Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki. (CinemArt)

(více)

Recenze (340)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Psí ostrov není bez chybičky a není to ani nejlepší Andersonovka,ale i přesto je to v současné chvíli jeden z nejlepších filmů.které jsem letos viděl.Ačkoliv dějově nejde o nic převratného (jádro příběhu je celkem klišoidní) a hlavně ve druhé půlce už se určité věci lehce okoukají,pořád je to film,který převálcuje zpracovaním (animace je boží a ještě o něco málo lepší než u lišáka),dabingem,odzbrojujícím humorem (u některých scén jsem se bavil jako už dlouho ne) a v neposlední řadě už tradičně skvělým Desplatovým soundtrackem.Už po prvním traileru jsem se na tohle extrémně těšil a jsem rád,že vše dopadlo podle očekávání...90% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Krásné, dobrodružné, živé, veselé i smutné. To vše je Psí ostrov, který považuji za dosud nejlepší a nejsrozumitelnější Andersonův film. Má vše, co od tohoto tvůrce očekáváte. Ano, můžeme namítat že se moc drží klišé, ale to mi bylo celkem jedno. Příběh party, která se spojí a vydá se na tu cestu, aby nejprve někoho našla, a pak něco změnila, mě uhranul a rád si tento zážitek někdy zopakuji. 80% ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu parádní zpracování, na druhou velice špatný příběh, který už tu byl asi milionkrát. Docela mě to nudilo, jediné, co mě tam těšilo byla animace a jak se vyhráli s postavami. Slabé 3*. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Andersonovsky hravé, obrazově i hudebně vypiplané, dokonce i se společenským přesahem, ale v tomto případě po první půlhodině příliš nudné. Bylo mi naprosto šumák, jestli se povede najít psa a dostát spravedlnosti, jen jsem se kochal režisérským umem. Což na vyšší hodnocení nestačí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Loutkové filmy Wese Andersona mám moc ráda. Líbil se mi Fantastický pan Lišák a proto jsem se na shlédnutí Psího ostrova strašně moc těšila a naštěstí splnil veškerá má očekávání. Je to dobrý film, místy i vtipný, ale převážně vážný a divákovi dává jednu určitou zprávu. Jakmile se politické moci chopí někdo, kdo umí mluvit a přesvědčovat, tak vás dokáže přesvědčit i o tom, že milovaní psí mazlíčci, kteří s vámi trávili celý život jsou nebezpeční a musejí se deportovat? Že by režisér narážel na určitý politický názor jednoho nejmenovaného prezidenta? To si musí každý domyslet sám, každopádně film je krásně propracovaný, jak vizuálně, tak příběhově. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale nelíbilo se mi to. Asi jsem jediný, ale mám pocit, že se Anderson tak urputně snažil o to aby to vypadalo jinak než cokoli jiného, ale na vše ostatní se vykašlal. Hlavně na příběhu je to znát - je zde na pozadí tolik prvků, co přímo vyžadují více rozvést (totalita, psí chřipka, rozdělení psů na ostrově), ale na ty se tady kašle, zůstanou jen na pozadí a příběh je primárně jen o klukovi (který mi btw byl strašně nesympatický, za celý film má stále jen jeden výraz a sem tam se ještě zazubí, což vypadá strašně), co hledá svého ztraceného psa. Proč ne, ale ve srovnání s tím, co je zde jen lehce nakousnuto, je to naprosto nevyužité a nenápadité. Ano, forma překvapuje neustále, ať už neustálým nepřímým prolamováním čtvrté stěny, tak zabíráním postav zblízka tak, aby hlavou vždy byly jen na levé nebo jen na pravé straně kamery. Ale obsah je slabý, trestuhodně nevyužitý a všechny své možné originální nápady zahazuje. Tohle bych od někoho takového, jako je Anderson, nikdy nečekal. A hned na začátku se objeví hned pár zajímavých myšlenek, se kterými kdyby se pracovalo, tak ten film má nějakou hloubku, ale nakonec skončíme jen u "pes je přítel člověka" - což je myšlenka, která by z toho nejspíš vyplynula tak jako tak. Postavy jsou šablonovité, skoro vždy buď strašně hodné (kluk, aktivisté, doktor), nebo strašné zlé (starosta, jeho (asi) poradce) a jediný, kdo má nějaký charakter, je Šéf. Jinak nikdo. Hodně se mi na tom filmu líbila hudba a zpočátku tam bylo i dost humorných scén, u kterých jsem věřil, že ten film nakonec zachrání, bohužel ve druhé polovině ten humor začal být strašně trapný (hlavně u skluzavky a objednání čokoládového mléka...), takže i po téhle stránce došlo k úpadku. A kazí to i přeplácané finále a fakt, že nechápu, proč se to celé odehrává v Japonsku. To Andersona fascinuje nebo co? Kvůli všem těm mínusům mě ten film nudil, celkem otravoval a právě proto se mi nelíbil. A to proti Andersonovi nic nemám a tři jeho filmy se mi líbily (Bottle Rocket, Rushmore, Život pod vodou), ale obávám se, že ty jeho modernější filmy nebudou nic pro mě. Ještě jsem teda neviděl Grandhotel Budapešť, ale upřímně po všech těch zklamáních z novějších Andersonových filmů ani nevím, jestli ten film vidět chci... 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Isle of Dogs je nadprůměrná pohádka, kterou pochopí spíš dospělé publikum, než to dětské, protože humor zde není na první pohled tak očividný a každý si v tom musí najít sám chvilku, která mu příjde vtipná, pro děti je tento film málo přímočarý. Nicméně tento experiment beru od Andersona jako úspěšný a kdybych ho měla popsat pár slovy, bylo by to: balzám na duši. Každá psí postava je zde něčím chrakteristická, jednotlivé repliky byly velmi originální (třeba hned první scéna, kdy se sejdou dvě smečky u jednoho pytle odpadků), největším plusem jsou zde detaily, na kterých Wes opravdu nešetří a vy se v určitých momentech ani nestihnete všech pořádně nabažit, protože jich je tolik, že to oko za jednu scénu nedokáže pohltit. Proto bych se klidně v budoucnu nebránila druhé projekci, abych se tolik nemusela soustředit na scénář, ale na obraz. Když jsem u scénáře, není to žádný kult, příběh je zařaditelný k těm ne až tak napáditým, avšak to mi vůbec nevadilo, protože Isle of Dogs je natočen hlavně s grácií, rezervovaností, nenásilně a plynule. Byla to opravdu příjemná, poklidná a uklidňující projekce. Skvělý způsob relaxace. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Nikto to nerobí tak ako Wes Anderson. Tá hravosť, ľahkosť a dobrý feeling sú neskutočne osviežujúce a moje srdce po nich skáče radosťou. A je krásne že točí aj animované filmy. Isle of dogs možno nie je až tak dobrý ako Grand hotel Budapest, ale je stále typicky Andersonovsky skvelý. Keď sa Vám štýl tohto režiséra nepáči, nemá to asi ani zmysel pozerať, tento film Vás nepresvedčí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Andersona mám celkem rád, dokonce natočil pár skvělých kousků, ale Psí ostrov mezi ně nepatří. Animace je sice jedinečná, kamera excelentní, ale příběhově to za moc nestálo. Vtipů jsem si také moc nevšiml, takže dohromady nic moc a spíš zklamání. 50% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. A taky dojal. Celý ten příběh, nejenom psí linka, ale jak to do sebe celé zapadne (byť je to celé ve výsledku strašně předvídatelné a konec až moc citovka, což mi bylo nakonec úplně jedno). Všechno se dostane na své místo. A hned se cítíte o trochu lépe, že bylo zlo po zásluze potrestáno stejně jako v pohádce. Leč trochu drsnější. Zpracování bylo perfektní. Skoro polovinu filmu jsem to celé zpracovávala a potom si to už jenom užívala. Navíc mě moc bavilo to kapitolování a hezky a funkčně zpracované flashbacky. Navíc ten humor byl sice místy dost drsnej, ale zároveň strašně krásnej. Skluzavka, jedna situace za všechny :) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní, ale kvalitní a vtipný animák. Něco, na co jsme si už u Wese zvykli, nebo ne. Filmařsky naprosto zmáknuté. ... ČSFD CS Anděl ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi genialnialitou a zbytečným kýčem je v případě Wese Andersona hodně tenká. Na jedné straně dokázal vytvořit geniální snímky jako jsou Fantiscký pan Lišák nebo Grandhotel Budapešť, kde se snoubí hvězdný cast, neokoukané nápady a zajímavý vizuál. Na staně druhé tu máme Psí ostrov, kde samozřejmě nalezneme Wesův rukopis v podobě neskutečné spousty nápadů a originálního vizuálu, ale prostě si nějak přestáváme rozumnět a to kouzlo je pryč. Wes Anderson je hodně specifickým tvůrcem, který každému sedne naprosto jinak. Já jsem si s ním tentokrát tolik nerozumněl. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že je Wes Anderson můj nejoblíbenější filmař. Ale zcela jistě je to jeden z mála režisérů, jehož filmy mě vždy zaujaly jak obsahem, tak způsobem vyprávění. Talent je o tom, nebát se hrábnout Pánubohu do kapes a "vypůjčit si" to nejlepší, co pro člověka nachystal. A Anderson sáhnul hluboko. I kdyby se vám jeho práce nelíbila, spíš řeknete, že to není váš šálek kávy, než že je to špatný film. No a pokud to váš šálek kávy je...to se pak před shlédnutím jeho dalšího filmu těšíte, co z té jeho talentované hlavy vypadne. Jisté je, že se na tom bude podílet hromada zvučných jmen (které nejspíš nemusí přesvědčovat) a to počínaje herci a konče Desplatem, jehož hudba je v Psím ostrově prostě geniální. Jména animátorů neznám, ale nepochybuji o tom, že patří do okruhu lidí, které si Anderson pečlivě vybral a jsou jedni z nejlepších v oboru. A to teď nemyslím tak, že jsou to CGI digimistři, kteří mají na svědomí třeba King Konga. Tohle není fotka, ale obraz, socha...ruční práce s chybami, ale především s originálním rukopisem. Nic jiného, by se k tomuto scénáři nehodilo, protože ani ten není dokonalý. Ale to není způsobeno chybou Andersona, ale spíš jeho předků. Je obrovská škoda, že do toho Japonsko-psího světa procpal ohavnou postavu americké studentky. Ten americký smrad, nejspíš úlitba americkému divákovi, aby se měl s kým ztotožnit, byl pro zbývající část světa nadbytečný a nejspíš měl i podíl na podivném zakončení celého filmu. Takže se to ve mě opět tluče, jako při Grandhotel Budapešť, kde se mi za tu spoustu originality a lidskosti a vtipu a nadhledu a umění a profesionality, chtělo dát plný počet, ale něco mi to k tomu chybí. Je to jen o psí chloupek 4*+. ***po asi třetím shlédnutí mi došlo, že toto je filmařina, která je mi nejbližší a že si zaslouží plný počet hvězd. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice dospělý příběh - jeho postřehy jsou strohé, leč trefné, a navzdory uměřenosti svého projevu dokáže vyvolat silné emoce. Dobře ví, jak je to s námi ... a nenechá se zmást, třebaže jsme už kdysi dávno sami sebe s obvyklou, tudíž očekávanou nadutostí nazvali "homo sapiens". Přesto se rozhodl být k nám shovívavý ... snad kvůli NIM - našim čtyřnohým průvodcům. A jen tak na okraj: "Psí ostrov" napoví o "Psím poslání" nesrovnatelně víc nežli Lasse Hallström ve svém poněkud podbízivém počinu z roku 2017. P.S.: Víte ... myslím, že je přece jenom trochu zavádějící stavět proti sobě na pozadí vyprávění psi a kočky ... i když jen symbolicky a v náznacích, protože ve skutečnosti je to pouze a jenom člověk, jehož chování je falešné. ()

laik_60

všechny recenze uživatele

Pre mňa film je sklamaním. :( Ekologicko - politická - animovaná somarinka nudná pre dospelých a deťom asi ťažko zrozumiteľná. Radšej nehodnotím. ()

Související novinky

Wes Anderson zlákal další velké jméno

Wes Anderson zlákal další velké jméno

17.08.2021

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že nový a dosud nepojmenovaný snímek režiséra Wese Andersona (Život pod vodou, Francouzská depeše), jehož natáčení právě začalo ve Španělsku, pomalu nabírá… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama