Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát budeme sledovat příběh dvou bratrů. Ten otrkanější, úspěšnější, ostřílený podnikatel se jmenuje Tomáš Haman (M. Dejdar), ten nesmělejší se jmenuje Libor Haman (P. Řezníček). Libor se rozhodl po vzoru svého bratra také podnikat. Vraťme se tedy do počátku devadesátých let minulého století a buďme svědky dramatických peripetií tohoto muže, který si otevřel samoobsluhu a musí čelit nástrahám, o kterých předtím neměl ani ponětí… A to ještě netuší, že zlomový moment ho teprve čeká. Jeden osudný výstřel zasáhne do jeho života natrvalo… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyprávění o životě a strastech živnostníka let devadesátých dnes působí téměř směšně. Řada situací mi přišla dosti nereálných. Kladem ale je bezesporu dvojice Hybnerová-Řezníček. Oni tomu dávají punc "boje o přežití" a ten příběh drží nad vodou. Základní myšlenkou filmu je asi to, že člověk může být sebelepší byznysmen, ale když se obklopí "šikovnými" příbuznými, nemá prostě šanci na úspěch. 70% ()

Kamil.Berane 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musíme se podívat na obě strany. Vždy však řešit v počátku. Nenechat nic zajít příliš daleko. Pak mohou být následky fatální a nenavratitelné. Když se totiž člověk změní, tak se mu může dát další šance. A věřte, platí a funguje obecné pravidlo. Tvrdé, ale nutné. Třikrát a dost. To musí pochopit každý. 90% silný příběh zavinění chamtivosti a následně nezvladnuti těžkých situací ()

Reklama

Nick321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutný a realistický příběh o dvou bratrech, kteří se rozhodli po listopadu vrhnout se do podnikáni. Ovšem jak Pavel Řezníček řekl "Když jsem se do toho pouštěl, ani jsem neměl tušení, co všechno to obnáší". Je to tak. Příběhy podobné Jeanu Valjeanovi z Bídníků, který se z trestance vypracoval na starostu a majitele fabriky, ačkoliv sám neuměl číst, se stanou jednomu člověku z miliard. Nemůžeš podnikat, pokud nedokážeš ani v účetní knize spočítat, jestli blbá prodavačka neudělala manko. A pokud máš navíc smůlu na lokaci plnou feťáků, kteří Ti tam každý měsíc dělají LP, tak je vymalováno. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smutný příběh o začínajícím živnostníkovi, který měl více smůly než zisku z podnikání. Skvělí herci, kteří své role neodflinkli a ikdyž těch přepadení nebylo málo, mě se tento díl líbil jako ostatní. Dejdar tu přímo exceloval ve své netradiční roli a celkově je tato story takovým šokujícím překvapením a v podstatě vyvrací mýtus o lehké cestě k bohatství díky podnikání. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý televizní "filmík." Celkem výstižně vykresluje, jak zdánlivě nepodstatné okolnosti (tím nemyslím tu spoustu neuvěřitelných loupeží) mohou spolurozhodovat o bytí či nebytí podnikatele. Musím ještě zdůraznit jednu věc, že na televizní film je tento snímek neobvykle dobře propracovaný do nejmenších detailů (např. sklenice vody v hospodě). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Praze, Plzni a Prostějově. (Terva)
  • Okolo 22. minuty jedou bratři Hamanovi - Libor (Pavel Řezníček) a Tomáš (Martin Dejdar) autem Jeep s poznávací značkou ANE - 52 - 35. O pár minut později je sice vidíme opět v Jeepu, ale poznávací značka je 4A2 - 9142. (Terva)

Reklama

Reklama