Reklama

Reklama

Oběti


Znásilnění (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Příběh o jednom nepotrestaném činu, který však končí krutou dohrou osudu... Po pohřbu dojde před krematoriem ke rvačce. Otec zemřelého (J. Hálek) napadne před očima své vnučky snachu Angeliku Královou (K. Brožová) a obviní ji, že může za smrt jeho syna Petra (T. Hanák). Potlučená Angelika najde večer v mobilu po manželovi vzkaz od psychologa Eduarda Vrány (F. Němec), který pomáhá obětem zločinu a zavolá mu. Informuje ho o smrti manžela, jenž spáchal sebevraždu a sama mu pak vypráví svůj příběh. Všechno začalo na podnikovém večírku. Půvabnou Angeliku na něm znásilnil její přiopilý kolega Martin Lukeš (M. Etzler). Angelika to ale neohlásila a raději dala výpověď. Znásilnění však mělo následky… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud někdo chce někdy Brožovou označit za herečku a né jen celibritu, tak toto Znásilnění mu může být v jeho tvrzení oporou. Dobrý tv film s opravdu překvapujícím vyuzlením. Jeho největším nedostatkem je, že je součástí cyklu Oběti a to hned jako druhý díl. Bohužel první díl Přepadení tento a vlastně i ostatní díly cyklu totálně pokořil. Ale i přesto, kdo Znásilnění bude považovat spíše za normální tv film, může bez problému mu dát i vyšší hodnocení. Já bohužel ne. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kateřinu Brožovou v roli seriálových paniček nemusím, ale podle mě oběť v tomto filmu zahrála přesvědčivě. A to i díky skvělému scénáři - zpověď "hluché" matce, nebo rozhovory s dcerou, která nechápe počínání prarodičů, to jsou parádní scény. V celé sérii působí přesvědčivě František Němec (není uveden v hereckém obsazení) a jeho poslední pohled na klientku a závěrečná slova, to mozaice scénáře dodává zvláštní punc. Na samostatný příběh by vydal i náznak s otcovstvím u dcery. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá Slavíkova „oběť“, tentokrát na téma sexuální zločin potažmo uděl ženy ve světě ovládaného muži. Na světě existuje víc sněžných mužů, než věcí v kterých mi nevadí Kateřina Brožová a tohle je zrovna jedna z nich, což bohužel zrážel Miroslav Etzler, který mi lezl na nervy jako vždy. Každopádně musím hodnotit Znásilnění kladněji než první příběh z cyklu Oběti Přepadení. ()

AnnaK. odpad!

všechny recenze uživatele

Postavám se mění charakter s každou novou scénou, zápletka je nereálná a i když přijmete její absurditu, nemůžete ignorovat faktické chyby. Po tomhle výčtu jsou prkenné dialogy maličkostí. Rádoby atmosférické záběry Žižkova, krajiny a spokojených párů jsou divákovi předsouvány tak často, že působí skoro jako urážka. Režie, kamera, hudba i herecké výkony dosahují kvality telenovely. Proč má tedy Znásilnění nejméně třikrát lepší hodnocení, než ostatní filmy a seriály z této kategorie? ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké překvapení v podání K.Brožové, která dokazuje, že ne jen dobře vypadá, ale když na to přijde, umí věrohodně zahrát i dramatickou roli se vším, co k tomu patří. Znásilnění je toho jasným důkazem. Sekundující T.Hanák a J.Kanyza jsou příjemných zpestřením a jistou zárukou kvalitního filmového zážitku. Škoda, že došlo k obsazení M.Etzlera do nejzásadnější role po roli hlavní. Jeho výkon považuji za velmi nešťastný a tomuto filmu až ubližující. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama