Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki. (CinemArt)

(více)

Recenze (340)

Cliness 

všechny recenze uživatele

Takovej ten film, na kterej můžete jít klidně po 10 hodinové šichtě v práci a stejně vnímáte každou sekundu. Wes prostě nezklame a já ho obdivuju za jeho autentičnost. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Páně režisera styl mám opravdu ráda a hojně vyhledávám, největší srdcovka je Až výjde měsíc,ale tady jsme se nepotkali...postavy i psy vyloženě oškliví ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Skvěle odvyprávěný příběh s typickým stylem Wese Andersonsa s nadprůměrně dobrým českým dabingem. Originalita se vždycky cení a i tady vítám nový netradiční myšlenku filmu. ()

Ant_Envoy 

všechny recenze uživatele

Andersonův rukopis je zde opravdu znát! Dojemný, ale přitom velmi chytrý příběh. Nádherné výtvarné zpracování, několikrát jsem film zastavila, abych se podívala jak je která scéna vytvořená. Krásné detaily, kterých si ne každý všimne, často zásadně posouvají děj. Už jen kvůli tomu je potřeba tento film vidět! Ocenění si ale nezaslouží nejen vizuální stránka, využití japonštiny funguje skvěle. To, že divák nerozumí 90% z toho co lidé říkají, ho dostává do úplně jiné role. Stejně jako u filmů Tima Burtona je vidět, že ne všechny animované filmy jsou pro děti. Animovaná transplantace ledvin by mě, jako dítě, dost děsila, i když teď vím, že tam ta scéna prostě patří. Andersonova díla mají jedinečnou poetiku a styl. Grandhotel Budapešť a teď i Psí ostrov jsou jako lék na opravdu špatné filmové zážitky. Jsem dojatá a jdu si to pustit znovu! ()

ghoston

všechny recenze uživatele

Já nevím. Né, že by se mi to nelíbilo, ale taky né, že by se mi to líbilo. Jsem z té jiné mentality zmatený. Počkám, až se mi to usadí a pak dám hodnocení, :-) ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Rýchle strihy, vypointované dialógy a glosy v bábkovom podaní hlavne psích protagonistov nahovorených známymi protagonistami ako cineastickej tak aj komerčnej tvorby. Konšpiračné teórie ovládanie verejnej mienky, pokusmi na zvieratách si tu podávajú ruku s s láskou ku psom. ()

Zdenek.D 

všechny recenze uživatele

Fascinace detailem hraničí až s posedlostí - film je vymazlen z každého myslitelného pohledu - přiběh, hudba, postavy, kombinace jazyků....přesto cílí do kategorie "rodinný film". A zde nevím proč, ale neexceluje. Jedná se o příjemnou podívanou, ale k druhému shlédnutí mne neláká. ()

breckakamil 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa fakt tešil. Vyzerá to fajn, dobrá práca animácie a aj nápad nie je klišé. Ale ja som sa u toho vždy (videl som 3x) u toho veľmi nudil. Preto som to najďalej dopozeral do 27. minúty. Dal som tomu 3x šancu, pretože nie vždy vám film sadne do nálady. Ale ak u toho 3. krát sadnete na tú melódiu ktorá neviem či uspáva a či viac odháňa od filmu... Nejde to :/ 35% ()

LailaX 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem neskoncila diky Wesi Andersonovi, ale protoze mne zaujala plejada hercu v cele s Bryanem Cranstonem, ktera na filmu s Wesem spolupracovala. Spousta lidi si tady stezuje, ze je to bud moc depresivni nebo malo emocionalni snimek, ze je to malo prekvapive nebo originalni, prilis politicke a ja osobne tuhle kritiku moc nechapu... Ve svete animovaneho filmu existuji daleko vetsi sracky, napriklad Zootropolis ma hodnoceni 84% a pritom je to vymyvarna detskych mozecku o pospolitosti a snasenlivosti nehlede na rozdily mezi jednotlivci do oci tak bijici, ze jestli nekdy budu mit deti, tak zrovna tuhle fikovinu neuvidi driv, nez jim bude tak 15, aby si mohli udelat vlastni nazor... Na Isle of dogs se mi proste nejvic libi, ze se neboji veci pojmenovat a ze hlavni hrdinove vezmou osud do svych rukou a zdravym rozumem resi celou situaci, ktera je sama o sobe dost tezko stravitelna... zdravy rozum v dnesni dobe chybi... lidi si bezne nechavaji vymyvat mozky 'politickou korektnosti' 'rasovou diskriminaci' a 'nabozenskou nesnasenlivosti', misto toho aby se zamysleli a kazdy jednal s kazdym, tak jak si ten dany clovek zaslouzi. A nejen proto, ze nam to diktuje vlada nebo nejaky psychomaniak, ktery mel dost penez, aby se dostal k moci, ale prilis mnoho komplexu, nez aby moc vyuzil pro vyssi dobro... Mozna proto, tenhle film tolika lidem vadi, protoze uz jsme tak zpitomeli, ze se nam nechce nic menit. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o odvaze a přátelství, kde toho psi namluví víc než lidé a každé filmové políčko je vypiplané do posledního detailu. Jako starý puntičkář a amatérský japanolog mohu jen dodat, この素晴らしい映画をありがとうございました. ()

Kardio 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepší animovaných filmů, jaké jsem kdy viděl. Stylová režie. Spousta nápadu a skvělých vizuálních gagů. Rychle tempo celého snímku a propracovaný scénář. To vše pro mne děla tento snímek naprosto geniálním. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Tento japonský styl animáků mi zkrátka nesedí. I když rozhodně nemůžu říct, že toto byl nějaký všední počin, příběh byl zvláštní, zajímavý, podbarvený netradiční hudbou, ale zde to, co se mi na tomto filmu líbí, končí. Animace je ošklivá, škaredé postavičky sebou nehezky škubají, autoři se věnují detailům, kteří mne až tak nezajímají (i když hodně ojediněle jsou tu přece jen scény hezky graficky udělané), místy až zbytečně drsné scény asi nejen pro dětského diváka, zkrátka tenhle snímek je plný "filmových rozrušení"... A na závěr resumé: po zvážení všech kladů a záporů můj celkový dojem vychází zkrátka negativně - a proto ty 2*. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, to nepochybně, ačkoliv momentálně sdílím domov s kočkou a kocourem (ta mi momentálně sedí v klíně) do svých 12 let jsem vyrůstal se psem, tohle dílko, mě vrátilo zpět. Je to ovšem vytvořené poměrně specificky, nemyslím, že to sedne každému, mě ovšem jo. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně parádní, dějově už tolik ne. Příběh mě nějak nevtáhl - nerozesmál, nedojal, nepobavil, nerozněžnil, nenapnul, nepřekvapil... zkrátka nic. Jediné, co mě drželo v neustálé pozornosti, bylo právě výtvarné pojetí - před tím smekám. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Moc hezký počin, příjemně to uteklo, příjemně se na to koukalo... Mělo to hlavu a patu. Ale možná jsem od toho čekal příliš. ()

wewrka 

všechny recenze uživatele

Film který překvapí svým zpracováním, i když příběh není kdovíjaký, vlastně možná banální tak jsem to vzal jedním dechem. Výtvarno, hudba celkový dojem * * * * *, za ten příběh jedno dolů. Vcelku - vynikající film. ()

Související novinky

Wes Anderson zlákal další velké jméno

Wes Anderson zlákal další velké jméno

17.08.2021

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že nový a dosud nepojmenovaný snímek režiséra Wese Andersona (Život pod vodou, Francouzská depeše), jehož natáčení právě začalo ve Španělsku, pomalu nabírá… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama