Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele duklak2 k tomuto seriálu (4)

Hadí tanec (2005) (E05) 

Film, který mě velmi mile překvapil. Herecký výkon pana Švehlíka byl doslova dokonalý. Ani Chýlková představující úspěšnou ženu ve středních letech nezklamala. Myslím si, že po celém světě se najde dost párů, kteří prožívají stejný příběh, jako oba hlavní protagonisté. Osobně nechápu, proč muži nezvládají situaci, když jejich manželky vydělávají více peněz. Vždyť kua chlapi, proberte se a přejte jim to. Jak už jsem psal na začátku. Snímek je na české poměry dobře natočen, ale není pro každého. A jak jinak ten film mohl skončit, než tím, že..... ()

Živnostník (2005) (E06) 

Skvělá zápletka postavená na jednoduchosti, když vidíme dva naprosto rozdílné bratry. Musím vyzdvihnout jejich herecké výkony a správnou volbu obsadit Dejdara do role ''úspěšnějšího.'' Ta arogantnost z něj doslova ''čiší'':) Trochu mě zklamalo zakončení filmu. Z pohledu hodnocení uděluji lepší tři hvězdy. A poučení pro všechny. Nepodnikejte a raději pracujte za směšný plat ve fabrikách. Sice nezbohatnete, ale nebudete mít v podstatě žádné starosti. ()

Nevlastní bratr (2006) (E07) 

Abych pravdu řekl, tak jsem tomuto filmu nedával moc šancí. Ale po zhlédnutí konstatuji, že jsem velmi mile překvapen. Herecký výkon paní Cibulkové byl grandiózní. Lépe to snad zahrát ani nešlo. Ani pan Preiss se neztratil. Cyklus Oběti považuji za veledílo ČT. Po dlouhé době hodnotím pěti hvězdami. ()

Karambol (2008) (E08) 

Slabší díl z cyklu Oběti. Langmajer byl zde hodně "mrtvý". Nebo tak utahaný z práce?:) Překvapilo mě, že malého kluka smrt matky moc nepoznamenala. Na tom měli tvůrci více zapracovat. Schneiderová svoji roli zvládla obstojně a další herecké výkony hodnotit nelze, jelikož ostatní postavy si moc nezahrály:) Hodnotím slabšími třemi hvězdami. ()

Reklama

Reklama