Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan (Ansel Elgort) trpí zvláštní poruchou, kdy v jeho mysli žijí dva lidé - jeden je aktivní v noci a druhý ve dne. Každý má svou postel a zájmy, ale oba se snaží tento stav udržet pomocí jistých pravidel a omezení. Tato křehká symbióza je narušena, když se oba dva sblíží s tou samou dívkou - Elenou (Suki Waterhouse). Najednou se zdá, že vše, co spolu do té doby vybudovali, a na čem stála jejich společná koexistence, ztrácí význam. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že "Jonathan" je nakoniec celkom okey dráma, no chýba jej nejaký reálny a poriadny drive, ktorý by ju vytiahol. V prvom rade si povedzme jednu dôležitú vec. Ansel Elgort tu hrá dvojrolu, no reálne poznáme len jednu jeho stránku a tou je Jonathan. O Johnovi toho vieme málo, lebo nikdy nevidíme deň kedy preberie akciu nad telom on. Jediné čo nám dáva sú nahrávky pre svojho brata. Okrem toho tiež neviem ako to funguje, keď obaja fungujú od siedmej do siedmej. Kedy vlastne telo reálne spí ak jeden žije počas dňa a druhý počas večera? Nemajú to úplne dôsledne vymyslené. A hoci je jeho výkon dobrý, tak mal som dosť problém tomu uveriť. Potom je tu Suki Waterhouse, ktorá by asi potrebovala mať vo filme väčšiu rolu, lebo reálne by do toho mohla nejako zasiahnuť a spraviť to zaujímavejšie, no viac-menej len funguje ako nástroj, ktorý má spôsobiť konflikt medzi bratmi. A to je škoda, lebo potenciál v jej postave je. Vizuálne okey, nápady tam sú, len nejako nechcú prejsť na povrch a pôsobí to na mňa veľmi nevyužito. Na jedno pozretie stačí, ale neviem čo by som tam reálne vyzdvihol okrem toho, že ma to nejako moc nenudilo a chcel vedieť kam to dospeje. Ale pre mňa je realita taká, že by som to ešte párkrát prepísal a možno našiel nejaké nevyužité cesty, ktoré by tomu dali väčší šarm. Hodnotenie: B- ()

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Lékařka zjistí, že bratři žijí v jednom těle. Tak zajistí, aby jeden žil přes den a druhý v noci. Každý má svou práci a svůj život. Mezi sebou komunikují tak, že si nahrávají videa. Pak se ale stane něco, co postaví lékařku před vážné rozhodnutí. Pouze jeden totiž může žít plnohodnotný život. Škoda toho nedotaženého námětu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad vypadá fajn jen do té doby, než si položíte otázku, jak to hlavní hrdina (či chcete-li hrdinové) zvládá fyzicky. Jestliže je jedno já aktivní přes den a druhé v noci, celkem zákonitě to musí skončit kolapsem. Ale budiž. Tohle se dalo zpočátku překousnout, což platí primárně pro první, seznamovací půlhodinu, která se popisuje denní rutinu a pravidla, jimiž se musí dvojice sdílející jedno tělo řídit. Problém je, že pak člověk tak nějak čeká, že do toho režie šlápne a vypukne nějaké drama, kdy se jedna z osobností naštve a začne dělat neplechu té druhé. A nějaké náznaky tu i jsou, ale výsledek je rozplizlý a místy i uspávací, čemuž nepřispívá ani neutichající unylý hudební podkres. Noa za nedořešený konec bych vraždil. Škoda. snad se k tomu v budoucnosti někdo vrátí. 40% ()

stret 

všechny recenze uživatele

Dobré obsadenie, dobrý príbeh, zvládnuté obsadenie hercami. Oceňujem najmä spôsob spracovania tak, aby sa John s Jonathanom neplietli. Skvelá vzťahovka. Konflikt a jeho vyústenie vrátane záveru je vyjadrený explicitne, napriek tomu sa zdá byť niektorými nepochopený, v tomto prípade rozhodne nejde o chybu tohoto filmu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý nápad sa bohužiaľ nedočkal príliš oslnivého spracovania. Osobne si myslím, ak by bol prvok scifi nahradený tým, že hlavný predstaviteľ by trpel schizofréniou a počas deja by vysvitlo, že to bol spôsob terapie jeho lekárky možno by to v mysliach ľudí zarezonovalo podstatne viac. Herecký výkon Ansela Elgorta bol tým najlepším, čo film ponúkol. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama