Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Společnice bratří Knappů Hanka se ujímá pátrání po zmizelé dívce Sandře. Petr odjíždí do Kunberku na pozvání svého přítele Kozelky, který na místním zámku hledal cennosti ukryté za války Němci. Stihne však jen jeho pohřeb, Kozelka totiž uhořel za nevyjasněných okolností, které vyšetřuje kriminalista Felix. Není to jediná kunberkská záhada - zámeckou průvodkyni Renatu pronásleduje podivný přízrak. Také Petr má zkušenost se záhrobními silami. Vyprovokoval totiž kletbu esesáka Hanse Hagena a několik měsíců nato usmrtila výbušnina nastražená v autě jeho přítelkyni Janu. Je však zřejmé, že nálož byla určena pro Petra. Zdrcená Janina matka hledá pomoc u známého spiritisty doktora Wynnyczuka. Petrův bývalý zábor, zahrnující i štolu, kde se má duch Hanze Hagena pohybovat, získal dobrodruh Prusek. Ten bez skrupulí vydírá psychicky labilního Vojtíška, který prodělal ve štole otřesnou zkušenost, aby získal potřebné informace k rozluštění záhady a nalezení případného pokladu. Petr dostává vzkazy plné výhrůžek od člověka, který si říká Sorrow. Zdá se, že Janin vrah chce svou záměnu obětí napravit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to narovinu, pokus o jakási "česká Akta X" se příliš nepovedl. Příliš televizní, málo napínavé. Navíc jsem také byl v "Americe," také jsem v Hagenově štole tloukl a nic zvlášního se mi nestalo :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jistý nádech mystična v sobě tento třídílný projekt skrývá, ale očividná jednoduchost zpracování jej bohužel ubíjí hned v zárodku. Jako celek mě sice Agentura Puzzle poměrně uspokojila, ovšem z daného námětu se dalo vytěžit mnohem, mnohem více. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle komentář jsem chtěl začít něčím positivním, ale jelikož mě nic positivního na tomhle filmu nenapadá, tak snad jen tenhleodkaz. A co je negativního? Všechno, kurník, vážně všechno, dokonce tu snad ani není herec, který by zahrál alespoň slušně a to přestože takovej Martin Stránský, nebo Hynek Čermák prostě prokazatelně hrát umí, ale tady by místo nich mohli postavit neo-uměleckou skulpturu vyrobenou z nahnilých okurek a poloviny kuřete a výsledek by byl stejný. Zbytek řemesla je přísně televizní, ale nijak zvlášť odpudivý, to je totiž jiná věc - scénář, ten je totiž totálně tupý a tam, kde by si jeho tvůrce představoval tajemno a záhadno přichází jen a pouze trapnost a ironický úsměšek nad představou, že tohle někdo myslel vážně, stejně jako rozmístění postav - dva bratři, jedna přítelkyně mrtvá, druhá chce zesmylnit bratra A, přestože chodí s bratrem B, dohromady mají detektivní agenturu, jeden je posedlej hledáním pokladů... A krom toho je to neskutečně céčkové a pevně věřím, že i má plíseň Gertruda, co mi raší pod okenním rámem by napsala lepší. A obsazení Jaškówa do hlavní role je poslední hřebíček do rakve, ten na hlavní roli jednoduše nemá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mne zanechal ve zmatku. Ok, není to, jak jsem si myslel, že v každém dílu se uzavře aspoň jeden případ. Ale tohle je vážně zmatek - nakousnuto je asi sedm příběhů a témat, které se navíc zjevují zcela nahodile, beze smyslu, nelogicky. Máme zde příběh Hagenova dolu a jeho prokletí, smrt jedné z party, vraždu a upálení, nějaký poklad na Sázavě, do toho další mrtvý, výhrůžné e-maily, a zničehonic pátrání po ztracené holce, a pak ještě je všemu se objeví chlap vyvolávající duchy zemřelých, kněz má prorocký sen, Cibulková kope jak Chuck Norris... v prvním dílu ale spolu nic nesouvisí a tvůrci spoléhají na to, že divák bude chtít vědět, jak se ten mišmaš rozplete. Jenže to by dialogy nesmělo psát pětileté dítě, herci by museli mít co hrát, a koneckonců by se mělo i trochu počítat s divákem a nějaké náznaky mu přece jen průběžně osvětlovat. Takhle tady máme naprosto neživotné postavy, podivné, divně jednající, a kdyby se vyklubalo, že jsou ufouni, věřil bych tomu víc, než že jde o nějaké vyšetřovatele. ()

willis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecké výkony se mi zdály jakési nevyrovnané. Snad jen ten stařík byl s tím svým snem docela záhadný, ale to bylo až v posledním díle. Jinak jsem se už modlil aby byl konec. Nic převratného, spousta děr a rádoby tajemství a televizní produkce je na tom hodně vidět. ()

seba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na české podmínky - slušné. Celkem neokoukaní herci zachraňují co se dá. Trošku jsem se obáva lukončení a sloučení všech slušně rozehraných motivů, ale dalo se to. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní, a to mluví za hodně, a hlavně za množství nesmyslných chvil a chyb. A taky za hrubou režii ... a taky za ten šláný odfláknutý herecký výkon všech zúčastněných ... ()

Reklama

Reklama