídce "Nenávist" se František Drozd (Oldřich Navrátil) poté, co přejede nohy svému synovi, se po synovy dívá opačným směrem. (M.B)
  • Film režíroval Jiří Strach na přání Jany Hlaváčové. (Anonymka1)
  • V první povídce hraje Josef Abrhám neznalého žáka hry na housle, ačkoliv je o něm známo, že ve skutečnosti je vynikající muzikant. Pavel Šporcl hrající v příběhu sám sebe prozradil, že i v neumělých tónech daných rolí je poznat jeho hudební sluch. (Olík)

Reklama

Reklama