Reklama

Reklama

Oběti


Znásilnění (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Příběh o jednom nepotrestaném činu, který však končí krutou dohrou osudu... Po pohřbu dojde před krematoriem ke rvačce. Otec zemřelého (J. Hálek) napadne před očima své vnučky snachu Angeliku Královou (K. Brožová) a obviní ji, že může za smrt jeho syna Petra (T. Hanák). Potlučená Angelika najde večer v mobilu po manželovi vzkaz od psychologa Eduarda Vrány (F. Němec), který pomáhá obětem zločinu a zavolá mu. Informuje ho o smrti manžela, jenž spáchal sebevraždu a sama mu pak vypráví svůj příběh. Všechno začalo na podnikovém večírku. Půvabnou Angeliku na něm znásilnil její přiopilý kolega Martin Lukeš (M. Etzler). Angelika to ale neohlásila a raději dala výpověď. Znásilnění však mělo následky… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké překvapení v podání K.Brožové, která dokazuje, že ne jen dobře vypadá, ale když na to přijde, umí věrohodně zahrát i dramatickou roli se vším, co k tomu patří. Znásilnění je toho jasným důkazem. Sekundující T.Hanák a J.Kanyza jsou příjemných zpestřením a jistou zárukou kvalitního filmového zážitku. Škoda, že došlo k obsazení M.Etzlera do nejzásadnější role po roli hlavní. Jeho výkon považuji za velmi nešťastný a tomuto filmu až ubližující. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Mami, táta už opravdu nikdy nepřijde....... Opět je tu doktor Vrána (František Němec) jako psycholog od kterého se odvíjí základní děj. Morální dilema znásilněné ženy a události, které vedou ke krachu dvou rodin. Má své znásilnění oznámit policii, nebo si vše nechat pro sebe? CITÁT - Nechtěla jsi být někdy chlapem?........ Jenže, kdo ví, co se stane, když se rozhodneme. A co když je to špatně a naše rozhodnutí nebylo nejšťastnější. Co by se stalo, kdyby? Rodina se od vás odvrátí, každý vás obviňuje a nikdo nepomůže. Zůstane jen neštěstí. CITÁT - Na vlastní matku, by jste neměla křičet...... Není to tak povedené, jako první příběh, ale má to napětí, beznaděj a smutek. ()

Reklama

AnnaK. odpad!

všechny recenze uživatele

Postavám se mění charakter s každou novou scénou, zápletka je nereálná a i když přijmete její absurditu, nemůžete ignorovat faktické chyby. Po tomhle výčtu jsou prkenné dialogy maličkostí. Rádoby atmosférické záběry Žižkova, krajiny a spokojených párů jsou divákovi předsouvány tak často, že působí skoro jako urážka. Režie, kamera, hudba i herecké výkony dosahují kvality telenovely. Proč má tedy Znásilnění nejméně třikrát lepší hodnocení, než ostatní filmy a seriály z této kategorie? ()

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud někdo chce někdy Brožovou označit za herečku a né jen celibritu, tak toto Znásilnění mu může být v jeho tvrzení oporou. Dobrý tv film s opravdu překvapujícím vyuzlením. Jeho největším nedostatkem je, že je součástí cyklu Oběti a to hned jako druhý díl. Bohužel první díl Přepadení tento a vlastně i ostatní díly cyklu totálně pokořil. Ale i přesto, kdo Znásilnění bude považovat spíše za normální tv film, může bez problému mu dát i vyšší hodnocení. Já bohužel ne. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak dobře udělané, že jsem to vzala i od Kateřiny Brožové a svým způsobem jsem byla ráda, že to hrála ona. Dostávalo to tím ještě jiný rozměr než u kterékoli jiné herečky - příběh takové americky-plastikově krásné ženy, u které ani nepředpokládáme hlubší prožívání tragédie a spíš ji podezíráme z toho, že to ...no nebylo žádné znásilnění a tak se taková žena stává obětí nejen násilí , ale i předsudků. Kateřinu Brožovou však nadále za žádnou velkou herečku nepovažuji. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama