Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Terva k tomuto seriálu (8)

Přepadení (1999) (E01) 

CITÁT - Maminka mi říkala, že jakmile se dostaneš k psychologovi, už nikdy nebudeš normální......... Již v roce 1999 řekne herec v televizním filmu : "Nekoukej na tu televizi, mluví tam jen o vraždách". CITÁT - Já nespím, já se na to dívám......... Smutný příběh, který vás postaví tváří tvář kruté realitě. Jen smutek, beznaděj a strach. Velmi povedené drama, které si na nic nehraje. Jen škoda, že ten konec nebyl jiný. To by tomuto příběhu dodalo tu správnou temnotu. Ale je to jen televizní tvorba a tak se to dá přehlédnout. A pozor, ikdyž se příběh odehrává na Vánoce, nedoporučuju se na něj o svátcích dívat, je to fakt depka.CITÁT - To není argument....... ()

Znásilnění (2000) (E02) 

CITÁT - Mami, táta už opravdu nikdy nepřijde....... Opět je tu doktor Vrána (František Němec) jako psycholog od kterého se odvíjí základní děj. Morální dilema znásilněné ženy a události, které vedou ke krachu dvou rodin. Má své znásilnění oznámit policii, nebo si vše nechat pro sebe? CITÁT - Nechtěla jsi být někdy chlapem?........ Jenže, kdo ví, co se stane, když se rozhodneme. A co když je to špatně a naše rozhodnutí nebylo nejšťastnější. Co by se stalo, kdyby? Rodina se od vás odvrátí, každý vás obviňuje a nikdo nepomůže. Zůstane jen neštěstí. CITÁT - Na vlastní matku, by jste neměla křičet...... Není to tak povedené, jako první příběh, ale má to napětí, beznaděj a smutek. ()

Svědek (2001) (E03) 

CITÁT - Proč nemám botu? To mi udělala ona......... Sálá z toho beznaděj, nemorálnost, strach a hlavně.....dilema a rozhodování. Příběh o tom, jak je velmi jednoduché stát se bezdomovcem. CITÁT - To není žádná noclehárna.......... Tento příběh je fakt silný a nevidím důvod tomu nedat nic než za pět. CITÁT - Nebyla by dvacka, pane doktore?............ ()

Jiný člověk (2003) (E04) 

CITÁT - Nebudu vám to rozmlouvat....... Opět další příběh o lidské závisti, nenávisti, netoleranci, hnusu a zde ještě o rasizmu. CITÁT - Já černý, ona bílá, to tady lidi nemaj rádi. Zatím nejslabší a nejméně uvěřitelný příběh. ()

Hadí tanec (2005) (E05) 

Před celkem průměrném Živnostníkovi, přichází ve stejný rok Hadí tanec. Je depresivní, beznadějný, despotický a dramatický. CITÁT - Po porodě žádné dítě, po rozvodu žádný chlap. Nejsem robot........ Ivana Chýlková v rodinném dramatu plného násilí a neštěstí. CITÁT - Co ti to pomohlo, že ses postavila na vlastní nohy, když jsi samá modřina........... Opět jeden z těch silnějším příběhů této série. ()

Živnostník (2005) (E06) 

CITÁT - Velikost šatů?........... To je fuk, já je chci do rakve.......... Zdá se, že nějak tvůrci polevují a vybírají takové méně dramatické příběhy. Tady to vypadalo, že si i něco málo přidali, protože tady té smůly byla až moc. CHYBA VE FILMU: Okolo 22 minuty jedou bratři Hamanovi, Libor (Pavel Řezníček) a Tomáš (Martin Dejdar), autem Jeep s poznávací značkou ANE - 52 - 35. O pár minut později je sice vidíme opět v Jeepu, ale poznávací značka je 4A2 - 9142....... Není to nejhorší příběh, ale zdá se mi hodně přehnaný, nudný a bez napětí a strachu. Působilo to hodně uměle. CITÁT - Co si platim, to si klátim........ ()

Nevlastní bratr (2006) (E07) 

CITÁT - Ani koše tu nemaj, šmejdi.......... Jen takový odvárek, oproti předcházejícím příběhů. Ani mě to moc nebavilo. Žádné napětí jen blbost druhého. Jednoznačně nejhorší příběh z cyklu Oběti. Divák vlastně ani netuší, co se stalo, jen na konci je nějaké rozuzlení. CITÁT - Ten druhej z dvojice, co přežije, to bude mít nejhorší. Starej a sám. Příběh o tom, že za dobrotu, přijdete na žebrotu. Je to první příběh, kde si za vše může hlavní hrdina a tak s ním člověk snad ani necítí. ()

Karambol (2008) (E08) 

Tak po deseti letech vývoje seriálu Oběti, se tvůrci nějak zasekli a vyměkli, protože tohle je jednoznačně nejhorší příběh. Žádné emoce, žádné napětí POZOR SPOILER - Je to první příběh, který skončí šťastně a kladně pro hlavní hrdinku. - KONEC SPOILERU. CITÁT - Každý si myslí, že ten druhý má víc štěstí, než on........... Celkem běžný rodinný příběh, kdy je žena schopna udělat cokoliv pro svého muže, ale najednou zjišťuje, že se to nedaří a je pozdě. Tentokrát mi ani nesedlo herecké obsazení. CITÁT - V tuhle chvilku mě napadlo, že můžeme být, opět rodina........ Mě to připadalo spíše jako Růžová zahrada a ne cyklus Oběti. Prostě skoro blbost. ()

Reklama

Reklama