Reklama

Reklama

České pohádky


O hloupé ženě (E02)

(epizoda)
Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1968, 10 min

Obsahy(1)

Pohádka podle Boženy Němcové o hrnčíři, který se vydá do světa hledat ještě hloupější ženu, než je ta jeho. (Česká televize)

Recenze (12)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První, co okamžitě zaujme je špatná kvalita obrazu. Že je studiová by se ještě dalo překousnout, ale že není dotaženo ani to, kterak hrnčíř skáče před okny jak postižený zajíc, to snad nemůže pobavit ani děti. Ale možná jo. Taky si filmaři mohli vymyslet něco lepšího než to, že jeho žena rozfláká hrnce a pak chvilku dělá, jako by si to ani nepamatovala. Hrnčíř má střepy přímo pod nohama, ale vůbec si jich nevšimne...? ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, proč zrovna sem vrazili písničky, nějak moc se sem nehodí. Asi to mělo být rozevrné. Na konci jsem popravdě čekal, že jí ten měšec spadne do studny. Jinak opět zkrácená, ale aspoň ústrojně, pohádka. POtěšila mě účast "našeho modřanského" Josefa Pehra, který má neoznačený hrob na modřanském hřbitově. ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kratičká pohádka, na jejímž začátku hrnčířova žena schválně porozbíjí většinu hrnců na prodej, neboť odmítají uvolnit místo pro ten nejmenší. Už už se jí hrnčíř chystá napráskat, když vtom dostane nápad... Je alarmující, že ženy jsou tu vyobrazeny jako nějaká podřadná tupá rasa, kterou je třeba udržovat pravidelným bitím. (Když jde hrnčíř hledat někoho hloupějšího, evidentně mu to nečiní potíž - a jde najisto opět za ženou.) ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kratka 10.minutova , cernobila pohadka O hloupe zene je dalsi ze serie Ceskych pohadek z roku 1968.Stejne jako u pohadek Chytry synek ci Jak se Honza hadal s kralem se i zde ujal rezijni taktovky Ludvika Raza. Ve vesele pohadce se setkame s tremi hereckami, jednim hercem a jednim cernym psikem (mohlo byt se jednat o pudla ale nejsem odbornik takze...). Ponauceni z pohadky (avsak ne uleva) : skoro vzdy se nam muze podarit najit jeste nekoho hloupejsiho nezli jsme my sami. Dovolim si citovat zaverecnou pisnicku "Ja jsem zena hrncirova, hrncir to je pan,rozbila jsem kosik hrncu radost z toho mam, nebyt toho ty muj skutku, nemeli jsme nikdy vskutku, takovyhle posviceni penez plnej dzban". ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama