Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(40)

Obsahy(1)

V bouřlivých stoletích vzniku rané Evropy spolu bojovaly rodinné dynastie o její nadvládu. Střetávaly se se zbraněmi v krvi na bojištích. Skutečné války však byly mnohem složitější a osobní boj o moc probíhal za zavřenými dveřmi. Za hradními stěnami existoval svět strategických spojenectví, cizoložství, spiknutí, zrady a vražd. Kruté intriky zničily mnohé legendární rodiny a ovlivnily způsob vlády nad jejich říší. V této hře o moc a územní zisky neexistovala žádná pravidla, neboť ti, kdo nebyli se slávou korunováni, brzy zašli v ústraní. K těmto impozantním bitvám docházelo v průběhu století a otřásaly budoucími generacemi Evropy. I v současnosti rezonují v nesčetných oblíbených filmech a seriálech: Prokletí králové, Tudorovci a samozřejmě televizní senzace Hra o trůny. Podíváte se, jak zásadní byly touha po moci a lidské vášně při utváření evropských národů. (Viasat)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (2)

jammik 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý dokument z Francouzského pohledu na "jejich" historii. Takový dokument by si zasloužilo i České králoství. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument, ktorý je obohatením pre záujemcov o históriu, ale aj študentov, pretože je veľmi podrobný a často dosť neprehľadnú situáciu v náboženských vojnách vysvetľuje dopodrobna. Takto to vyzeralo v histórii. Nejakí mocipáni navzájom intrigovali a vraždili sa len pre nejaké územie, istú prestíž, nejaké tituly. Dozvieme sa zaujímavosti aj takého rangu, ako že titul rímskeho cisára bol taký prestížny, že na jeho doslova zaplatenie nemal ani najväčší kráľ, a tak si museli požičiavať závratné sumy a tie potom platili poddaní. Alebo že v storočnej vojne bolo následkom bitiek a iného sužovania, ako moru, tak málo pospolitého ľudu, že nebolo v podstate komu vládnuť a od koho vyberať dane. ()

Reklama

Galerie (135)

Reklama

Reklama