Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Slarque k tomuto seriálu (4)

Hadí tanec (2005) (E05) 

Po poněkud slabším dílu Jiný člověk cyklus Oběti pokračuje dalším perfektně vystavěným dílem s parádními výkony dvojice Chýlková, Švehlík. Atmosféra mezi nimi postupně houstne od úvodní všední rutiny až po do extrému vygradovanou vzájemnou nenávist. Škoda jen, že Němec má v celém cyklu jen roli trpělivého posluchače. ()

Živnostník (2005) (E06) 

Cyklus Oběti dlouhodobě patří k tomu nejzajímavějšímu, čím se Česká televize může pochlubit. Velice dobrý scénář, soustředěný režijní tvar, přesvědčiví herci (zejména Pavel Řezníček) a jako drobná třešnička na dortu dokonale padnoucí píseň Zas balím krám (M. Pavlíček / J. Sahara Hedl). ()

Nevlastní bratr (2006) (E07) 

Další dobře napsané, natočené, obsazené i zahrané drama z cyklu Oběti. Scénář se od většiny ostatních příběhů z cyklu odlišuje absencí zločinu, ale stejně ukazuje další možnost, jak můžou okolnosti semlít na začátku slušného člověka. Herecký koncert pro Viktora Preisse a Vilmu Cibulkovou. ()

Karambol (2008) (E08) 

Jednak se mi zdá, že to ani do koncepce cyklu Oběti nezapadá a scenárista by udělal lépe, kdyby si hlavní hrdinka ani nechodila vylévat srdce k Františku Němcovi. On ten scénář ani nemá na standard, který si autor předchozími díly volného cyklu nastavil. Jinak zahrané i natočené je to velmi dobře, nedostatky vidím vážně „jen“ v příběhu. ()

Reklama

Reklama