Reklama

Reklama

Whitney

  • Velká Británie Whitney (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejprodávanější, nejúspěšnější či nejoceňovanější – každý přívlastek k famózní Whitney Houston stoprocentně sedí. Každý velký úspěch je však vykoupen a najít pravdu není vždy jednoduché – dokument od oscarového režiséra Kevina Macdonalda se ale do tohoto boje přesto pouští a nezapomenutelnou formou přibližuje božskou Whitney tak, jak ji ještě neznáte. Jedná se o oficiální dokument požehnaný matkou Whitney a její nejbližší rodinou. Ta poskytla exkluzivní rozhovory a záběry ze zákulisí jejího života, které dosud nebyly zveřejněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (57)

tnp101 

všechny recenze uživatele

I když jde formálně o moderní filmový dokument, co nic zásadního nepostrádá, inspirace u režiséra Asifa Kapadia je tak očividná, že jsem ho nějak nemohl brát vážně. Ani trochu nepochybuji, že Whitney zpívala od srdce, ale osoby, které ji obklopovali a jsou takřka do jednoho účastníky dokumentu, tak vůbec nepůsobí. Paradoxně mi byl z mluvících hlav nejsympatičtější Whitneynin bývalý manžel, na kterého hází ostatní nejvíce špíny (ale neomlouvám ho), její nejbližší kamarádka Robyn tu pro jistotu není vůbec. Výsledkem je podivné "oslavné" melodrama s až bulvárními prvky, které je sice nepopiratelně informativní, ale kterému se nešikovně vede vyobrazit rodinu Houstonů v tom nejhorším světle. Nejsem si jistý, zda by toto Whitney schvalovala. 60% ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Nuda v Brně. Strašně nezajímavý výběr lidí i situací. A nyní se k Whitney vyjádří muž, který viděl její fotku v časopise a později se stal pilotem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Skutočný megadokument, kde je asi všetko zo života Whitney. Dobré aj zlé tvorcovia dávkujú postupne, a mohol som si vytvárať o niečo pestrejší obraz ako z viac subjektívneho dokumentu Byť sama sebou. Tu je tiež viac ukázané, ako ju do nešťastia s drogami a alkoholom dostalo jej úplne najbližšie okolie a príbuzenstvo. A ako vystrnadilo preč Robyn, jej najbližšiu osobu, a to asi len pre riziko lesbického vzťahu. Zato všetkými podporovaný vzťah a manželstvo s nespratným černoškom ju dostal vieme kam. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Cením tento dokument za to, že mi dokázal přiblížit Whitney Houston takovým způsobem, že jsem ji konečně dokázal docenit a to nejen po hudební stránce. Právě proto mě mrzí, že Macdonald nedokázal takové výjimečné osobnosti a hudební legendě připravit kvalitnějš, detailnější a všestrannější mramorizaci. Přesto se jedná o jeden z těch lepších hudebních dokumentů a to především díky skvělému střihu. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Raw documentary about the greatest Voice of all. Her family exposed bare as her life and society… homophobia, racism, abuse, drugs, jealousy. Beauty, immense talent, great voice didn‘t bring her what she wants most, because when you don’t now, who you are, nothing can save you. You’ll never be home… And we’ll never experience any such a great singer like her. PS: Slarque ** “Dvouhodinová dokumentární nuda. Whitney natočila jeden skvělý film a nejspíš nazpívala pár slušných písní. Proč jí skládat nějaké filmové pomníky, nechápu. Pop ani životy celebrit jsem nikdy nemusel…” :D Wow. Jeden skvělý film a pár slušných písniček :D Pop… :D A co soul? R&B, gospel? just saying :P ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru poměrně obsáhlý film, ze kterého se fanoušek i nefanoušek zpěvačky dozví mnohé. Líbilo se mi, že byl dán prostor k vyjádření různým lidem z okolí zpěvačky a jejich mnohdy rozporná sdělení o některých událostech byla ponechána tak, jak zazněla, bez činění nějakých soudů a jasných závěrů. S tím ale souvisí také to, že pokud měl tento dokument ambici najít pravdu o životě Whitney Houston, nemyslím si, že by se mu to úplně podařilo. Domnívám se, že se asi nikdy nedozvíme, proč přesně začala brát drogy, co se jí stalo v dětství, co vše se skrývalo ve vztahu Whitney-Robyn-Bobby atd. Každopádně film mě dokázal vtáhnout, sice jsem si nebyla jistá, jestli mohu věřit všemu, co zaznělo (některé výpovědi na mě nepůsobily úplně upřímně), ale ráda jsem si to poslechla, ráda jsem si poslechla zpěvaččiny písně, kdy je prostě evidentní, že ať byla jaká byla, její talent a hlas byly mimořádné. A mám pocit, že z jednotlivých střípků dokumentu mám teď o osobě této mimořádné zpěvačky přece jen bližší povědomí. 75 %. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tak to teda byla bomba.Kvalitně zpracovaný scénář s dosti mrazivými detaily.Takhle natočit život  populární osoby lze jen v případě,že ho za jeho života pronásledovali paparazzi, když přitahoval čtenáře bulváru.Pokud plnil stránky bulváru apod.Whitney byla famózní zpěvačka se zlatem v hrdle.Doslova.Přiživil se na ní mkdekdo.A tragedie byla když si pustila do života šmejda se kterým si navíc pořídila i dítě.To nemohlo skončit jinak než jízdou do pekla s drogami a alkoholem.Tahle křehká žena vlastně živila zástup příživníků ve svém okolí a bulvár .Který její život náležitě rozmáznul. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadilo to neustálé zdůraznování rasy a jejího významu. Jak řekl Morgan Freeman: Rasismus skončí, až o něm černí přestanou mluvit. Také, ale to je u životopisných filmů běžné, se jen velmi zřídka někdo pustil na tenký led negativního hodnocení. A že by toho bylo dost. Její morální i pěvecký pád, ale hlavně její mateřství, kdy jí dcera přežila o pár let. Film byl úžasný střihově, tam podle mě neměl chybičku. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"She wanted to keep the marriage, and eventually, she stepped down to lift him up."     Výborný životopisný dokument o mimoriadne talentovanej speváčke so skvelým hlasom. Na rozdiel od konkurenčného, o rok staršieho dokumentu Whitney: Can I Be Me (2017) je tento oficiálny, odobrený aj matkou Whitney, takže niektoré nepríjemné skutočnosti sú v ňom zamlčané (stále je však až prekvapivo otvorený). Aj preto je dobré vidieť oba dokumenty, keďže sa vzájomne dopĺňajú, aby si divák dokázal urobiť celkový obraz. Inak je ale tento dokument informačne obsažnejší a aj príťažlivejší po obrazovej stránke. Pozitívne je aj to, že Whitney tu viacej spieva (stále však mohlo byť jej piesní o trochu viac). Zaujalo ma to, že Whitney bola ako mladá a už slávna speváčka tvárou kampane "Say 'no' to drugs!", čo je teda dosť smutný paradox.     "Do you believe in total fidelity?" "Do I believe in what?" ()

Jaroslaf odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nemá co dělat v červených číslech, casting, režie, scénář, a hlavně HUDBA - všechno špatně. Příklad za všechny - bobby brown a whitney se poprvý milujou a do toho hraje nějaký reggae. Bobby Brown jde za jakýmsi manažerem a do toho hraje hiphop se skrečema bez jakýhokoliv smyslu. Tohle zkrátka točili lidi bez citu pro cokoliv. Ale musim připustit, že mý mínění určitě bude ještě zhoršený příšerným českým dabingem v tv. (takovýhle filmy by v češtině radši ani neměly existovat.) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě pecka do hlavy. Ne, že bych to o ní nevěděla, ale poprvé!!! jsem to viděla na vlastní oči z tohohle dokumentu. Pro mě je to opět ukázka toho jak ti sláva totálně může zkurvit život a když nemáš tu správnou oporu, tak tě to semele zaživa a posléze i tvé dítě, což je naprosto příšerné...Za mě naprosto zničených 100% ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Skvely dokumnet o Whitney. Boby Brown by mel byt v lochu nebo chodit kanalama a plus vypeceny whitney pribuzenstvo. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Houstonová - ten hlas, ten zjev. Na rozdíl od Být sama sebou ji tento dokument lépe dosadil do širšího kontextu doby i populární hudby a přiblížil celkový tlak na superhvězdu. Mínusy: Šokující odhalení bratra Houstonové vyznívá hluše, protože samotný tlak stačí na vysvětlení jejích problémů, závislostí a pádu. Upřednostnění komentů ex post, čímž jsou mnohem nesympatičtější hlavní aktéři jejího života a sama Houstonová jako matka. Hodnocení: 77%. ()

akvidzerp 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument rozhodně nepatří k nejlepším. Vadí mi, že v něm vůbec nedostala prostor její nejlepší kamarádka Robyn Crawford, o které v dokumentu několikrát padla řeč. Rodinní příslušníci si několikrát ve svých výpovědích protiřečili. Že měla Whitney ráda sex - OK - ale k čemu tahle informace? O její hudbě se naopak příliš nemluví. Zato její barva pleti je tématem číslo jedna. Obklopená parazity, provdaná za zakomplexovaného manipulátora. Není divu, že spadla na dno, ze kterého už se nezvedla. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Krásná, obdařená hlasovou genialitou, jenž byla vykoupena lehkomyslností a ne úplně ostrým intelektem. Myslel jsem, že ji zničil Brown, který ji přivedl k drogám, ale nakonec to vypadá, že byl spíš učeň, protože ji do toho zatáhli starší bráškové, a jelikož v té době osvěta skoro nebyla, nemysleli si, že dělají něco špatného. A ona je za odměnu všechny živila. Měla na sobě přisátou armádu pijavic, a největší z nich byl fotřík, který ji sice systematicky okrádal, ale to mu nestačilo, takže ji chtěl ještě soudně oškubat o 100 mega, což dává smysl (mrk mrk), protože mu tou dobou bylo osmdesát, takže prakticky život před sebou... No debil. A Brown, zjevně stále ve fázi popírání, se v dokumentu tváří, že Whitney o drogách v životě ani neslyšela. Zjevný frustrát, který nedokázal rozdýchat svou úspěšnější manželku, takže udělal všechno pro to, aby ji stáhnul k sobě do pekla bezvýznamnosti. Skvěle udělaný dokument, akorát jsem se nedozvěděl dost podstatnou věc - proč měla problémy s hlasem. Zřejmě (a to je v dokumentu vidět) si ho "vyhulila", protože dost kouřila (to jsem netušil) a s plnými plícemi dýmu nejen mluvila, ale dokonce i zpívala! Proč jí někdo z těch pijavic neřekl, že to je vražda hlasu, to mi teda hlava nebere. Každopádně dopadlo to jak muselo. Přemýšlel jsem o ultimátním hodnocením a nakonec jsem se rozhodl pro hodně tučné čtyři. ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument jsem se opravdu těšila, ale celkový dojem byl spíše zklamáním. Zpěvačka formátu Whitney Houston si jistě zaslouží věrnější a autentičtější výpověď o svém životě. Na to, kolik lidí v dokumentu vystupuje se vlastně nedozvídáme nic moc nového. Spíše to budí dojem, že si okolí na jejím životě chce přihřát polívčičku i po její smrti. Výpovědi si navíc mnohdy protiřečí.*** ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Whitney chcela v podstate ukázať pravú tvár Whitney, pričom ukázala pravú tvár celej jej rodiny a jej chamtivosti a hamživosti. Keď sa niekto stane slávnym, musí vyživovať celú rodinu? Super to tam podprahovo zakomponovali. Netušila som, že jej dcéra dopadla rovnako, avšak ma celkom prekvapilo, že to spomenuli len tak mimochodom. Mohli toto prepojenie dcéra-matka viac využiť. 4* ()

elimS 

všechny recenze uživatele

50% - komentář 20ti slovy: Člověk se sice pár věcí dozví, ale hromada zbytečných informací zabírala moc prostoru. Mdlé a bez šťávy, jako její poslední etapa života. +++ SPOILER 20ti slovy: Whitney obklopena špatnými lidmi. Manžel ji přivedl k fetu, otec okrádal a ostatní taky nic moc. Utopení ve vaně bylo možná vysvobození. ()

Související novinky

26. Dny evropského filmu

26. Dny evropského filmu

04.04.2019

Dny evropského filmu již 26. rokem nabízí divákům to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos zvou do kin na 45 filmů z různých koutů Evropy a výběrem filmů se snaží přiblížit… (více)

Reklama

Reklama