Demián RugnaScénář:
Demián RugnaHrají:
Maximiliano Ghione, Demián Salomón, Agustín Rittano, Elvira Onetto, Ariel Chavarría, Natalia Señorales, Norberto Gonzalo, George L. Lewis, Julieta Vallina (více)Obsahy(2)
Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)
Namachrovaná exhibice hrůzy a démonických lekaček (což je v tomto případě zároveň plus i mínus), jejíž triviální synopse se dá shrnout do jedné věty. Působí to spíš dojmem několika krátkých filmů dohromady, a i když tomu nosný pilíř nechybí, postrádám zde podrobnější zasvěcení do děje, detailnější postavy a více dialogů. Na odreagování ale dobrý, na tyhle pekelný brány by byl i Hellboy krátkej. ()
Argentínska filmová tvorba je pre mňa naozaj ultra okrajovou záležitosťou. Za posledný rok sa mi však od nich podarilo vidieť dva horory. Zlo si umí počkat a Terrified. Majú spoločný dosť vydarený vizuál a tiež dobre vybudovanú atmosféru. Čo však obom zráža dojmy sú postavy. V Terrified ako keby nikto nebral situáciu dosť vážne. Ľahkovážny prístup plný žoviálnosti. Napriek tomu obstojná paranormálna vyšetrovačka. ()
Bubák ve dřezu, ne, pod postelí, také ne, ve skříni! Příjemné překvapení. Očekával jsem průměrnou duchařinu, jenže ve skutečnosti tu žádné duchy nenajdete. V paralelním světě žijí bytosti, které pronikají do našeho světa. Velmi jim chutná lidská krev a mají spojení s tekoucí vodou. Jenže jim chybí patřičná těla, a tak obsazují lidská. Temnou atmosféru podporuje výborná hudba, vcelku slušná je i kamera (musím ocenit, že nedošlo na Parkinsonovo FF). Vše spěje k děsivému konci a poslední záběr potěší. Snímek si drží napětí po celou dobu, milovníci gore ale budou zklamaní, jelikož vybíjená v koupelně je hned na začátku a takové drobnosti, jako jsou střepy v očích, je jistě neuspokojí. Já byl spokojen, že místo hloupých démonů přišly bytosti, bytosti z jiných světů... ()
Dialogový scény nic moc, ale strašení na jedničku. Neobchází to hororový klišé uplně, ale neměl jsem ani jednou pocit že jsem něco takovýho viděl už stokrát. Některý strašení přijde nečekaně, jiný je divákovi naservírováno chytrou prací kamery - ve většině filmů kamera uhne a když se vrátí najednou tam stojí duch, tady se objeví už když kamera uhejbá a je to mnohonásobně lepší. Ačkoliv těch pár bizarních monster ukázali celkem dost, některý mohli využít trochu víc. Neni to mistrovský dílo ale pravděpodobně vám to aspoň na chvíli navodí pocit že jsou vaše trenýrky v ohrožení. ()
Stavba příběhu je poněkud kostrbatá a herci jsou někde na úrovni béčkové bulharské produkce, ale jakmile dojde na bubáky a jejich neplechy, je se na co dívat. Aterrados je dalším důkazem toho, že když se to umí, mohou fungovat i cinkající příbory a bouchání na zeď. Rugna ale přidává i solidního bubáka, kterému stačí minimum make-pu a správný vykukovací timing a podařily se i lekačky. Škoda, že toho strašení nebylo víc. 65% ()
Photo © Machaco Films
- Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)
- Počas pandémie COVID-19 scenárista a režisér Demián Rugna prezradil, že pracuje na druhom návrhu scenára pre pokračovanie filmu. (Arsenal83)
- Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)