Reklama

Reklama

Oběti


Znásilnění (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Příběh o jednom nepotrestaném činu, který však končí krutou dohrou osudu... Po pohřbu dojde před krematoriem ke rvačce. Otec zemřelého (J. Hálek) napadne před očima své vnučky snachu Angeliku Královou (K. Brožová) a obviní ji, že může za smrt jeho syna Petra (T. Hanák). Potlučená Angelika najde večer v mobilu po manželovi vzkaz od psychologa Eduarda Vrány (F. Němec), který pomáhá obětem zločinu a zavolá mu. Informuje ho o smrti manžela, jenž spáchal sebevraždu a sama mu pak vypráví svůj příběh. Všechno začalo na podnikovém večírku. Půvabnou Angeliku na něm znásilnil její přiopilý kolega Martin Lukeš (M. Etzler). Angelika to ale neohlásila a raději dala výpověď. Znásilnění však mělo následky… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci se dotknout Kateřiny Brožové nebo jejích obdivovatelů, ale mám dojem, že jí skutečně víc svědčí divadelní prkna a ne zrovna vážné role...Jinak zde podává dobrý výkon, jenže co naplat, v takové herecké společnosti prostě vynikne jen díky své kráse (a to Barbie nesnáším:))...scénář se vydařil a závěr je přímo brilantní. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pohled na Kateřinu Brožovou, jak celý film špulí pusu ala Barbie s nemastným hereckým výkonem ubral hvězdičku v mém hodnocení. Přitom to bylo docela zajímavé téma s ještě lepším rozuzlením v závěru. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kateřinu Brožovou v roli seriálových paniček nemusím, ale podle mě oběť v tomto filmu zahrála přesvědčivě. A to i díky skvělému scénáři - zpověď "hluché" matce, nebo rozhovory s dcerou, která nechápe počínání prarodičů, to jsou parádní scény. V celé sérii působí přesvědčivě František Němec (není uveden v hereckém obsazení) a jeho poslední pohled na klientku a závěrečná slova, to mozaice scénáře dodává zvláštní punc. Na samostatný příběh by vydal i náznak s otcovstvím u dcery. ()

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málo platný, Kateřina Brožová pro mě zůstává herečkou průměrných seriálových rolí, takže ani tady mě úplně nepřesvědčila. Plus několik ne úplně věrohodných situací a postav (Jana Šulcová, Jiří Hálek), ale jako celek k zamyšlení určitě ano. A pochopil jsem správně závěrečnou větu Františka Němce: "Jste skutečně krásná" ve smyslu "Seš kurva, patří ti to" ? ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Mami, táta už opravdu nikdy nepřijde....... Opět je tu doktor Vrána (František Němec) jako psycholog od kterého se odvíjí základní děj. Morální dilema znásilněné ženy a události, které vedou ke krachu dvou rodin. Má své znásilnění oznámit policii, nebo si vše nechat pro sebe? CITÁT - Nechtěla jsi být někdy chlapem?........ Jenže, kdo ví, co se stane, když se rozhodneme. A co když je to špatně a naše rozhodnutí nebylo nejšťastnější. Co by se stalo, kdyby? Rodina se od vás odvrátí, každý vás obviňuje a nikdo nepomůže. Zůstane jen neštěstí. CITÁT - Na vlastní matku, by jste neměla křičet...... Není to tak povedené, jako první příběh, ale má to napětí, beznaděj a smutek. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pominu nesympatické obsazení a někdy trochu nepřesvědčivé (trapné) herecké výkony. Příběh je hodně dobrý a realistický. Protože podobné věci se dějí a mohou stát každému z nás. Je tady i jistý návod, jak se v podobném případě chovat - nechovat, což považuji za velmi důležité. A konec mě doslova usadil. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film nejen o znásilnění, ale hlavně o tom, jak a proč se lidé chovají v určitých situacích špatně a dělají chyby. Největší sympatie samozřejmě vzbuzuje hlavní hrdinka, která protrpí film od začátku do konce kvůli tomu, aby nerozvrátila rodinu a kamarádské vztahy, přičemž jí to dávají sežrat naprosto všichni kromě její malé dcery. Na opačné straně stojí násilník, který ze svého činu příliš těžké svědomí nemá, protože ho ta žena přece vyprovokovala. (To mě přivedlo na myšlenku, že s touto filozofií by ženy jako Katka Brožová nebo Monica Belluci byly znásilňované v jednom kuse.) A spousta zajímavých charakterů mezi tím. Emocionálně slabý manžel, naprosto žádnou podporu nabízející matka a tchýně z tchánem, kteří nejprve dávají průchod své zášti, ale jako jediní ze všech postav si svou chybu na konci uvědomí a snaží se to napravit. Jednání všech postav člověk naprosto chápe, ale přesto se nepřestává každou chvíli ptát Proč?. Proč je znásilnění blízkou osobou věc natolik potupná, že si to žena nechá pro sebe? Proč nedokáže muž unést fakt, že není biologickým otcem dítěte? Proč lidé někdy neovládají své pudy? Proč jsou tak pomstychtiví? Tento film nabízí k zamyšlení mnohem víc, než je na první pohled patrné. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost působivý příběh ... Mám ráda film po kterém ještě přemýšlím jak by to bylo jinak a jak to že se to takhle děje :-) Proč to nejde jinak ... Prostě se do toho dá vžít z více pohledů ... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh ženy znásilněné kamarádem svého manžela je docela dobý námět. Znásilněná žena je pod silným tlakem, kdyby oznámila znásilnění, zničí dvě rodiny najednou, rozhodne se tedy věc zatajit a čelí pak následkům svého rozhodnutí. Ne, že bych úplně chápal jednání všech zúčastněných v příběhu, celé je to jaksi "nereálné", ale úplná blbost to zase není. Problém je asi v tom, že je zde popisován svět let devadesátých a dnes je prostě jiná doba, serioznější, ne už takový "Divoký Východ". Takže film není nadčasový, je spíš svědectvím časů minulých, myšlenková poselství a pohledy na svět působí dnes dost absurdně, i když tehdy to asi tak bylo. Brožová mne navíc svým výkonem naprosto nezaujala. 60% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony včetně Brožové, dobrá zápletka a drsné vyústění. Snímek se mi líbil vždy a každá další repríza mě neodradí. Povedený TV film. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké překvapení v podání K.Brožové, která dokazuje, že ne jen dobře vypadá, ale když na to přijde, umí věrohodně zahrát i dramatickou roli se vším, co k tomu patří. Znásilnění je toho jasným důkazem. Sekundující T.Hanák a J.Kanyza jsou příjemných zpestřením a jistou zárukou kvalitního filmového zážitku. Škoda, že došlo k obsazení M.Etzlera do nejzásadnější role po roli hlavní. Jeho výkon považuji za velmi nešťastný a tomuto filmu až ubližující. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak dobře udělané, že jsem to vzala i od Kateřiny Brožové a svým způsobem jsem byla ráda, že to hrála ona. Dostávalo to tím ještě jiný rozměr než u kterékoli jiné herečky - příběh takové americky-plastikově krásné ženy, u které ani nepředpokládáme hlubší prožívání tragédie a spíš ji podezíráme z toho, že to ...no nebylo žádné znásilnění a tak se taková žena stává obětí nejen násilí , ale i předsudků. Kateřinu Brožovou však nadále za žádnou velkou herečku nepovažuji. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film je to kvalitní, řeší závažné téma se vším všudy. Ale že bych byl z děje nějak unešen, to se nestalo. Strhnout nedokáže. Brožová má většinu filmu jeden výraz, její kvality jsou zkrátka jinde. Některé momenty mi přišly skvělé, některé zase přespříliš afektované. Celkový dojem 60% = 3/5 ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Na české poměry drsný,ale velmi zajímavý film,který nejen vystihuje dramatické situace(znasilnění,ale i život po této události),ale dává nám možnost probudit v nás city a porozumění,protože jak by řekl klasik "Může se to stát i vám". ()

Reklama

Reklama