Reklama

Reklama

Po Okavangu

  • USA Into the Okavango (více)
USA / Angola / Botswana / Namibie / Jihoafrická republika, 2018, 88 min

Režie:

Neil Gelinas

Scénář:

Neil Gelinas

Kamera:

Neil Gelinas
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento dokument je záznamem čtyřměsíční expedice, která měřila neuvěřitelných 2 400 kilometrů a vedla přes území tří států. Jejím cílem bylo a je chránit říční systém napájející deltu Okavanga. Jedná se totiž o jeden z posledních mokřadů na světě nezasažených působením člověka. (National Geographic)

Recenze (3)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Barabáš v Afrike. Pripravíte sa na cestu po rieke a potom, keď už niet možnosti na návrat, musíte ťahať 400 kilové člny po tráve ako voly. Medzitým vidíte zvyšky divočiny, ktorú ešte človek nezlikvidoval. Papáte ryžu a fazuľu. Keď vám už ide von krkom dáte si to v opačnom poradí. O pár rokov to bude podľa mňa už len púšť... ()

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka jak by se dokumenty o přírodě dělat neměli. V první 1/2 hodině je více lidí než přírody. A když už se tam konečně objeví příroda, jedná se o chaotický mix, jedno přes druhé bez jakýchkoliv informací či zajímavostí. Záběry na domorodce i průvodce jsou extra nudné a nezajímavé. Pravděpodobně běžná návštěva místí Zoo bude více zajímavá, ale i informativní a člověk bude mít možnost strávit čas venku - pokud jste doma zkuste si pustit něco jiného. ()

Dedincan 

všechny recenze uživatele

Miestami dlhšie, ale inak celkom oddychové pozeranie. Miestni ľudia, dokumentaristickí prišelci a úžasná príroda. Ako odznelo pred koncom - diverzita a spojenie. Za tri mesiace expedícia NG odhalila takmer 40 nových druhov (vedci sa aspoň až tak nebudú nudiť), označkovala 30 tisíc lokalít a spojila sa s miestnymi vládami kvôli vyhláseniu ochranného pásma pozdĺž celej rieky. Znie to nádherne, ostáva dúfať, že budú miestnemu životu naprospech (pri sledovaní "ochranárov" a "ekoteroristov" z našich končín sa určitých obáv človek nezbaví). ()

Reklama

Reklama