Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki. (CinemArt)

(více)

Recenze (340)

Saintcrux 

všechny recenze uživatele

Originálne animácie, suchý, bizarný miestami až čierny humor. Wes Anderson opäť ukázal ako vie jednoduchú pointu obaliť do niečoho originálného na čo sa veľmi dobré pozerá po vizuálnej stránke. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nejnovější filmový přírůstek od osobitého režiséra Wese Andersona A je to opět skvělá podívaná po andersonovsku. Znovu můžeme ve snímku vidět některé jeho specifické prvky, se kterými pracuje ve svých filmech. Tentokráte nám příběh, rozděleného znovu do 4 částí, nabízí pohled mezi vyvržené japonské čtyřnohé miláčky, kteří jsou nuceni pobývat na nelichotivém ostrově plného odpadků, a tím pádem být odsouzeni k záhubě. Mezi tyto strádající psy se z čista jasna objeví mladý chlapec, který má jednoduchý, o to více náročnější úkol, najít svého psa. Poté, co se spojí s "vládnoucí" smečkou psů, se společně vydávají na dobrodružnou cestu za záchranou svého milovaného psa. Co mě ihned zasáhlo, bylo prostředí a vůbec atmosféra, která panovala na psím ostrovu. Nepříjemná, skličující, téměř beznadějná atmosféra, se line po celou dobu, co jsme na tomto ostrově, což je v podstatě stále. Na druhou stranu díky úžasné animaci, která kombinuje několik stylů, je pozoruhodné sledovat partu různorodých psů a kluka Atiriho při jejich misi. Rovněž výborná hudba k tomu hodně přispívá a také samozřejmě zintenzivňuje tempo snímku při napínavých scénách. Jelikož se film odehrává v japonském městě, resp. ostrově, je zde k vidění spousta japonské kultury, tradic a dalších odkazů. Jednoduše řečeno, těm, kteří znají jeho filmy, se snímek jistě bude líbit, tak jako mě, ale i těm, kteří ho tolik či vůbec neznají, se může zalíbit, což mám taktéž potvrzené. Už se těším na další zhlédnutí, protože film nabízí spoustu jiných motivů, které nejsou na poprvé úplně postřehnutelné a nelze je tak naplno ocenit. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson nám opäť servíruje koktejl originality, magickosti, miernej bizarnosti, vtipu a emócií, a to všetko perfektne zabalené v typicko-netradičnom japonskom šate. Pôvodne som chcel dať 5*, ale posledná tretina filmu ako keby trochu stratila náboj, iba opakovala, čo už bolo ukázané a skĺzla do takej bezpečnej zóny tradičnosti. Škoda toho, no opäť ide o vysoko kvalitný film z dielne zručného a originálneho Wesa Andersona. 8,4/10. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Geniální animace a scénář, který trpí slabším dějem roztáhnutým na zbytečných 100 minut. Po vizuální stránce nejlepší Anderson. Ale jinak takový průměr. Hold všechno podlehlo animaci. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Animace šílená, stopáž přepálená. Asi poroto, aby si člověk na tu ne zrovna pěknou animaci zvykl. Světe div se, v nějaké 85 minutě jsem se přistihl, že mě ti psi připadají docela hezcí.Jinak to není moc vhodná pohádka pro malé děti. Je tam moc politiky, intrik, mafie, ekologických aktivistů, robotiky, utržené ucho, pokusy na psech, zvratky, nemoci, flusance, vrtule v lebce klíště a jedna vražda... ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Puntičkář a Pan hračička se pustil do plastelíny a čtyřnohých přátel. A opět krása pohledět, kdo viděl Grandhotel či jiné kousky, ví do čeho jde. Příběh z Japonska, kde město Megasaki, vykázalo všechny psi na ostrov odpadků. Ale jeden klučina se naštve a letí na ostrov najít svého pséka.... Výtvarné zpracování a stop-motion se povedlo, u každé scénky či nového záběru jde vidět režisérova hravost a cit pro detail. Kolikrát jsem jen koukal jak puk a příběh šel mimo mě :) Určitě ale ne film pro malé děti. Rád zase někdy kouknu. 7/10 ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Volně inspirováno vlastním filmem Až vyjde měsíc dle mého soudu, ale opět skvělé. Wes Anderson je momentálně v takové formě, že i kdyby se rozhodl natočit porno či nekonečný seriál, tak to s grácií a hravostí sobě vlastní zvládne na 1A taky. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Mám rád psi a mám rád Japonsko, takže jsem se vcelku těšil. A v podstatě nejsem zklamaný, jen k plnému počtu něco zbývá ... Roztomilá a hravá historka o jednom hamižném kočkomilovi, vzpouře proti moci a davu i o věrnosti až za hrob. Příběh by mohl být propracovanější a nápaditější, na druhou stranu skvělý japonský pop art a spoustu vtipných gagů. Takže: haf, haf, haf, haf ... ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Hodně parádní stop-motion celovečerák od Wese Andersona. Těžko říct, jestli to je úcta k Japonské kultuře. Spíš by se asi dalo říct, že se Japonštině jako takové dost vysmívá. Ale asiatů, co by odcházeli z kina nebo vrhali popcorn moc nebylo. Příběh sice není kdovíjak hluboký, ale má to spád a zabaví dokonale. Skvělé herecké obsazení. Je to vlastně animovaný akční film, vizuálně vypiplaný tak, jak by se dalo čekat. (Viděno v Century Theaters Redwood City). ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

No, pane Andersone, tak tohle se Vám taky povedlo. Snad se mi to tak strašně líbilo kvůli tomu, že to byl pro mě Wesův první film, co jsem viděl v kině, nebo jsem jen vždycky měl nutkání slyšet Billa Murrayho dabovat psího maskota, ale popravdě toho asi bude mnohem, mnohem víc, jelikož si nemůžu vybavit jediný aspekt, který by mi na tomhle snímku vadil. Stop motion animaci na velikým plátně vidím vždycky hodně rád a v tomhle případě je znát tolik práce a pozornosti ke každému detailu, že se mi ani nechce pomyslet, jak dlouho se to celý muselo natáčet. Příběh sice není žádný Shakespeare, ale dialogy mezi psy typu "What's your favourite food" jsou bezkonkurečně to nejlepší, co jsem v poslední době ve filmu slyšel. Navíc se film dotkne i docela dost zásadních a politických témat, díky čemuž je to svým způsobem Andersonův nejvážnější film, což (pro mě osobně) je velmi vítaná změna, Nicméně Psí ostrov je pořád především pozitivní komedie s originálním humorem, která v současné distribuci jen těžko najde konkurenci. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Filmy jako tento je pro průměrného diváka poměrně těžké hodnotit. Já sám tady přemítám už dost času, co sem vrazit. Jednoznačně smekám před Andersonem, který je schopný ve svých filmech vyšperkovat opravdu každý detail, a zároveň má odvahu se do těchto projektů pouštět. Pokud jste jeho fanoušci, zřejmě se vám bude líbit i tento počin. Psi super, jestli někdo bere občasné nepřeložení čínského dabingu jako zápor, já rozhodně ne, dá vám to více prostoru pro vcítění se do hlavních "postav", které vám v tom navíc pomáhají častým pokukováním z filmu přímo na vás. Grandhotel u mě ovšem vede. P.S. Hudbu je třeba zmínit, protože je zde úžasná. Stejně jako animace a dabing, který je mimochodem opravdu mimořádný, především Bryan Cranston a Edward Norton. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

Wes opět nezklamal a vytvořil kouzelný film. Psí ostrov se od jeho ostatních filmů liší v tom, že je mnohem vážnější. Občas zde sice padne nějaký vtip, ale jinak se zde řeší např. vztah pes-člověk nebo ekologie. I tyto témata jsou zde ale podána dobře, takže si vás Anderson stejně zase podmaní. Bravo! ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér Wes Anderson a jeho další animák psí ostrov .Animace režiséra je tu velice znát ,ovšem tenhle animák považuju za jeho slabší co natočil.Emoce ve filmu nepřišli jak to u jeho filmů bývá zvykem.Film jenom žene dopředu, skáče sem a zase tam .Fantastický pan Lišák je daleko lepší než Psí ostrov a říkejte si co chcete.Soundtrack dobrý. Za mě 65% ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Anderson zasa raz hravý, nápaditý a animovaný. Ale pri porovnaní s predchádzajúcou tvorbou, obzvlášť s Fantastickým pánom Lišiakom, ktorého považujem za jeho masterpiece, predsa len rozprávačský monotónnejší a strnulejší. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Na Psi ostrov sa dobre pozera,aj hudba je v nom dobra.Ale pribeh samotny je dost predvidatelny a okukany na pomery Wesa Andersona.Maly chlapec hlada na psom ostrove svojho psa,stretne tam inych psov a spolu putuju po ostrove a zbližia sa a vznikne medzi nimi puto.Akoby režiserovy došli napady.Psi ostrov je tak rodinny film,ktory pobavy ale čakal som viac. ()

Související novinky

Wes Anderson zlákal další velké jméno

Wes Anderson zlákal další velké jméno

17.08.2021

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že nový a dosud nepojmenovaný snímek režiséra Wese Andersona (Život pod vodou, Francouzská depeše), jehož natáčení právě začalo ve Španělsku, pomalu nabírá… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama