Reklama

Reklama

Sex Pistols - Bodies

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 2010, 4 min

Obsahy(1)

Bodies je druhá píseň z alba Nevermid the Bollock´s. Here´s the Sex Pistols britské punk rockové kapely Sex Pistols. Skladba byla vydána 28. října 1977. (Epistemolog)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Vidno, že deti z chudobných rodín si benefičný koncert pre ne užívajú na plné pecky. Johny Rotten rozdáva kúsky torty s nápisom Sex Pistols a rozkokošené deti ich okrem ochutnávania, veselo roztierajú po spevákovej tvári, vlasoch aj chrbte. Tieto zábery detskej radosti striedajú zábery piesne, kde v niektorých záberoch vidieť tortou zamazanú Rottenovu hlavu. Podľa spevákovej knižnej autobiografie (vyšla aj v českom preklade), text piesne vznikol na základe Paulininho rozprávania o detailoch jej potratu. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Na rok 1977 velmi rouhavý song. Třetí a poslední verš začíná dvojverším ve kterém slovo k.rva zazní pětkrát v rychlém sledu. Spolu s pozdějším ¨Belsen was a gas¨ jde o nejkontroverznější a nejtvrdší písně Sex Pistols. Hudebně jsou tyto songy považovány za významné předchůdce žánrů hardcore. ¨Bodies¨ je jedna ze dvou písní alba Never Mind The Bollocks, kde nehrál původní basák Glen Matlock, ale Sid Vicious. Vicious byl zrovna v nemocnici s hepatitidou, když kapela psala tuhle řežbičku. Skladba pojednává o fanynce jménem Pauline, která pocházela z Birminghamu. Byla v ústavu pro duševně choré, kde živořila v domku na stromě. V této instituci byla znásilněna jedním ze zaměstnanců. Po propuštění odcestovala do Londýna a stala se punkerkou. Měla několik potratů. Podle jedné z legend se ukázala nahá v průhledném plastovém sáčku u dveří John Lydona a v rukou třímala potracený plod rovněž v sáčku. Tohle inspirovalo Rottena k napsání písně. Ostatní členové z kapely měli také zkušenosti s Pauline, ale nikdy o ní moc nemluvili. Kavry hrály i grungeři Veruca Salt, Velvet Revolver, Suede, The Almighty, Killing Joke, Sepultura, Raimundos, Peppermint Creeps, nebo Opium Jukebox. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento videoklip zachytáva anglickú punkovú hudobnú skupinu Sex Pistols počas vianočneho koncertu, ktorý odohrali v meste Hueddersfield. Jednalo sa o akúsi charitatívnu punk show pre deti zo sociálne slabých rodín. Christmas Day 1977 with Sex Pistols. Bolo to ich posledné vystúpenie na území Veľkej Británie. Čo si vtedy samozrejme vôbec neuvedomovali. Je dobré, že sa zachoval záznam z tejto akcie. Klip ku skladbe "Bodies" je vzácna rock´n´rollová rarita. https://www.youtube.com/watch?v=vxkQXK0kRd0 *** ()

Zajímavosti (1)

  • V roce 2006 časopis National Review dal skladbu na 8. místo do seznamu 50 top rock songs. (Epistemolog)

Reklama

Reklama