Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hvězda za hudbu, která v lyričtějších momentech občas zněla trochu jako Popol Vuh (!) z Herzogova dokumentu o skokanovi Steinerovi :)) Nebo jsem si to jenom namlouval, aby ten film byl alespoň nějakou drobností zajímavý. Jinak se objevuje poněkud klasicky místní kocourkovský paradox - v Epsteinově "české" pohádce Svatojánský věneček půlka osazenstva mluví poloitalskou a poloněmeckou hatmatilkou a ČT vůbec nezajímá, že jejich plácání není rozumět, ale slovenská pohádka se dabuje do češtiny, co kdyby náhodou někdo nerozuměl slovensky! Chci nadabovat do češtiny Trojana a Myšičku! A nejlépe slovenskými herci, ať se ten kruh uzavře. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na akční pohádku o šikovné děvečce, která si získá srdce samotného prince... No, po 85 minutách téhle pohádky musím říct, že slovenská pohádka je mrtvá. A Johančino tajemství prostě jen zatlouklo další hřebík do její rakve. Nepřehledná, ponuře temná, nesrozumitelný děj (synek prohrávající pozemky v kostkách, ti dva lidé, co vychovávali Johanku...) a k tomu moje oblíbená Emília Vášaryová v tak strašné roli a ještě předabovaná. Všechno je tu prostě špatně a nezachrání to ani jakože feministicky orientovaná ústřední hrdinka. Kladně hodnotím jen to, že se to natáčelo na Bojnickém zámku a pro ten já mám velkou slabost. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koprodukční pohádky jsem nikdy neměl příliš v lásce, a to především díky dabingu či postsynchronům, takže výsledek vždy zní špatně. Navíc když příběh je nezajímavý, postavy nesympatické a děj se vyvíjí kostrbatě, je výsledek téměř žalostný. Minimálně na úrovni včerejšího Strachova "díla". PS: Milý Ježíšku, příští rok bych chtěl k Vánocům jen jednu českou pohádku místo tří letošních, ale zato pořádnou, s rozpočtem těch tří, aby se na ni dalo dívat. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ale dobré to bolo. Nič veľmi uletené, s peknými exteriermi, sympatickými hercami a inovatívnym príbehom. V rámci slovenskej TV produkcie to obstojí. Pozerateľná rozprávka, ktorá síce má hluché miesta, klišoidné momenty a Vášáryovú, ale neublíži. Humoru to síce veľmi veľa nepobralo, ale postavy sú jasné, zadefinované. Jednu navyše za Kristínu, ktorá na prekvapenie asi všetkých, konečne aj hrala. 3 z 5 ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Co mě na letošních pohádkách potěšilo, je absence jekotu a pitvoření. To, řekla bych, je krok správným směrem. I výpravnost, která byla Johančinu tajemství dána do vínku, dávala naději na pěknou podívanou. Jenže i když naděje umírá poslední, tady pošla stejně rychle jako Vávra po Maryšině kafi. "Ene bene!", jak pravila chudák Vašáryová, mlelo se to tam požehnaně. Takový mišmaš hloupostí, jaký dokázaly splácat Zuzana Lišková a Magdaléna Glasnerová, by věru neuvařil ani pejsek s kočičkou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo aj v obci Kopčany (Slovensko, okres Skalica) v žrebčíne, ktorý od čias Márie Terézie slúži na chov koní a v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. (Samuellsson)

Reklama

Reklama