Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Recenze (116)

verbal 

všechny recenze uživatele

Svižný, drsný, výpravný a kulantně natočený předdíl Dobrodružství kriminalistiky mapující dobu, kdy Evža ještě nebyl komisař Mulén, ale Žánvalžán, a tak šukal děvky, kariéristicky bonzoval své spolugalejníky a dělal Napoleonovi Bureše. Jako vždy skvělý a charismatický Vincek, dokonale démonický Výplachový Denis a očekávaně tragicky prkenná ukrajinská tenistka, která mě však neotrávila natolik, abych tomu z voleje nenapálil čtyři plnotučné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Stará poctivá francouzská škola se vrací. Vincent je dobrá volba na všechny tvrdší chlapíky, příběh odsejpá jak má, velmi vydařená je režie, protože dobovka z toho jde až do pokoje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to tak drsný a ponurý jako slavnej psychedelickej Fantom Paříže z roku 2001, kde titulní skladbu složila Apocalyptica a mně neustále zní v hlavě, vždy když si na ní vzpomenu. Pořád je to ale dostatečně ponurý a drsný na úkor dnešní doby. A hlavní vinu v tom nese Vincent Cassel, kterýmu ty drsný, nemytý postavy, prostě zůstanou až do smrti. Za mě ale dobrý. Je to na některý možná až moc poctivý, aby to bylo v červených číslech. Jinak si pro takovou historickou detektivku nedokážu najít jiný důvod, proč má pod sedmdesát procent. Pokud víte, kdo Vidocq z historického hlediska byl, tak ten závěr filmu musí být řádný balzám na duši. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Richet občas trochu moc spěchá, jindy se zbytečně patlá ve snaze protlačit do filmu trochu těch "jakože umělečtějších záběrů", ale Cassel a jeho parta jsou fajn drsňáci, Paříž je nádherně hnusná a má to fajn dobrodružný feeling dumasovských příběhů. Když se Vidocq vrátí s nějakým sequelem, budu rád. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zamrzí, že tak neskonale nosná látka jakou jsou osudy Vidocqa (a navíc s takovým obsazením, režisérem a výpravou v zádech), je zredukována na pouhou dobrodružnou šestákovku s haprující logikou. Na tu druhou potěší, že když už je to pouhá šestákovka, tak echt poctivá, nekompromisní a s fungujícími emocemi. V podstatě to chtě nechtě působí jako zdařilá adaptace některého z alb Xaviera Dorisona. Zda to je klad či nikoli, je však věc zcela jiná. Dle mého klad; a ne zrovna zanedbatelný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie, Vincent Cassel a nejlepší historický film letošního roku. Hlavním hrdinou je obávaný Vidocq, který je slavný zloděj s velkou pověstí, který je donucen kvůli nepříznivým podmínkám pracovat s policií a rozhodne se čistit ulice od vrahů, zlodějů a podobné verbeže. Parádní dobová atmosféra, dech beroucí Vincent, skvělé výpravné tempo, parádní kulisy i dostatek napětí a samozřejmě kus historie. Tohle se povedlo. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek robustnej dvojhodinovej dĺžke (ktorá nemá konca kraja napriek slušnému, hoci krátkemu, akčnému finále) pôsobí scenár strašne skratkovito a zároveň epicky a pritom zmätene, čo je fakt zvláštny paradox. Laikovi, ktorý nie je expert na Vidocqua (čo v našich končinách nie je skoro nikto), nebudú jasné ani len základné veci, napr. prečo celý Paríž o hrdinovi hovorí ako o žijúcej legende, za čo sa Vidocq vlastne chce (a komu) pomstiť (toto je vážne čudné, lebo miestami to pôsobí dojmom, že by to chcelo byť novým Grófom Monte Christo) a načo tu je Olga Kurylenko (a jej orientálny sluha). Napriek nude a sklamaniu nemôžem dať len 2* kvôli peknej atmosfére, výprave starého Paríža a solídnemu Vincentovi Casselovi, ktorého mám rád už od Purpurových riek (a ktorý tu vyzerá ako Wolverine). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I když nejste vinnen, nejste nevinný." Neznat Vidocqa, tak bych v tom trošku plaval, ale my dva už se známe dlouho. Něco jsme se spolu z těch žalářů nautíkali, viď Francois. Přesto bylo zajímavý, jak se tady naplňovala touha - vidět Paříž a zemřít. Možnosti smrti byly celkem široký - uškrcení, probodnutí nebo rána žaludem z bambitky. Do toho ty intriky, krev a podobně. Mně se nejvíc líbil ten Vidocqův proslov v base. Ten měl koule, ale nic jinýho ve mně nějalý měřitelný emoce nevyvolalo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Trestanec, dobrodruh a úspěšný státní úředník Francois Vidocq, který zefektivnil práci policejního aparátu, byl fascinující postavou francouzských dějin, a kdyby u Gaumontu natočili realistické historické drama o jeho životních osudech, stejně by to byla napínavá jízda na hony vzdálená suchopárné nudě. Jean-Francois Richet na to ale šel jinak a pojal Vidocqovu postavu jako východisko k natočení romantizujícího dobrodružného příběhu ve stylu šestákových rodokapsů, kde nechybí žádné oblíbené ingredience, jako jsou láska, pomsta, čest, zrada a intriky. Objevují se tu krásné ženy a přímo se to hemží krvelačnými bandity. O výstřely z pistolí nebo rány šavlí a nekopromisní rvačky na život a na smrt není nouze. Jako bonus se divák může setkat s mistrem zákulisních her, který byl oporou řadě protichůdných režimů - s ministrem vnitra Fouchem. Vládce Paříže je poctivým návratem k tradici dobrodružných historizujících velkofilmů s velkorysou výpravou a hereckými hvězdami v popředí. Vincent Cassel je skvělou volbou, Olze Kurylenko role kurtizány sedí a Freya Mavor pro mě byla zajímavým překvapením. Typově má blízko k mladé Marlene Jobert. Pravda, scénář si místy s logikou hlavu neláme a pár akčních scén je pro větší efekt úsměvně přepálených, ale ruku na srdce, těmhle neduhům podléhaly staré dobré žánrové klasiky obvykle ve větší míře. Celkový dojem: 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se nemůžete zbavit krys, nasaďte na ně krysu, co má nápady v oblasti odchytu a deratizace.. Leccos samozřejmě utáhnou Dacosseho nápaditá kamera, charisma Vincenta Cassela, jehož postava se oblékala jako Boris Rösner v jednom našem historickém seriálu či konec v podzemí, kdy se s tím kapitán pátého regimentu husarů rozhodně nemazal, nicméně Richetovy snahy o nějakou ucelenost a atraktivní podání byly stejně úspěšné jako Napoleonovi hoši u Waterloo.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak od “Vládcu Paríža” som teda očakával o čo si viac. Mám rád tieto “ufúlané”, historické krimi, no tu akoby sa dejová linka prepadávala a zároveň trápila vo svojej vlastnej podstate. Až na poslednú 20 minútovku, útlm striedali ešte hluchšie, (nie len) nič neriešiace politické pasáže, pričom keď sa konečne niečo udialo, trvalo to tak 2 minútky a opäť pád do starých koľají. Fakt škoda, lebo “old skúl” Paríž je rovnako ako Londýn, veľmi lákavá destinácia pre obdobné príbehy. Čo ma mrzelo ale najviac, je príbehová obsiahlosť. Na mňa príliš veľa konfliktov z každej strany, až som “netušil”, čo je samotnou podstatou príbehu. Taký nápad okolo “Grófa M.Ch.”, je proti tomuto ďaleko väčšia zábava. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Frantíci tyhle filmy umí a já si zase po delším čase pošmáknul . Mám rád tu starou Paříž s ulicemi plnými nepořádku, s domky všelikých tvarů a namačkaných pater s čadícími komíny nalepenými na sebe... Ty průhledy na rozestavěný vítězný oblouk... A pak ta chátra v ulicích i kočáry těch, terým se vyhnula gilotina... Vincent je pro tyhle role také jako stvořený, takže bylo jisté, že se nudit nebudu. Freya Manor je pro mne hoooodně příjemným objevem :-). Potěšila i účast Olgy, od té bych se věru nechal nechal postřelený ošetřovat opiem v její posteli na jejím zámku... Kdo ale trochu zapátrá v paměti, jistě si vzpomene, že jméno Vidocqa i jeho činy mu nejsou neznámé. Věnoval se mu totiž jeden z dílů našeho předlistopadového výborného seriálu  Dobrodružství kriminalistiky. Já jen doufám, že se tento film dostane do červených čísel, protože si to dle mého názoru naprosto zaslouží.  Dávám za 4 rolničky na cvičném paňákovi. * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov z poslednej doby s V. Casselom - pointa pekná, no dejová linka ma zvyčajne moc nezaujme. Po obsahovej stránke to škrípalo aj v tomto prípade. Niektoré momenty sú až moc zjednodušené, iné zase až príliš prekombinované so zbytočnými artovými vsuvkami, čo len uberá na tempe príbehu. No na druhú stranu treba uznať, že atmosféru sa tu podarilo docieliť prvotriednu - miestami pochmúrne, miestami slnečné... presne prispôsobené aktuálnej situácii postáv, nádherné kostýmy, slušná hudba... A jednotlivým postavám sa podarilo vdýchnuť jedinečný charakter - dobrých si rýchlo obľúbite, zlých zase rýchlo neznášate... Nadpriemer. 75/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám rád hlavního herce, tak film mi přišel tak nějak dějově plochý, poctivá akční honička s pokusem o dobovou atmosféru je sice zábavná, ale kouzlo Vidocqa, tedy ten háv dobrodružství a tajemna je pryč. Barevné filtry mi přišly strašně tmavé a připadalo mi, abych si vzal na sledování speleogickou helmu, jak občas nebylo ve filmu vidět. Moje hodnocení asi taky částečně ovlivňuje, že jsem to neviděl v originále. Věřím, že ve Francii se dají najít i lepší tituly, ale když se tady dekády pěstuje neinformování masové veřejnosti, co se točí zajímavého v Evropě, latinské Americe, Asii, tak je pak obzor diváka značně zúžen. Systematická práce a médium o světovém dění ve světě filmů, seriálů na seriózní úrovni prostě chybí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno objektívne aj za štyri, ale ani neviem prečo, som očakával skôr detektívku s vyšetrovaním nejakého krvavého prípadu v historickej Paríži. No ale máme tu drsnú historickú politickú drámu, kde sa až príliš často mení pozícia figúrok na šachovnici, vrátane "kráľa a kráľovnej". Vidocqua by sme mohli v tejto partii označiť za vežu. No a popri úžasnej výprave a prvotriednom obsadení tu máme množstvo intríg, predovšetkým však obrovské kvantum mŕtvol, až som mal obavy, že už ani niet koho zabíjať, vraždiť a podrážať. V tomto smere na mňa Vládca Paríža pôsobil časom dosť monotónne, až ubíjajúco násilne, pričom postavy na strane zákona mali vždy omnoho presnejšiu mušku, rýchlejšie reflexy, prípadne umierali pomalšie, než ich protivníci. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že vůbec nevyhledávám tento žánr, tak to nebylo nakonec špatný. Lákadlem pro mě byla Olga, od které jsem čekal rozhodně víc, ale co už. Vincent byl úžasný a Olinku mi tu vynahradila překrásná Freya Mavor. Příběh špatný nebyl, atmosféra vynikající. Lepší trojka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel je pán a to nielen herecky. K päťdesiatinám svojej exmanželky, výchýrenej krásavice Monice Belucci obozretne pripravil rozvod, aby si sám ako škaredý takmer dôchodca vzal Tinu Kunakey. Táto 21 ročná mulatka ho nesmierne miluje a Vincent s vedomím, že černošky prirodzene starnú pomalšie, zrejme podvedome počíta s tým, že tentokrát to dá už do smrti. Chytrý chlap. Zrejme preto sa nechal nahovoriť na v celku zaujímavý film z napoleonskej éry, veď práve Napoleon zákonom pekne podchytil a rozšíril rozvodovosť. Film akoby nadväzuje na kvalitné spracovania francúzskych historických žánrov, ktoré snáď točia už viac ako polstoročie a mne sa to nikdy nezunuje. ()

Reklama

Reklama