Reklama

Reklama

Whitney

  • Velká Británie Whitney (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejprodávanější, nejúspěšnější či nejoceňovanější – každý přívlastek k famózní Whitney Houston stoprocentně sedí. Každý velký úspěch je však vykoupen a najít pravdu není vždy jednoduché – dokument od oscarového režiséra Kevina Macdonalda se ale do tohoto boje přesto pouští a nezapomenutelnou formou přibližuje božskou Whitney tak, jak ji ještě neznáte. Jedná se o oficiální dokument požehnaný matkou Whitney a její nejbližší rodinou. Ta poskytla exkluzivní rozhovory a záběry ze zákulisí jejího života, které dosud nebyly zveřejněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (57)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pro mne docela drsný procitnutí. Ne že by člověk tak nějak netušil, ale tady je vidět, že oč měla Whitney víc v hlase, o to míň ve zdravém úsudku a ve schopnosti poslat všechny ty náplavy a vtírky na výplatní listině do p....e, včetně ubožáka Bobbyho. Byla jak vlečná loď, táhla toho za sebou hrozně moc a na vůli se odpojit je potřeba víc síly než na lajnu, po který se to slastně rozplyne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $miliónovTržby USA $3,026,351Tržby Celosvetovo $4,572,000▐ Smutný koniec ale aj život čo žila. / 75%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Whitney rezonuje. Těžko říct jestli díky vyjmečnému hlasu, nebo kvůli faktu, že z úplně obyčejné holky z "hood Newarku" to dotáhla až na vrchol. Možná je to mix obojího, ale bez ohledu na to, že tvůrci defacto obšlehávají AMY a nenabízí nic osobitého, je to vlastně zajímavá věc a pocta ikoně, o které neměl tenhle dokument vzniknout ještě alespoň 30 let. Snad jen práce s hudbou jako takovou je trochu slabší než v případě dokumentu o Amy Winehouse, kde její hudební vsuvky dojily emoce více a působily více sugestivně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hlas měla výjimečný, se zdravým úsudkem to bylo na štýru. Ač měla značný talent, leccos si vydřela. Rodina hudebníků, pedantská matka. Po prvním úspěchu přišel další, hity přibývaly. Jenže hluboko uvnitř byla stále tak nějak nešťastná a nespokojená, k tomu odhalujeme závažné trauma z dětství. A se zmiňovaným úsudkem přišly i chyby v podobě příživníků a náplav v okolí, i široká rodina se na jejím úspěchu svezla. O nechvalně proslulém manželovi nemluvě. A tihle všichni pokrytci upřeně do kamery naříkají, jak ji milovali a podporovali, jenže ono to bylo krapet jinak. Škoda jí. Kočka to byla. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Whitney" má podľa mňa v prvej polke trošku problém udržať pozornosť diváka a pôsobí skutočne veľmi dlho, no keď sa konečne dostaneme za 80-te roky a posunieme sa ďalej, veci sa začnú hýbať správnym smerom, tempo sa zdvihne a celkovo som zrazu mal pocit, že sa dívam na veľmi dobrý dokument. Nemôžem povedať, že by veci v prvej časti dokumentu neboli zaujímavé. Rozhodne majú svoje momenty a človeku to pomôže trošku lepšie pochopiť v akom svete Whitney Houston vyrastala, čím si prešla a ako sme sa postupne dostali do situácie, v akej sme ju mohli vidieť posledné roky jej života. A podobne ako v prípade "Amy" aj v tomto filme ma skutočne udivuje, ako si dokážu ľudia robiť srandu z cudzieho nešťastia a ešte si to užívať. A absolútne nebrať na človeka ohľad. Humor je skvelá vec, no nikdy mi neprišlo vtipné, keď si niekto robil žarty z niekoho nešťastia. Viete si predstaviť, že by si zrazu začali robiť srandu z ľudí, čo spáchali samovraždu, alebo boli zatvorení na psychiatrii, lebo však sranda musí byť? Však by boli okamžite označení ako bezcitní. Všetko musí mať správne načasovanie, no súčasne by to nemalo byť nejako urážlivé. Alebo by to nemalo druhých zraniť. Takže to na okraj som mal potrebu povedať. Musím povedať, že je tu skutočne ukázané ako sa dá padnúť zhora dole a najmä aj to, že ak človek chce niečo zmeniť, tak to musí chcieť zmeniť kvôli sebe. Kvôli vlastnému zdraviu, kvôli vlastnému životu. Pamätám si, keď som mal pocit, že Whitney si úplne zničila kariéru aj život. A bolo mi to ľúto. Tak ohromného hlasu, tak veľkého talentu. Možno by som ocenil, keby sa dozvieme trošku viac o jej skladbách, no celkovo mám pocit, že film je v niektorých miestach až moc obsiahly. Keby sa skrátil, alebo keby sa to trošku tematicky upravilo, myslím, že by ma to chytilo viac. Za pozornosť určite stojí, ale mám pocit, že to mohlo byť aj lepšie. Hodnotenie: B ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová dokumentární nuda. Whitney natočila jeden skvělý film a nejspíš nazpívala pár slušných písní. Proč jí skládat nějaké filmové pomníky, nechápu. Pop ani životy celebrit jsem nikdy nemusel, tady je další doklad toho, že o nic nepřicházím. Stejně je to skoro přes kopírák. Takže stejné hodnocení jako u Amy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě hudebně příjemný dokument. Od blízkých slyšíme, že drzá, prostořeká a věčně rozezpívaná, tichá, jako dítě hodná. Rodina se prodrala do střední třídy včetně domu s bazénem a matka, jíž sólová kariéra nevyšla a která později zavinila rozvod kvůli svým pletkám s duchovním, vlastní ambice promítla do tvrdého tréninku dcery, „aby nebyla ta hloupá z ulice“. V dojemné scéně jí velkorysou lstí dokonce umožní záskok v klubu. Důvtipně sestřihaný vzestup s žebříčky hitů, dobovými reklamami a světovou politikou vede k chvílím, kdy se fasáda začne drolit. „Její nejlepší kamarádka? Úplná nula,“ obviňují se navzájem z příživnictví. Dojde i na bouřlivý vztah s „černochem z ghetta, od jakých ji máma odháněla“ a smutný příběh jejich přehlížené dcerky. Jen dva prvky filmu ubližují. Jednak věčné zdůrazňování rasové otázky, jednak přešlapování kolem drog, kdy ztrácela hlas, rušila koncerty a marně opakovala odvykací léčby: z ohleduplnosti laických psychoanalýz „útěků před démony“ se vymyká jediné věcné svědectví: „Líbilo se jí to.“ Poslední záběry trosek bývalé divy, z jejíhož koncertu diváci prchají, jsou opravdu drsné, ale film má milosrdnou moc: vždy znovu nechá Whitney Houston zpívat. Ač režisér Kevin Macdonald zpovídal poctivě snad každého z hrdinčiny blízkosti a všichni dobře formulují, zní to naučeně; plno otázek zůstává nadále bez odpovědi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý a otevřený dokument, jehož kvality určuje vztah diváka k Whitney Houston. Opravdový fanda se asi nedozví mnoho nového, ale vše důležité má hezky pohromadě. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo silným příběhem, bezvadným střihem nebo písněmi od Whitney, ale husina se teda dostavila mnohokrát. Dokument to možná nebyl úplně dokonalý, ale rozhodně u mě převládá dobrý dojem. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

1)"Ať se děje cokoliv. Nakonec bude všechno v pořádku." Cissy Houston - matka Whitney; 2)"Když se věci neřeší. Když se s nimi nevyrovnáte. Nikdy nezmizí." 3)"Utíkala před svými démony." ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Takový klasicky natočený, ničím nevybočující dokument. Bohužel mě nudil, ač byla Whitney prvotřídní zpěvačkou a osobností, jejíž život nepostrádal vzlety, ale ani pády. Promarněná šance. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Už jsem upřímně viděl lepší, působivější a emotivnější dokumenty podle skutečných osobností, které na diváka uměly zapůsobit daleko lépe, než právě zde Whitney. Přirovnal bych to k filmu Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, který byl moc pěkně natočen, ale něco tomu prostě chybělo. Zde to bylo dobře sestříháno a seskládáno, ale taky tomu nějaký ten wow efekt chyběl. Něco co by se mi vrylo do paměti. Jako retrospektivní podívaná to určitě splní svůj účel, ale při vší úctě když si vezmu jaká byla Whitney zpěvačka, zaslouží si dle mého lepší dokument (i film). ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Este menej ako priemerne...Keby som to videla v kine, bolo by mi luto vyhodenych penazi. Prave kvoli tomu, ze tento dokument bezal v kine, som si ho chcela pozriet, ale ostala som sklamana. Povazujem ho aj za zbytocny, ved skoro vsetko uz bolo povedane a ukazane v minulorocnom dokumente o Whitney! Naozaj nic nove a nic extra a dokonca ma to nudilo...skoda. O Whitney by mozno stalo zato nakrutit nejaky spickovy zivotopisny film, ale mam pocit, ze jej zivot ostal zahaleny ruskom tajomstva a pravdu sa nikdy nedozvieme... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Můj druhý dokument o Whitney, co jsem viděla a tento hodnotím daleko lépe. První se věnoval hlavně její profesní stránce, tento se věnuje převážně jejímu soukromému životu a divák tak lépe pochopí čím Whitney procházela. Líbilo se mi, že ukázaly i záběry z jejich posledních vystoupení nebo filmů. Je tu hodně vysvětleno, proč se dala na dráhu drog, že tomu přispělo dětství, vztah s Bobbym a sláva jako taková. Obrovská škoda ohromného talentu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Tohle zkousnou nejspíš jen její nekritičtí fanoušci ...možná že problém je v tom že kromě zpěvu neměla co nabídnout,,, ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

S důrazem na soukromí (v paralele s Amy) zpracovaný životní příběh. Kapitoly z pěveckého vývoje mi trochu chyběly ()

Související novinky

26. Dny evropského filmu

26. Dny evropského filmu

04.04.2019

Dny evropského filmu již 26. rokem nabízí divákům to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos zvou do kin na 45 filmů z různých koutů Evropy a výběrem filmů se snaží přiblížit… (více)

Reklama

Reklama