Reklama

Reklama

Epizody(7)

Recenze uživatele Padme_Anakin k tomuto seriálu (7)

Královnina smečka psů (útržek anglický) (1994) (E01) 

Úskoky, lsti, drobné lži, polopravdy, mlžení v duchaplném podání Oldřicha Daňka jsou velmi poutavé, jedna to sleduje a drží palce panu Kostkovi, neb ten je jí ze všech zúčastněných nejbližší. Nechtěla bych nikdy pozvednout ruku pro něčí ortel smrti, k tomu tedy paní Jana Štěpánková v roli královny Alžběty úžasná. ()

Nevěra po císařsku (útržek římský) (1994) (E02) 

„Jdi už. Jdi lhát.“ Poslední slůvka římské císařovny Octavie k veliteli loďstva Aniketovi, ona si chce zachovat důstojnost a on drobné zbytky cti, každopádně se jedná o působivý rozhovor dvou v podstatě bezmocných lidí proti bezpáteřnímu císaři.. ()

Jeden den velkokněžny (útržek ruský) (1994) (E03) 

„Ano, ta sklenice je moje a nepil z ní žádný komorník.“ To jsem se nasmála, úsměvný je celý tenhle útržek ruský, ovšem s jemným mrazením v zádech, o Kateřině Veliké a Zuzana Bydžovská skvělá, líbila se mi, jedním dechem dodávám, že Jaromír Hanzlík také zaperlil jako nepříliš oduševnělý Petr III. ()

Dva pokoje ve Versailles (útržek francouzský) (1995) (E04) 

Jiří Bartoška se mi jako král Ludvík XV. velmi zamlouval, Ivana Chýlková v roli jeho milenky byla také báječná, no a princeznička byla holt ještě dítě, rozmazlené dítě v pubertě, které ví, že bude zanedlouho královnou, řekla bych smrtící kombinace negativ.. Nicméně při dnešním hodnocení přimhouřím oko a dám i tu čtvrtou, za krásný scénář.. ()

Císařovna na chvíli (útržek pruský) (1995) (E05) 

Díky panu Daňkovi jsem měla možnost nahlédnout do německé historie a poznat císařovnu, o které jsem nevěděla zhola nic. No a po pravdě řečeno k srdci mi nepřirostla ni náhodou a ani mi jí nebylo líto, způsob, jakým se chovala ke svému synovi, byl zraňující, jestli ho takhle vychovávala od narození, nedivím se, jak skončil, resp. jak skončili oba... Nicméně hereckému osazenstvu není co vytknout, byli jedním slovem skvělí, zejména se mi líbili pánové Petr Haničinec a Lukáš Hlavica, krásný hlas... ()

Záskok pro Sissi (útržek rakousko-uherský) (1995) (E06) 

Krásné, prostě stručně krásné, velice obdivuji talent, cit a um Oldřicha Daňka, to, s jakou lehkostí dokáže vést dialogy, skrýt, co je zapotřebí, vyzdvihnout, co je v daném okamžiku žádoucí. Jana Hlaváčová s Hanou Maciuchovou to rozehrály ve velkém stylu a obě byly ve svých rolích úchvatné, k tomu to úsměvné onikání a jeden záskok na třicet let... ()

Vzpomínka na Hamleta (útržek norský) (1995) (E07) 

Pan Oldřich Daněk si vypůjčil dánského kralevice Hamleta a podíval se na jeho tragický osud očima Klaudiovýma, no páni, to byl brilantní útržek norský na závěr hříček, velmi zajímavý, překvapivý, poutavý.. Josef Vinklář jako nepoddajný vězeň, bývalý král a provinilec byl dech beroucí, moc krásná role.. U mě spokojenost nejvyšší.. ()

Reklama

Reklama