Reklama

Reklama

Dope

(seriál)
všechny plakáty
Velká Británie, (2017–2019), 8 h 49 min (Minutáž: 36–49 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Tenhle seriál neotřelým způsobem přibližuje válku s drogami – z pohledu dealerů, narkomanů a policie. A rozhodně mu nechybí spád. (Netflix)

Recenze (11)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Heroinová špína Baltimoru, černoch z Oaklandu píchající si od sedmdesátých let kokain jako tester pro dealery, mexické „muly“ šlapající treky v padesáti stupňové poušti s deseti kily trávy na zádech, automatické zbraně jako vyvrcholení Dne obětí války v Chicagu. Trochu přehlížím tu hard hudební stylizaci a nadbytek dronů a studuju, jak se gram kokainu dostane z Peru pod nos až týpkovi v Miami. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Vsechny tri serie maji stejnou kvalitu a je to porad ten stejny pribeh, jen jine lokality, jine drogy. Pro hustlery povinnost. Drogs are bad! ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Hrozně amatérsky natočená doku série bez jakékoli výpovědní hodnoty. Parta pseudo filmařů si ulítává na tom, že je pašeráci, dealeři a feťáci pustěj mezi sebe. Důkaz toho, že i Netflix občas koupí sračku na úrovni toho nejhoršího z Discovery Channel. ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Seriál od Netflixu, který mapuje v každém jednotlivém dílu obě strany zákona. V každé epizodě tvůrci ukážou pohled policejních složek, hlavně DEA a potom tu druhou stranu zákona, a to jsou drogoví dealeři, smažáci a všichni co se podílejí na obchodu s drogami, včetně syflšlapek. V jednotlivých dílech se dozvíte, odkud se drogy pašují, jak se pašují, kdo je pašuje, kdo je prodává, komu je přeprodává, kdo je vyrábí, za kolik je prodávají v Americe a za kolik v Jižní Americe. Takový tvrdý pohled do Americké společnosti, vzrůstající epidemii drogově závislých a také jak je společnost zavelena tunami drog z Jižní Ameriky, ukážou vám surový pohled, bez přísad. První dva díly ukazují o celkové situaci drog, policejní šerify, agenty, dealery, ve třetím díle se přesouvají do Mexika a jejich obchodu s mariánkou. Každá epizoda se zaměří na nějakou konkretní drogu víc než v předešlém díle. V druhé řadě se cestuje více do Jižní Ameriky, Peru, Dominikánská republika atd. pohled do obchodu s kokainem a potom zase zpět se vrátí do Severní Ameriky včetně Kanady. Zajímalo by mě, jestli těm dealerům který byli v utajení a v maskách, něco zaplatili. Je to dost riskantní se nechat natáčet, když ani neznáte kdo to je. Hlavně když se jedná o tak nelegální obchod a riskantní. Nechci říct že to byli všichni herci, ale přijde mi to nepravděpodobně že by se do toho pouštěli, nechali si pustit cizí lidi do bytu, natáčeli u nich v autě, na ulici, to přece nemůže nikdo vědět jestli je někdo napráská nebo ne, co když to jsou švestky v převlečení. Něco z toho mi přišlo nahrané , je to show, kdo by se na to taky díval, tím taky přitáhli nejvíce na sebe pozornosti. Jinak střih, výběr hudby jako z Thug Life compliatons, námět, autentičnost, pohled do pašeráctví drog, rozhovory, detaily obchodu s drogami a také práci policejních složek a jejich zkušenosti, jednoduše řečeno, hra na kočku a myš, za mě je to za 4*. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Fuck being high, I want money. Prikláňam sa k tomu, že dealovanie je zinscenované, občas trošku krivé k pousmiatiu, ale fajn. ()

nightowl 

všechny recenze uživatele

Skvely! Po sledovani jsem vzdycky dostal chut na kokain / extazi a zacal premyslet, jestli by mi na zahrade rostli listy koky:-)... ale vazne, je strasne zajimavy se jako divak podivat jak se v jungli vyrabi kokain za kolik se to prodava v kazdem meziclanku a pak porovnat s konecnou cenou u nas nebo slyset skutecne sicarios pripadne se podivat na paseracke stezky a jak to cele funguje... ()

Reklama

Reklama