Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V Povídkách malostranských nechal spisovatel a básník Jan Neruda oživit pitoreskní kolorit Malé Strany, v níž se v majestátném stínu Pražského hradu odehrávají trpké i humorné, ale vždy hluboce citlivé příběhy rázovitých postav... Malá Strana, jedno z nejkrásnějších míst staré Prahy, má pro každého tvůrce, ale i pro každého diváka neopakovatelný půvab. Právě jádro Malé Strany, její kostely, uličky, střechy a domy jsou dějištěm Povídek malostranských Jana Nerudy. Do prostředí zašlého světa barokní pražské čtvrti patří příběhy lidí a lidiček, kteří tu sídlili. Lidská moudrost i pošetilost, malost i velikost přežívají dodnes stejně, jako Malá Strana. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

niska98 

všechny recenze uživatele

Myšlenky a nadčasovost malostranských povídek od Nerudy se dočkaly v roce 1984 velmi vkusného a pěkného zpracování. Hlavně povídka Přivedla žebráka na mizinu by se měla pouštět povinně. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Super a kvalitní zpracování Malostranských povídek, které má absolutně osmdesátkový vibe už jen tím neremasterováním. :D Jakoby když je povedená předloha a kvalitní herecké obsazení, jen málokdy se to nepovede. - Ale to zrovna není tento případ, protože my víme, kdo tam hraje. 🫦🔥 A proto se to povedlo a ještě mi to pomohlo s povinnou četbou, takže neber to. A Malostranské povídky jako jsou zajímavé, change my mind.  Je teda zfilmovaných jen šest povídek z celých třinácti, ale sama osobně bych řekla, že to bohatě stačí uf, I KDYŽ ☝🏻 v osmdesátých letech bylo docela zvykem dělat třináctidílný seriál, tak to mohli vzít rovnou jedním vrzem. 🤷🏼‍♀️ Oldřich Kaiser tam měl jen menší roli a byl tam jen občas na chvíli, ovšem ve skoro VŠECH DÍLECH! a proto se velmi vyplatí seriál zhlédnout, a proto taky doporučuji, a proto si to pusťte. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě nepřesvědčilo. Hlavně to osazenstvo trafiky se mi tam zdálo jakoby přebytečné, Kaiser mi tam doslova překážel. Zaujal mě docela vysoký počet flašinetů v záběrech. ()

Reklama

Reklama