Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V Povídkách malostranských nechal spisovatel a básník Jan Neruda oživit pitoreskní kolorit Malé Strany, v níž se v majestátném stínu Pražského hradu odehrávají trpké i humorné, ale vždy hluboce citlivé příběhy rázovitých postav... Malá Strana, jedno z nejkrásnějších míst staré Prahy, má pro každého tvůrce, ale i pro každého diváka neopakovatelný půvab. Právě jádro Malé Strany, její kostely, uličky, střechy a domy jsou dějištěm Povídek malostranských Jana Nerudy. Do prostředí zašlého světa barokní pražské čtvrti patří příběhy lidí a lidiček, kteří tu sídlili. Lidská moudrost i pošetilost, malost i velikost přežívají dodnes stejně, jako Malá Strana. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Aky k tomuto seriálu (4)

Doktor Kazisvět (1984) (E02) 

Skoro mám pocit, že kdyby Nerudovi nabídli, aby si převedl své povídky do filmové podoby, oslovil by Pavla Hášu, aby to udělal za něj; ze strachu, aby si je nepokazil. Nesmírně citlivé, naprosto podrobivě se ztotožňující s autorskou předlohou. ()

Slečna Máry (1984) (E04) 

Pavel Háša Nerudovi opravdu rozumí. Dávno zemřelý klasik by mu měl platit za to, jak ho svými dramatizacemi tahá z prachu školních učebnic a udržuje ho stále v aktuální kondici. ()

Hastrman (1984) (E06) 

Viz můj komentář k Dr. Kazisvět. ()

Reklama

Reklama