Reklama

Reklama

Stopy života

(seriál)
Česko, (2013–2015), 16 h 44 min (Minutáž: 45–60 min)

Hrají:

Petra Molnárová, Tomáš Magnusek, Vladimír Čech ml., Vlasta Peterková, Mojmír Maděrič, Michaela Kudláčková, Oldřich Kaiser, David Laňka, Adriana Bajtková, Jan Kačer, Valentina Thielová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(19)

Recenze uživatele triatlet k tomuto seriálu (13)

Dívčí sen (2013) (S01E01) 

Jediným kladem je zajímavé herecké obsazení (Michaela Kudláčková, Yvetta Kornová, Ladislav Chudík, Jan Kačer, Božidara Turzonovová). Vedení herců, způsob odvyprávění příběhu, střih působí amatérsky. ()

Ašský chlapec (2014) (S01E02) 

Klady: hudba, dokonce i zpěv. A především přirozený David Nushart. Zápory: toporní herci, nebo spíš neherci - kontrast Ivany Andrlové a jejích kolegů; kamera, střih, způsob vyprávění. ()

Až na věky (2014) (S01E03) 

Magnusek platí i za pětihvězdičkové hodnocení na csfd :-) ? Úroveň zpracování se neliší od Rodinných pout. 32 hodnocení k 11.11. a 75% ==> žánr: KOMEDIE :-D. Zlatej Troška. ()

Na plný úvazek (2014) (S01E04) odpad!

Příběh má dva klady: stopáž se vejde do hodiny a Magnusek nezpívá. Další Magnuskovy aktivity -"režie", "scénáristické úpravy" a "ultraherectví" jsou na posezení s psychiatrem. Pětihvězdičkoví hodnotitelé - erik1996, lucky99, blboun09 a spol.- založili čistě náhodou účet v listopadu 2014 a Magnuska považují asi za génia. Argumentovat ještě asi neumí. Televizním parodiím zdar :-D ()

O život (2014) (S01E05) 

Špatný scénář, nudná forma vyprávění příběhu, podprůměrné vedení herců, průměrné herecké obsazení - úroveň snižuje hlavně zapojení amatérů včetně Tomáše Magnuska. Jednotlivé příběhy Stop života jsou částečně zajímavé, ovšem "vedlejší" pracovní a rodinné osudy psychiatričky Vernerové (vývoj vztahu s nadřízenou, domácí násilí) působí plytce, nevěrohodně. ()

Poslední sbormistr (2014) (S01E06) odpad!

Pokus o drama končí ještě před spuštěním titulků. Vrcholná dramatická akce se odehrává v prologu - pachatel žádající policisty o sundání pout ("Kluci, však jsem vás taky učil.") sice slibuje, že z pátého patra jim neuteče, ale skok z otevřeného okna je stejně překvapivý jako Magnuskova schopnost vygradovat dramatickou situaci. Takže divák se směje staticky přihlížejícím postavám. Vlastní příběh 40 minut nudně vypráví o pedofilovi, pak odbočí na cca 2 minuty, aby ukázal, jaké problémy řeší psychiatričky v soukromí (nuda vystřídána dvojnásobnou nudou). Líto mi bylo Šafránkové a Abrháma, jak útrpně odříkávali předepsaný text. ()

Zlatá mládež (2014) (S01E07) odpad!

Zlatá mládež? Svatá prosloto, neumětel Magnusek na place. Žánr - drama? Komedie :-) ()

Bílý střelec (2014) (S01E08) odpad!

Velice citlivě natočený příběh. Jako v každém seriálu musí někdo zemřít. A tragická smrt psychiatričky Vernerové (I. Andrlová) je podána způsobem srovnatelným se smrtí Dr. Štrosmajera. Jedno oko nezůstane suché. Tragické zachycení a osvětlení její smrti naštěstí nezapadá v následné chvilkové scéně na pohřbu, který nepodbarvuje zbytečně patetická hudba. Setkání bývalých milenců po cca dvaceti letech je funkční, přesvědčivé. Více prostoru dostala postava Dr. Kellerové. Dialogy s manželem naštěstí nejsou plytké, naopak přesvědčivě charakterizují vzájemný vztah. "Kam vezeš ty věci?" - "Do jiného bytu." "Proč tam jedeš?" -"Jsme rozebírali, přece. Potřebujeme si od sebe odpočinout." "Nerozumím tomu. Chci s tebou dítě." -"Rozvedeme se." Střih vůbec nenarušuje způsob vyprávění. Kelllerové vztah s rodiči je plný něhy a decentního vtipu (detail na zaměněné příbory). Oceňuji i přiměřené množství fotek v galerii :-) ()

Mateřská láska (2015) (S01E09) 

Schopnost režiséra zachytit dramatickou situaci je nulová. Ne že by "podobné režisérské ochutnávání" a "aktivní matky" byly nevěrohodné, ale zpracování hraničí s parodií. xxx A jestliže se samotná "stopa života" občas snad vydá nějakým směrem, tak rodinné, případně pracovní pseudoproblémy lékařů působí vyloženě komicky. ()

Nejhorší zánět (2015) (S01E10) odpad!

Magnusek má schopnost nalákat zajímavé herecké obsazení, ale to je všechno. Hrát neumí, scénář psát neumí, herce vést neumí. Stopy života jsou jedním z nejhorších počinů české seriálové tvorby. ()

Duch silnic (2015) (S01E11) odpad!

Tvůrci nepřekvapili... ()

Svatba (2015) (S02E04) 

Hvězdička za Bydžovskou. Na tu je i Magnusek krátký :-) i když rozdělení do dvou dílů je tragédie... ()

Poslední návrat (2015) (S02E06) odpad!

Za klad tohoto dílu se dá považovat neúčast Magnuska jako herce. Ale odlet postavy Weisse do Egypta, to je další scénáristický úlet. Celkově přetrvávají nešvary hraničící s amatérským domácím videem. Rozdělení do dvou dílů je nefunkční. ()

Reklama

Reklama