Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willowdean, které její matka neřekne jinak než knedlíček, je oplácaná dcera bývalé královny krásy. Ze vzdoru se přihlásí do matčiny soutěže o nejkrásnější teenagerku. Způsobí tím rozruch a revoluci v oblasti podobných klání, obzvláště poté, co se jejím příkladem začnou řídit i další dívky. (Filmbox)

Recenze (53)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Po prestrelkách a krvavých hororoch som si chcela trochu napraviť chuť nejakým feel-good filmom a toto bola správna voľba. Emotívny a hlavne pozitívny film, ktorý síce nepoteší vačšinu mužskej populácie, ale pre dievčatá s pár kilami navyše je to to pravé na zlepšenie nálady. A možno aj na uronenie nejakej slzičky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Stejně jako minulý rok o letošní jsem zahájil s Jennifer Aniston a zatímco loni to byla depka, letos to byla kravina, respektive umím si představit že holky to může oslovit, pokud ten film urovná tlustý holky, tak super, ale na mě to celý bylo příliš ženský, soutěžě miss mě nikdy moc nebrali, tedy krom rozhovorů s kandidátkama, tolik nechtěnýho humoru jinde nenajdu. Kdyby se tam Jenn alespon slíkla, ale takhle to bylo děsně ubulený. Nic pro mě. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milá sociálna utópia s prekvapivo dobrými hereckými výkonmi.Ako motivačný film pre určitú skupinu báb by to však mohlo fungovať dokonale. 6/10 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další rádoby vyrovnaný a spokojený Knedlík, který vlastně vůbec vyrovnaný a spokojený není. (K prozření mu mimochodem stačila jedna jediná líbačka s klukem, který mu v návalu vášně sáhl na špek.) Když pominu zápletku se zesnulou tetou, za kterou by se nemuselo stydět kdejaké drama, tak je "Já, Knedlíček" jen nuda (druhou polovinu jsem asi 3x posunula) a stereotypní šeď. A jelikož jsem navíc nečetla knižní předlohu, tak jsem úplně nepochopila, co si má vlastně divák z filmu odnést. Že sympatické, elegantní a nadané mohou být i holky 120 kg+? Oukej, ale to je trochu málo. Chybělo mi nějaké (JAKÉKOLI!) sebeuvědomění a uznání chyby ze strany hlavní hrdinky. Ať už ve smyslu "oukej, možná bych mohla nechat auto čas od času v garáži a jít do školy / do práce pěšky, abych nebyla zas až taková koule, když jsem se sebou vlastně nespokojená", nebo ve smyslu "oukej, krásný a hubený holky nejsou vždycky vyzobaný nebo zlý, jak jsem si myslela" alá "Slečna drsňák". P.S.: Dovolím si vypíchnout jednu větu, která mě osobně velmi zaujala a potěšila, protože se jí dnes málokdo řídí. "No, možná můžeme dát najevo svůj názor, aniž bychom kazily soutěž všem ostatním." Bingo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dumplin´" ma nakoniec viac než príjemne prekvapilo. Začalo to ako okey film plný klasických momentiek a všetkých klišé a šablón. A popravde ten film aj je predvídateľne spracovaný a točíme sa okolo klasických momentiek, ktoré sme videli miliónkrát. No na druhú stranu mám pocit, že má skvelých hercov v hlavných rolách a dobré postavy vo vedľajších rolách, ktoré to pre mňa celé dvíhajú. Nevadia mi klišé, ak to dokážu pretlačiť postavy a spraví sa z toho tým pádom oveľa príjemnejší film, než som čakal. Danielle Macdonald je skvelou hlavnou hrdinkou. Má svoje plusy, má svoje mínusy a potrebuje niektoré veci pochopiť. A hlavne sa vnútorne zmieriť s dvoma vecami. Smrťou jej milovanej tety Lucy a sama so sebou. A nakoľko som sám tučný, dokážem jej veľmi dobre porozumieť a vidieť jej problémy ako skutočné. Nie sú to len veci, ktoré sa dajú vnímať ako klišé. Je potrebné sa vedieť vyrovnať sám so sebou. A prijať sa. Inak nebudeme schopní byť nikdy skutočne šťastní. Vedľajšie postavy Millie a Hannah sú vynikajúce. Prinášajú skvelú komédiu a s Millie prichádza aj veľká dávka srdca. A keď bude mať na konci svoju momentku, prišla mi veľmi zaslúžená. Jennifer Aniston je tu v trošku menej sympatickej role, no pravda je taká, že jej len trvá veľmi dlho, kým niektoré veci pochopí. A keď si ich uvedomí, je to skutočne silná momentka, ktorá funguje. Film však degraduje fakt, že mu chýba trošku väčšej originality. Tentokrát je to dobre zabalené klišé. Ale stále je to klišé. Ale ak mám byť úprimný, tak sa na to oveľa lepšie pozerá, než na tie, ktoré sa ani nevedeli poriadne zabaliť. Takže si myslím, že film môžem odporúčať všetkým, ktorí majú radi tento typ filmov. Je to príjemné, je to milé a má to srdce. A to sa počíta. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek podle knižní předlohy je nakloněný myšlence, že krása sama je mnohem dražší a subjektivní než to vypadá. Prezentuje svět, který je trochu laskavější, něžnější a o něco ochotnější vidět dobro v lidech než je běžný standart současné doby. Líbil se mi prostý uspokojující domácký humor. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pozretý len kvôli pani Aniston, žiaľ starne, takže vo filme stojí za pohľad len Dove Cameron. Ako knedlíky mám rád, to je jasné. Ale keď vidím, že má žena lýtko tlstejšie ako ja dokopy s otcom a malým hrochom, niečo nie je v poriadku. Obžerstvo je smutné, tak ako celý tento film, ktorý sa nazýva komédiou, no na zasmiatie je tu jedna, možno dve scénky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Knedlíček umí skvěle hrát, stejně jako stále neskutečně štíhlá Jennifer, coby Knedlíčkova matka. Ani jedna z postav není jednoznačně kladná, ale ani záporná. Obě jsou uvěřitelné a dá se jim rozumět. Zejména oceňuji, že i Knedlíček je ukázaná jako obtloustlá holka, která ale není vždycky děsně fajn a milá a bezvadná. Taky má svý mouchy, což je nevídané u tohoto typu filmu, protože většinou jsou tlustý holky ukázaný jako nepřekonatelné klaďasky a optimistky. _____ Příběh je jednoduchý, ale není úplně obehraný. A tam, kde sklouzává do klišé, to zachraňují zajímavé charaktery. V druhé polovině se hodně přidalo na americkém sentimentu, ale buď mě s ním smířila velmi dobrá první půlka filmu nebo byl dávkovaný ještě snesitelně. SHRNUTÍ: Dolly Parton je vlastně dost dobrá zpěvačka a má styl, to se jí upřít nedá. Není to nutně můj styl, ale ona se v něm dokáže nosit hrdě. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Příjemný feel good film opřený hlavně o výbornou volbu soundtracku Dolly a neskutečně sympatickou řadu hereček od Danielle Macdonald přes Jennifer Aniston po Odeyu Rush, Bex Taylor Klaus i Maddie Baillio. Skvělo obsazené, hůře napsané. V rámci žánru vážně dobré, ale stejně až zbytečně moc předvídatelné a emoce ždímající. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nádherná Jennifer bezpochyby, knedlíček byl spíše obrovský knedlík, příběh slušný a zajímavý, vcelku i vtipný tak proč ne. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Metráček na americký způsob. Samozřejmě náležitě šablonovitý, klišovitý a předvídatelný. Filmu jsem to odpustila. Jenifer Aniston se nám pomalu přehrála do rolí maminek. Njn, nikdo z nás nemládne. Když už se ale tenhle příběh točil kolem písniček Dolly Parton, tak se tam měla třeba jen na malou chvíli objevit, ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že se mi to bude až tak moc líbit, ale jsem unesená. Je to skvělá hudební komedie, která vás rozesměje a dojme. Hlavní hrdinka je sympatická již od začátku a soucítíte s jejími pocity a problémy. Jedná se spíše o ženský film, který není nijak originální, jelikož se věnuje ideálu krásy, ale herecky je to skvěle zahrané a to je největší kvalita tohoto snímku. Písně Dolly Parton jsou jen třešničkou na dortu. Skvělý film, ke kterému se budu ráda vracet. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Necakajte muzikal, ide o komediu/dramu s pesnickami Dolly Parton. Priemerny teenegersky film. Jennifer Aniston si tu zahrala skor nezaujimavu rolu. Najde sa zopar peknych myslienok, no celkovo Dumplin je skor neoriginalne, predvidatelne, ale na jedno pozretie a ako oddychovka fajn. 60%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Netflix prečo? Berem ten kasting, Jeniferka vyzerá stále tak že ...awww. Príbehovo to asi nemá veľmi čím zaujať. Zase na začiatku je len túžba vzdoru, ktorá nakoniec prerastie do niečoho úplne iného a všetko sa zmení na lepšie. Prevarené, otrepané, s divnými charaktermi. Len za Aniston 1 z 5 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavila :D Amerika horem dolem :D Bárbíny při podávání přihlášek do královny krásy a do toho trojice "obyčejných" holek z města :D Krásně rozporuplné, svižný, idylické, depresivní, s trochou pubertálního patosu a návratu matky k dceři :) Či naopak? :D Ale za mě bombastická Aniston a i ta trojice, která mě od začátku bavila :) Byla to sranda na nedělní odpoledne v dešti :) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že film, který nese název "Já, Knedlíček" by mě mohl bavit natolik, že mu dám 4 hvězdy. Podívali jsme se na to jen proto, že to dávali večer na Prima MAX a ten název nás prostě dostal do kolen, stejně jako ukázky, že je to o tlusté borce, co jde do soutěže krásy. A s klidným svědomím jsem poté prohlásila, že je to lepší, než Slečna Drsňák. Tahle tlustá borka má totiž mamku Jennifer Aniston, která je hubená a bývalá Miss a poprvé v životě jsem viděla Anistonku hrát mrchu a tak se jí chce v podstatě pomstít tím, že jí zničí její jediný smysl života - soutěž krásy, kterou pořádá. Spolu s ní se do soutěže přihlásí další tlustá spolužačka a jakási emo drsňačka, dokonce jsou tam i transvestiti, kteří je naučí se pohybovat a celé je to vtipné a uvěřitelné a postavám fandíte (a Anistonku nenávidíte), že prostě nemůžu hodnotit jinak. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Líbivé, protivné, tlusté, zoufalé, marné. Mám ráda filmy s partou outsiderů, divnolidí, kteří se spojí a vytvoří super kamarádskou partu, která zvítězí nad útrapami světa. Tady to trošku pokulhávalo. Sice kluci z travesty klubu byli naprosto skvělý, ale i tak nezachránili náturu hlavní představitelky. Byla mi protivná, a to i svojí postavou, jasný, chtělo se poukázat na to jak i tlustá může být v soutěži miss, ale ona byla přímo odpudivá, Postava Millie mi přišla vážně mnohem víc sympatická. Jennifer dobrý. ..co chcete, kina zavřený, v bedně nic nedávaj.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro vyžraný stodoly, tedy pardon, pro jemně objemnější holčiny, která se je tu bude snažit přesvědčit, že i přestože jsi velká, tlustá a hnusná, tak i přesto můžeš vyhrát soutěž krásy a najít si vysportovaného fešáka. Myslím, že k tomu už nemusím nic dodávat, aby divák pochopil, že Star Wars je oproti tomu, co se sci-fi vyznění týče, hadr. Možná tedy, že daná sorta dívek a žen se nechá tímto snímkem obalamutit, či dokonce inspirovat, místo toho bych ale spíš doporučil se nenechat dále konejšit takovýmito bláboly, radši bych vyhodil do koše chipsy a čokoládu, co se právě chystáte pozřít a šel bych si ven oběhnout pár bloků. Tolik asi k zápletce, která krom této nesoudné myšlenky nabízí ještě emočně vypjatý vztah mezi matkou a dcerou, které si k sobě snaží najít cestu, což se jim samozřejmě též povede, každopádně nefunkční a nepřesvědčivé je to úplně stejně, jako ty kecy o tom, kterak King Kong v dívčím těle ke štěstí přišel. Co tento film ale naštěstí zachraňuje, je poměrně svižný spád a sympatické obsazení, kde jsem sice úplně nepochopil, proč se zrovna tohoto projektu zúčastnila Jennifer Aniston, ale budiž, postavy a jejich představitelky jsou fajn, takže proč ne. Humor se tu jinak ale příliš nevyskytuje, respektive vůbec, s nějakou tvůrčí stylovostí, nápaditostí, či atmosférou se tu divák pak také nemá šanci potkat, takže můj celkový dojem z této podívané bych hodnotil jako nesoudnou pohádku, která se dá ovšem přežít, neboť to není prostě zpracované zas až tak vyloženě trapně, či nesnesitelně. ()

Reklama

Reklama