Reklama

Reklama

Mrňouskové 2: Daleko od domova

  • Francie Minuscule - Les mandibules du bout du monde (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

S příchodem prvních sněhových vloček do údolí je nejvyšší čas začít shromažďovat zásoby na zimu. Jenže během této rutinní operace dojde ke katastrofě. Malá beruška nešťastnou náhodou zapadne do balíku, který je odeslán do Karibiku! Ocitá se v novém, nádherném prostředí, které ale skrývá mnohé nástrahy. Pro její rodiče tak existuje pouze jedna cesta: dát dohromady starou partu! A tak beruška, mravenec a pavouk znovu spojí své síly a vydávají se na záchrannou výpravu na druhou stranu zeměkoule. Čeká je nový svět, nová setkání, ale i nová nebezpečí. A čas neúprosně běží… (Bioscop)

(více)

Recenze (24)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Citelně chybí přímočarost, hravost a měřítko (ehm, ehm) jedničky i groteskovitost a vypointované rozvíjení jednoho nápadu "večerníčkové" předlohy. Uděje se toho sotva polovina co minule; a ostatně i groteskové eskapády jsou tentokrát poněkud potlačeny. Oproti prvnímu filmu i seriálu je to zaměřené více na menší děcka, zároveň je to však o poznání více oudané čili se to nevyhne občasným pasážím, kdy se právě ti nejmenší ošívají. Nic z toho však neznamená, že by i tak nešlo o nevlezle roztomilou zábavu. Pouze je třeba se smířit s tím, že stojí ve stínu svých předchůdců. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po epickom prvom dieli veľké sklamanie. Nečakajte po hmyzom Hobitovi hmyzieho Avatara a vyhnete sa rozčarovaniu. Stále však slušné 7/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V porovnání s předchozím filmem se mi tenhle zdál tak nějak prázdnější a zároveň zbytečně komplikovaný různými podzápletkami, nicméně i navzdory několikanásobnému vykrádání Pixaru to stejně zase byla krásná podívaná s mnoha odzbrojujícími momenty. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Berušky jsou prýma, to už věděl Ferda mravenec. A tak je beruškám věnován i druhý celovečerák a samozřejmě nejen jim ale i další šesti či osminohé havěti co jí jen všude kolem je... Jestli se jednička pomyslně ochomýtala kolem Pána prstenů, tak dvojka jede v Avatarovi byť by se mohlo chvilku zdát, že to budou Piráti z Karibiku. Neříkám, že mně to nebavilo. Bohužel jsem z toho cítil snahu vyždímat z tématu maximum a ono už nebylo moc ždímat co. Přiznávám, že jsem se bál aby tam zase nebyla scénka s masařkami a pavoukem a hádejte... Kdo zná seroš, byl napoprvé nadšen. U prvního celovečeráku jsem si říkal..hm... to je asi pro ty co Mrňousky neznají. Ale znovu? Naštěstí pár scének a vtipů tam bylo i nových a koukat se na to dalo nejen díky exotickým lokacím. Skvostná byla doprovodná hudba. Dávám tedy tentokráte jen za tři housenky. * * * ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Více lidí, méně zabavy. Po skvělém prvním filmu přichází zklamání. Pokračování postrádá vše co měl první film. Spád, nápad, humor, napětí i ty kouzelné mikrovtípky, které vyplňovaly každou skulinu prvního filmu. Tohle je zbytečně natahovaná nuda o ničem, která dokonce postrádá i to základní – příběh, který by dával smysl. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence jako obvykle pokračuje. Opět je vidět, že měli tvůrci daleko vyšší rozpočet než u TV seriálu, ale roztáhnout příběh na celovečerní délku, aby to byla pořád zábava, se nedaří. Přesun na Guadeloupe (což je ostatně pořád Francie) by nevadil, ale je tu moc lidí, nikdo z nich zajímavější než beruška nebo mravenec, a tvůrci z toho vytřískají jen jednoduchou ekologickou agitku pro předškolní děti. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s mrnouskama a moc mě to nebavilo, ale šestileté synovec si to uzival, tak dávám průměr. Výhodou je, že to nepotřebuje dabing. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Mrňouskové jsou takové novodobé grotesky, které vyplnily díru na trhu po Looney Toones nebo klasických Disneyho kraťasech. Druhý film se samozřejmě pokouší jít dál než jednička a představuje nám exotický Karibik, jenže to bohužel nestačí. Vtipné momenty tu samozřejmě jsou, ale oproti jedničce celý snímek působí jen jako poslepované epizody bez nějakého hlubšího příběhu. Vrcholem je pak mezititulkové scéna s červenými mravenci, která nemá vůbec žádný smysl a nemá ani žádnou pointu. 65% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi ještě líbil, ale od Karibiku to šlo pozvolna dolů. Ono se to snaží spojit hodně dějů naráz, ale nedominuje ani jeden a celkový dojem tak zůstává prázdný. Taky se zde opakují vtipy z jedničky, logika dostává těžce na prdel i v rámci dětského filmu, ke konci už je to celkem nuda a to kouzlo z jedničky se z toho jaksi vytratilo. A co mě ještě vytáčelo bylo to, že většině hlavních postav v některých scénách zvětšily oči, aby byly víc roztomilé - u mě tohle ale fungovalo opačně. Ale dívat se na to dá, některé vtipy fungují, to exotické prostředí zaujme a jsem rád, že se vrátil i můj oblíbenec - černý pavouk. Podruhé bych si to už ale nepustil. Slabé 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kouzlo originality prvního dílu druhá část postrádá, což by nebyl až takový problém. Absence smysluplného příběhu je však celkem průser, protože v tu chvíli je stopáž složená pouze z nesouvisejících epizod, které navíc nejsou kdovíjak zábavné nebo zajímavé. 35% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

První převedení seriálu Mrňouskové na film se povedlo slušné a tak jsem dal šanci i snímku Daleko od domova. Bohužel tady se už projevila klasická nemoc podobných projektů. Druhým mrňouskům už docházel dech výrazně častěji, což je především poznat na přetažených záběrech. Dokonce mě volala dcerka, že se to seklo, když se asi půl minutu nic na obrazovce nehnulo. Snad aby se to natáhlo pro potřeby filmu. Každopádně, když se u filmu dívám na hodinky, je to vždy špatně. Není to úplně špatné a slabší tři hvězdy ještě nechám. Nicméně doporučím raději Údolí ztracených mravenců nebo celý seriál. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Díky absenci mluveného slova dávám tři hvězdičky, jinak bych šel asi níž. Příběh je lehce předvídatelný, humor se omezuje na primitivní, na dětského diváka zaměrené fóry. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Nasmál jsem se u toho o dost míň než u prvního dílu, a celé je to takové vážnější, ale přesto obdivuju, že s nemluvícími postavičkami někdo dokáže udělat celovečerní animák. Jedná se asi o první pohádku pro děti napsanou podle nejmodernější gender doktríny. Takže toto je velký milník světové kinematografie. Ani u jedné postavy totiž nepoznáte, jaké to je pohlaví, jestli je to beruška kluk/táta, nebo beruška holka/máma, přitom je to rodinný film o rodině berušek. O to víc zarážející je to na konci, protože se tam dvě berušky dokonce zamilují. Neskutečný kam už to dokázali procpat.. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto druhé celovečerné pokračovanie milej rozprávky už tak trochu stratilo to čaro seriálu. Bolo to už viac vážne ladené a chýbala tam tá ľahkosť a nemotornosť jednotlivých postavičiek. K vizuálu ťažko niečo negatívne dodať a stopáž bola plus-mínus primeraná k dejovej linke, ktorú tvorcovia vymysleli. Škoda toho, očakával som trošku viac. 60 % ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Určeno pro nejmenší publikum. Děj nedává žádný smysl. Po shlédnutí si děti budou myslet, že beruška dokáže utrhnou a odnést jablko, dohonit letící letadlo, případně 5 mravenců odnese dvoumetrovou fošnu. Ach jo :-( ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Do podoby profesionálneho, 90 minútového filmu spracovaný perfektný seriál Minuscule. Kto ho mal rád, nemal by vynechať ani tento film. Navyše z komentárov je zrejmé, že existuje aj jednotka, dokonca lepšie hodnotená, takže hor sa na ňu. ()

RanMori 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce dost těžké zklamání. Lákání na známé postavy, které však nedostanou moc velkou roli. Dost poněkud "neuvěřitelných" scén (a to i pokud se držíme v hranicích toho, že je uvěřitelné, když mravenec umí zapálit sirku), často přetažené a občas i nudné. A bohužel ani zde není divák ušetřen jistých agitek, které to celé splachují do hlubin. Velká škoda :( ()

Reklama

Reklama