Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Přízrak německé esesačky obchází ztemnělými chodbami Kunberkského zámku a se sekerou v ruce hlídá svůj ukrytý poklad. Staří přátelé mizí beze stopy, beze svědků a bez zjevných důvodů. Do země jsou ukládány rakve, které neobsahují to, co by slušné rakve obsahovat měly. Duch zabijáka Hanse Hagena si ve štolách lomu Mořina vybírá nové, nevinné oběti... To není zběsilý sen, to je denní realita agentury Puzzle... Soukromá detektivní agentura s výmluvným názvem Puzzle se specializuje na luštění rébusů, záhad a hádanek. Pro bratry Knappy, kterým patří, je nejen obživou, ale i životním stylem. Starší Petr, vyhozený před časem od policie pro neortodoxní metody, je hybnou silou podniku. Nejraději by věnoval všechen svůj čas hledání pokladů ve starých ruinách nebo řešením hádanek minulosti. Z ryze existenčních důvodů však musí přijímat i pro něj navýsost nudnou, konvenční práci a zabývat se hlídáním nevěrných manželek či hledáním zaběhnutých dcerušek z lepších rodin. Mladší z bratrů - Pavel obstarává zázemí, informace a spojení se světem, je Petrovým záchranným kruhem, kotvou, která brzdí jeho příliš šílené nápady, aby neskončily katastrofou... Teď stojí oba před sérií záhad, do které byli osudově zavlečeni. Je to víc než práce, je to víc než nutkavá touha přijít věcem na kloub - je to nutnost. Otázka života a smrti - a to jak ve filozofické, tak v krutě reálné rovině. Zvláště jeden z případů se osobně a velice bolestně dotýká jejich minulosti. V jeho řešení nesmí udělat chybu... V tomto napínavém dobrodružném příběhu, s jemnou příchutí romantiky, je mnoho nadpřirozených věcí, které se ukáží být zcela reálné. Naopak, některé, na první pohled obyčejné věci, svou fantastičností předčí ta nejodvážnější očekávání... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus to bylo až příliš překombinované, jakoby si pan Viktorín Šulc nemohl vybrat jeden příběh z kriminalistického sborníku, a tak raději použil všechny a slepil je do jednoho. Režie byla opravdu strašná a chvílemi jsem nevěděl na kolik některé scény myslí režisér vážně a kde už jde o naprostou nadsázku a nádech humoru. Možná, že kdyby se režisér pustil do budování tíživé atmosféry se stejnou vervou, s jakou si dal záležet na všech kopulačních scénách, možná by to na mysterióznosti snímku mohlo hodně přidat. Bylo sympatické zase vidět Alici Šnirychovou a Hanu Seidlovou. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po právu zapomenutá televizní třídílná krimi, která se snažila o cosi mysteriózního. Jašków a Stránský jako majitelé agentury Puzzle, kteří chtějí hledat poklady, ale musí řešit i běžnější případy. Je asi zajímavé vidět některé známé tváře v mladém balení, je určitě interesantní vidět v poslední roli ( E02) velikána Petra Haničince, ale jinak je tohle dílo strašná bída ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Poněkud překombinované, místy mírně nelogické, občas přehnaně patetické (hlavně dějová linka s psychotronikem). Nakonec se všechny nitky pospojovaly, tajemství byla odhalena. Trochu naivní pokus o mysteriózní detektivku. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dnes uz zapomenuty televizni pocin, ktery je dejove prekombinovany a herecke vykony jsou maximalne prumerne. Z hlavnich postav hraje neco jen Jaskow. Nezaujme ani rezie. Ale s kapkou tolerance se na to divat da, jednou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Příběh historické vraždy na zámku Kunberk, kterou se Agentura Puzzle také zabývá, je inspirován skutečnou dvojnásobnou vraždou, která se odehrála na zámku Kunštát v roce 1948. Oběťmi byli Hildegarde Hudcová a její syn Oldřich Hudec. (navabaca)
  • Režisér Ivan Pokorný si v úvodním dílu trojdílného televizního filmu zahrál malou roli cyklisty, který objevil spálený automobil s mrtvým tělem. Později se objevil na domnělém pohřbu hledače pokladů Leoše Kozelky a také jako jeden ze tří místních na zámku Kunberk. (navabaca)
  • Scénář od Viktorína Šulce byl v roce 2004 vydán nakladatelstvím Epocha jako detektivní román pod názvem Agentura Puzzle. (navabaca)

Reklama

Reklama