Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele NinonL k tomuto seriálu (8)

Přepadení (1999) (E01) 

Překombinované, nelogické, příliš dlouhé. Iva Janžurová v roli oběti, na kterou se neštěstí hrnulo ze všech stran, mi hrozně vadila. Byla nesympatická a zralá na pár facek. Takže asi tak. ()

Znásilnění (2000) (E02) 

Pominu nesympatické obsazení a někdy trochu nepřesvědčivé (trapné) herecké výkony. Příběh je hodně dobrý a realistický. Protože podobné věci se dějí a mohou stát každému z nás. Je tady i jistý návod, jak se v podobném případě chovat - nechovat, což považuji za velmi důležité. A konec mě doslova usadil. ()

Svědek (2001) (E03) 

Dobré drama o tom, že když se všechno podělá, tak už nezůstane vůbec nic. A že cesta na ulici je velmi snadná, často dlážděná dobrými úmysly. Jaromír Hanzlík takřka k nepoznání. ()

Jiný člověk (2003) (E04) 

Dilema cikána, který vystudoval vysokou školu. vzal si bělošku a snažil se podnikat. Jenže pak ho nechtěli ani bílí ani cikáni, nepatřil vůbec nikam. Podobně na tom byl i jeho syn ze smíšeného manželství. ()

Hadí tanec (2005) (E05) 

Brr, bylo to hodně věrohodné. Alois Švehlík v roli odporného domácího tyrana, Ivana Chýlková jako jeho oběť. Docela realistické, bez hluchých míst a nesmyslů. ()

Živnostník (2005) (E06) 

Poměrně dobrá sonda do podnikatelského prostředí 90. let. Některé pravdy ale platí i dnes (zaměstnávání příbuzných ap.). Pavel Řezníček i jeho filmový bratr a světák Martin Dejdar výborní, stejně tak Vanda Hybnerová, jakožto obětavá manželka. ()

Nevlastní bratr (2006) (E07) 

Vilma Cibulková i Viktor Preiss zahráli své role výborně. Příběh jako takový chvílemi dost skřípe a vypadá narychlo splácaný. Ale celkový dojem ujde. ()

Karambol (2008) (E08) 

Nebyl to až tak špatný film. Jiří Langmajer opět v negativní roli, tentokrát definitivně. Sympatický mladý herec Matyáš Valenta a klasicky dobrá Jitka Schneiderová. Stojí za to vidět, mohlo se to stát. ()

Reklama

Reklama