Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus Oběti pokračuje svým sedmým dílem. Jmenuje se Nevlastní bratr. Tentokrát ho neotvírá žádný zločin, ale pokus o přiznání se z touhy zločin spáchat. V roli psychologa je opět František Němec a mužem, který se mu přijde vyznat ze svého trápení, je Viktor Preiss. Do jeho poklidného života totiž vstoupila po smrti jeho otce nevlastní sestra. To, co s ní prožil, ho přivedlo až k psychologovi. Nevlastní sestru, bytost kterou lze odsoudit i politovat, pochopit i zavrhnout, ale s níž nelze žít, hraje Vilma Cibulková. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dobře napsané, natočené, obsazené i zahrané drama z cyklu Oběti. Scénář se od většiny ostatních příběhů z cyklu odlišuje absencí zločinu, ale stejně ukazuje další možnost, jak můžou okolnosti semlít na začátku slušného člověka. Herecký koncert pro Viktora Preisse a Vilmu Cibulkovou. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych pravdu řekl, tak jsem tomuto filmu nedával moc šancí. Ale po zhlédnutí konstatuji, že jsem velmi mile překvapen. Herecký výkon paní Cibulkové byl grandiózní. Lépe to snad zahrát ani nešlo. Ani pan Preiss se neztratil. Cyklus Oběti považuji za veledílo ČT. Po dlouhé době hodnotím pěti hvězdami. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Ani koše tu nemaj, šmejdi.......... Jen takový odvárek, oproti předcházejícím příběhů. Ani mě to moc nebavilo. Žádné napětí jen blbost druhého. Jednoznačně nejhorší příběh z cyklu Oběti. Divák vlastně ani netuší, co se stalo, jen na konci je nějaké rozuzlení. CITÁT - Ten druhej z dvojice, co přežije, to bude mít nejhorší. Starej a sám. Příběh o tom, že za dobrotu, přijdete na žebrotu. Je to první příběh, kde si za vše může hlavní hrdina a tak s ním člověk snad ani necítí. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra, tenhle díl má sílu! Bylo mě úplně nepříjemné sledovat osud Edy (Viktor Preiss), když mu do života zasáhne jeho nevlastní sestra Jana (Vilma Cibulková) a udělá mu z něj peklo. Fakt hodně dusný, depresivní a nepříjemný. Srovnatelné s příběhem Svědek z tohoto cyklu. Série Oběti se vůbec celkově vyvedla a v rámci české produkce vyčnívá silně nadprůměrným dojmem. Zde navíc naprosto dokonale hrají již zmíněný Viktor Preiss a Vilma Cibulková, ale vyzdvihnul bych i Janiny hospodské kumpány Cyrila Drozdu a Vladimíra Kratinu. Opravdu radost koukat a přitom jim tu důvěryhodnost žrát přímo z ruky. Bomba! Nemohu opomenout i krásnou podzimní přírodu a záběry v ní natočené, které snímku dodávají specifický melancholický ráz. Co je ovšem naprostá špička, to je hudba Michala Pavlíčka, kterou si i sám nahrál. Nikdy bych nevěřil, že dokáže zkomponovat tak krásnou klavírní hudbu podpořenou smyčcovými nástroji, a to hlavní - dokázat ji zasadit do příběhu tak, že tvoří totálně nedílnou součást děje. Takhle dříve s hudbou pracoval například Zdeněk Liška. Naprostá klasa a v každém dílu z Obětí mě Michal Pavlíček překvapuje víc a víc. Zasloužený plný počet. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající Cibulková, jako vždy výborný Preiss a velmi dobrý scénář tvoří dohromady nadprůměrný televizní film. Opět musím vyzdvihnout realistickou zápletku, postavy a (bohužel) i mnohé situace. ()

zette 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak v tomto dile meho oblibeneho cyklu muzeme obdivovat hlavne vyborny herecky vykon Cibulkove ( ta byla v mnoha pasazich skutecne nechutna ) a Preisse ( skoda, ze je vesmes obsazovan jen do TV filmu ). Scenar trochu skripe a zaver toho take moc nevykazuje. Film ale urcite nenudi. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem horší než Oběti: Karambol. Vcelku příběh až tak strašný není až na pár blbostí, které se tam vyskytly. Herci to taky odehráli vcelku přijatelně, ale bylo to zkrátka slabší vším , zakončením, příběhem i pocity byly méně "dojemné" spokojená nejsem. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že se Vilmě povedla "vystřihnout" kvalitní andělská mrcha a Preissovi zase skvělý "kolísavý trouba". Můžeme si říct, že tohle by se nám nikdy nemohlo stát, ale život karty rozdává mnohdy úplně překvapivě, člověk na to nestačí adekvátně zareagovat a....už se veze. O tom je vlastně náš příběh. Preiss v roli nevlastního bratra nedokáže udržet odstup a nechá se chytit na udičku, vtáhnout do života ženy, se kterou nemá vůbec nic společného. A pak ho to semele. Možná místy skřípající, ale velmi dobré drama. 85% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte tyhle typy mají mimořádný smysl pro empatii"...Herecký koncert pohodového V.Preisse a věčně kouřící V. Cibulkové, podpořený zajímavým námětem a dějovou linkou... Bohužel, však pro hlavní aktéry, scénář jim nemohl dát lepší ambice,než na středně nadprůměrný snímek..70 %.. Nevlastní bratr ale i tak zůstává tím lepším z cyklu Oběti.. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narez jako svine! Po Svedkovi druhy nejlepsi dil z celeho cyklu. Vilma byla fakt na ranu, zahrala to s gracii :-) Preisse neni treba komentovat, od nej jsme zvykli pouze na hereckou extraligu a nejinak tomu bylo zde. Toho "curamedana" pojal paradne :-)) ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem nepochopil dramaturgické záměry různých tvůrčích skupin České televize. Vážím si toho, jak poctivě a zaníceně se snaží zhostit náročných dramatických úkolů, ale tohle bylo příliš přepjaté, tragické a převážnělé. "Cyklus oběti" - nevím, jestli zrovna takové formáty českému divákovi zrovna chybějí... Viktora Preisse je ale potřeba určitě pochválit. Je úplně evidentní, že každý režisér se na kvalitu jeho práce může s klidem spolehnout. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Tak co je ty čuramedáne? Preiss a Cibulková předvádějí naprosto famózní herecké výkony. O čem to je si přečtěte jinde! ()

Reklama

Reklama