Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jamar (Ario Bayu) a Suwo (Yoshua Sudarso) jsou synové zavražděného indonéského sultána Hamzy (Mike Lucock). Po jeho smrti je odvezl jejich strýc Arana (Tio Pakusadewo) ze země, aby jim zachránil život. Po letech strávených v Americe se vrací zpět do vlasti, aby našli muže jménem Van Trach (Reinout Bussemaker) a pomstili se mu za smrt svých rodičů. Po příjezdu zjišťují, že Van Trach stále ovládá dané území a jeho gang vykořisťuje, mučí a zabíjí místní obyvatele. (LangiJ)

(více)

Recenze (18)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indonésie je čím dále ambicióznější a tentokrát mi udělala radost solidním dobovým Westernem, který se nese ve stylu 7 statečných, s tím rozdílem, že zde jsou pouze dva. Film má atraktivní vizuál, velmi sympatické kladné hrdiny i skvělé záporáky, kde se mimochodem objeví i známá tvář z Raidu. Trošku mě mrzelo, že akce zde ve výsledku není priorita, ale finále je řádně nabušené a dojde jak na skvělé přestřelky tak na schopné souboje a krví se vůbec nešetří. Bavilo mě to. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Indonézia to vie teda dobre ustreliť v dobrom slova zmysle, toto je taký ich sedem statočných. Nechýba dravosť, napätie a veľká akčná kadencia. Teda prekvapili. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POMSTA JE SPRÁVNÁ VĚC...“ /// Bojový umění a krása indonéský země. Žádný špinavý a přelidněný města, ale venkov počátku 19.století, kde utlačovaní domorodci úpí pod nadvládou hamižnejch Holanďanů. Takže dlouho žádná řežba, ale dostáváme příběh…. OK, celkem to jde. Když dojde na akci, je celkem super. Tak jak od těhle žluťáků vočekáváme. Svižná a nechybí krev. Jen občas je to takový… jakože tlačej na pilu, která je už zatlačená na maximu. A ty jejich myšlenkový pochody… to bych se s (dovolením…) zasmál… K čemu je pak solidní příběh, když se nevyhne logickejm výkyvům v chování? Vo akci tady sice jde…, ale až v druhý řadě. Ovšem (jak říkám…) když nastane její čas – je to krvavá indonéská zabijačka. Celý je to laděný do westernovýho stylu, kterej tomu sluší. Prostě taková píčovina, která se za hoďku vykouří (sama) z hlavy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se osvobodit svůj lid. (Ty more? Eržika říkal…) 2.) Zjistím, že v Indonésii kovbojové nejezděj na koních. 3.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Podle názvu by se mohlo zdát, že se jedná o western z divokého západu, ale tento příběh je od amerických pamp a prérií vzdálen tisíce mil. Odehrává se totiž na ozemí koloniální Jávy (dnešní Indonésie) na konci devatenáctého století. Příběh sám je asijsky jednoduchý i způsob jakým je předkládán. Sice je v tom hodně ten východ cítit, ale na stranu druhou jsem tam vnímal i snahu dát tomu západní šmrnc, což se v rámci možností podařilo. Nad některými momenty ale bohužel nezbyde než kroutit hlavou a něco divák nepochopí vůbec (třeba kde se vzal ten muničák v džungli na konci). Závěrečná bitka byla ehm taková prostě po sté omletá písnička. Nejprve zpomalené významné zacvakávání řemenů nasr-štvaných hrdinů, zasouvání nábojů do nábojových pásů, natahování pojistek zbraní se schválně hlučným cvaknutím po vzoru Ramba (podotýkám zbraní mnohahlavňových včetně teleskopického - dokonce! - předchůdce granátometu M79 ). Hrané pasáže nic moc, hrdiny bych raději nechal mlčet a už vůbec bych jim nedovolil projevovat emoce. Sice to nemělo klasickou asijskou afektovanost, ale i tak. O to více je ale nutno ocenit všechny ty bojové scény a bitky. Ty byly na vysoké úrovni a pro nějaký ten šplíchanec krve či zásek se opravdu nešlo daleko... Mně byl nejsympatičtější záporák Van Trach. Jednak byl správně ironický a také i občas vtipný. Oni to tam ti Holanďané vůbec neměli jednoduché... Nu, teď tam mají svobodu a bordel. Stejně jako všude odkud odešel bílý muž (může se to ještě používat? není to rasistické vůči kolonialistům?). Tak dobrá ... dodkud neodešli Evropané. Být Indonésanem, Thajcem atd.. asi bych byl z filmu nadšen. Pro ně jsou Jamar a Suwo takoví Jánošíci. Já dříve těmhle porobeným národům také fandil. Začalo to velmi brzy už Sandokanem! Ale dnes, když si vezmu mapu světa a podívám se jak to bylo před druhou světovou válkou a jak je to dnes, jsem nucen na nejeden ,,ozvobozenecký'' boj za svobodu vlastního lidu nahlížet jinou optikou. Film je ale solidní průměr a Indonésané docela překvapili. Dávám za 3 panáky škorpíkové pálenky. * * * ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná a rychle utíkající rádoby kovbojka, která má sice hned několik Indonéských hvězdných herců, ale dost se drží při zemi, za což může rozpočet a hlavně i menší kreativita tvůrců. Takže sem tam, nějaké gore, namyšlený záporák, čtyř hlavňová brokovnice a podobné jobovky a jedna malá exploze, sou těmi největšími lákadly. Po akční stránce, opět to vyvrcholilo v polovině a finále sice neni špatné, ale neni tak intenzivní jako dostaveníčko v baru. Hlavní hrdinové a jedna z kladných vedlejších postav, se dost snaží a předvádí docela dobrý herecký výkon. Průměrnější tři. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mírně zábavný spagetty western. Buffalo Boys končí trochu zbaběle, když se soustředí na akční zápletku místo na téma oslava násilí nebo místo něho kulturní normy zdůrazňující respekt a harmonii. Fanouškům asijských filmů způsobí tato barevná popcornová zábava závrať Jeden z nejlepších indonéských filmů za poslední roky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dějově je to klasická pohádka o tom, kterak se dvojice bojovníků postaví zlému místodržícímu, který se svými poskoky terorizuje obyčejné lidi. Přidanou hodnotu tomu dává snad jen zasazení do Indonésie 19.století, kde tehdy vládli tvrdou rukou Holanďané. Nicméně ta šablonovitost ani moc nevadila, protože herci byli fajn a své udělalo i netradiční prostředí. Nicméně největší síla filmu byla podle očekávání v akci. Jakmile se to začalo řezat, spokojeně jsem si pomlaskával. Wiluan nešetří krví a mydlí se to tu na nože, meče, sekery, nohy, ruce i všmožné kvéry. Finále bylo kulervoucí a zamrzí, že na dané stopáži těch bitek nebylo víc. Indonésané jedou. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh o tom jak nejaký národ utláčajú zlí kolonizátori. Tentokrát sa jedná o Indonézanov ktorých v 19. storočí terorizujú Holanďania. Celé sa to odohráva v jednom malom mestečku, takže to má westernovú atmosféru. Samozrejme nesmie chýbať ani nejaká scéna vo vlaku. Hlavní hrdinovia sú celkom sympatickí, záporák démonický, jeho poskoci brutálni a nájde sa tu aj záporná komická figúrka chlapíka, ktorý to zakaždým zle odnesie. Tá ma paradoxne bavila najviac, rovnako ako pár komediálnych scén v ktorých sa ocitnú hlavné postavy. Dramatická línia ma dvakrát nestrhla a tak som sa mimo akčných scén celkom nudil. A tých veľa nie je. Bitky nie sú nič extra. Choreografia je jednoduchá a neobsahuje žiadny dych vyrážajúci chvat. Väčšina úderov padne mimo záber kamery, takže ani nie sú kontaktné. Zato ma bavili prestrelky, ktoré mi vďaka spomalovačkám pripomenuli starého dobrého Johna Woo. Na to, že to stálo menej ako akciová bageta v Tescu, to má pekný vizuál. Výsledkom je priemerný film na jedno pozretie. 5/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Z Indonésie moc nakoukáno nemám, takže mě vcelku překvapilo, co dokáží natočit a že nestaví jen na akci. Oproti ostatní Asii, kterou jsem v poslední době viděla, to bylo zas trošku něco jinýho, takže mi to sedlo. Děj svižně ubíhal, i když né že by tam nebylo pár klišé, sem tam ho řízla nějaká bitka, buvolí hoši byli fajn sympaťáci, vizuálně se na to moc pěkně koukalo a občas padla i hláška nebo byla scéna, která mi pozvedla koutky. Prostě to tak nějak jako celek hezky fungovalo - 3,5* Přeloženo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Čekal sem na tu pomstu,přišla,ale hodně pozdě.Film bez typický brutality tohodle regionu,a největší slabiny odhalil film na konci.Přestřelka,hodící se někam mezi Limonádovýho Joea a Vůni cibule.50%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, proč si ty Asiaty napadlo hrát si na divoký západ. Zápletka je tak neuvěřitelně naivní a průhledná, že divák horko těžko hledá něco, co by ho u filmu udrželo. Já jsem hledal zbytečně, takže jsem si po více než hodině sbalil vercajk a šel dál s vědomím, že spravedlivý konec nakonec nastane. 25 % ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Buffalo Boys je ozaj prijemne prekvapenie z Indonezie,vlastne je to zabavny western,kde sa nesetri krvou,strelbou a aj suboje su podarene,kladni hrdinovia su sympaticki,na druhej strane ti zaporni tak spravne odporni,samozrejme to netreba brat vazne,ale uzivat si to ako divak...:⁠-⁠) ()

Zaks 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane strhujúce momenty (úvodný boj sultána) na druhej príšerne nelogické a hlúpe (skoro celý zvyšok). Miestami som nevedel, či pozerám komédiu, alebo western. Tvorcovia si mali vybrať a natočiť to poriadne, takto to pôsobilo veľmi divne - typicky ázijsky. ()

Reklama

Reklama