Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Společnice bratří Knappů Hanka se ujímá pátrání po zmizelé dívce Sandře. Petr odjíždí do Kunberku na pozvání svého přítele Kozelky, který na místním zámku hledal cennosti ukryté za války Němci. Stihne však jen jeho pohřeb, Kozelka totiž uhořel za nevyjasněných okolností, které vyšetřuje kriminalista Felix. Není to jediná kunberkská záhada - zámeckou průvodkyni Renatu pronásleduje podivný přízrak. Také Petr má zkušenost se záhrobními silami. Vyprovokoval totiž kletbu esesáka Hanse Hagena a několik měsíců nato usmrtila výbušnina nastražená v autě jeho přítelkyni Janu. Je však zřejmé, že nálož byla určena pro Petra. Zdrcená Janina matka hledá pomoc u známého spiritisty doktora Wynnyczuka. Petrův bývalý zábor, zahrnující i štolu, kde se má duch Hanze Hagena pohybovat, získal dobrodruh Prusek. Ten bez skrupulí vydírá psychicky labilního Vojtíška, který prodělal ve štole otřesnou zkušenost, aby získal potřebné informace k rozluštění záhady a nalezení případného pokladu. Petr dostává vzkazy plné výhrůžek od člověka, který si říká Sorrow. Zdá se, že Janin vrah chce svou záměnu obětí napravit... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Příběh historické vraždy na zámku Kunberk, kterou se Agentura Puzzle také zabývá, je inspirován skutečnou dvojnásobnou vraždou, která se odehrála na zámku Kunštát v roce 1948. Oběťmi byli Hildegarde Hudcová a její syn Oldřich Hudec. (navabaca)
  • Bílá cedule s černým nápisem "SOUKROMÝ MAJETEK - SPOLEČNOST NUGGET", jenž je umístěna na závoře, kterou násilím otevře postava Roberta Jaškówa, byla později použita v televizním filmu Vražda kočky domácí (2004), kde byla vidět u postele, ve které v ateliéru ležela Saša (Ester Geislerová). (navabaca)
  • Scénář od Viktorína Šulce byl v roce 2004 vydán nakladatelstvím Epocha jako detektivní román pod názvem Agentura Puzzle. (navabaca)
  • Režisér Ivan Pokorný si v úvodním dílu trojdílného televizního filmu zahrál malou roli cyklisty, který objevil spálený automobil s mrtvým tělem. Později se objevil na domnělém pohřbu hledače pokladů Leoše Kozelky a také jako jeden ze tří místních na zámku Kunberk. (navabaca)

Reklama

Reklama