Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki. (CinemArt)

(více)

Recenze (340)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Příběhově jednoduchý ale přesně mířený, avšak vizuálně fascinující. Stop motion animace je čím dál tím méně, a přitom když je dělaná s citem a nesnaží se zakrýt fakt, že nikdy nebude "lifelike" a naopak své stylizace využít tak to může vypadat jako Isle of dogs. Velmi povedené, velmi zábavné, je tam srdíčko a krásný zážitek. Proto jsem ochoten zapomenout, že se bohužel našly momenty, kdy jsem se chvilku nudil... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako Fantastický pan Lišák, tak i Psí ostrov je v první řadě znázorněním toho, kam jsme to jako lidstvo dopracovali, a podobně, jako u zmíněného filmu, tak i tady Anderson dokáže brilantně převádět emoce skrze bajkové postavy. Anderson tu ladně přeskakuje mezi vztahovými linkami, kritikou společnosti, a vtipnými vsuvkami jakoby se jednalo o klasické komorní drama s plejádou těch nejlepších herců. Jak bývá u jeho filmů zvykem, opět je tu bezchybná práce se scénou jako takovou, která je propracovaná do nejmenších detailů, a je to něco, co u žádných jiných tvůrců v současnosti neuvidíte. Animace grafiků není založena na pompézním znázornění světa a revolučních digitálních prvcích, ale dokáže pohladit na duši a vykřesat přesně ty emoce, které jsou při koukání na takovýto film třeba. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Málo, který film mě dokáže rozbrečet nebo mít slzy na krajíčku v prvních deseti minutách filmu. Psí ostrov je toho důkazem že i výjímky se mohou stát, zaskočit a překvapit. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Fantastického pana Lišáka mne tedy Psí ostrov chytil podstatně víc. Možná za to může ta lehce potemnělá totalitně futuristická struna (?). Nejméně jedna hvězda za Desplatův hudební doprovod - každý Andersonův film čím dál lepší. Český dabing je bohužel dost hrozný. Hlavně jsem nepochopila nepřekládání jmen některých psů. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Wese ne vždy chápu. Ne vždy mi přijde, že bych se na jeho filmy díval s tím, že vím o co jde, a s tím, že jdu na jistotu. I v tom, že se budu jasně a příjemně bavit. Až vyjde měsíc, když vycházel, byl pro mne něco, co musím vidět. Dostal jsem se k tomu až po hodně letech a byl jsem zklamán. Budapešť byla opět svá a všeljaká, ale hodnotu toho filmu jsem schopen si plně uvědomit. Tento film se hlavně vyznačuje jedním. A to dokonalou animací, která je líbezná a malebná jako z živého obrazu kdejakého umělce. Příjemné podívání, kde ani nemusí chybět určitá minibrutalita, která vás trochu zarazí, ale nejde o nic hrozného. A co více. Příběh je sám o sobě hodně novodobý a obecně originální. Takže ano, musím potvrdit, že na tento film se koukalo příjemně a bez ostychu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bezvadná, podivná věc se znepokojivou animační mimikou a skvělým hlasovým obsazením. Jako není to pro každého, vzpomínám si, že v kině na tom nebylo ani 5 a půl čokla, ale jinak jo, klasický Anderson, ať už to znamená cokoliv :-) 80% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vysoká hodnocení akcentují formální řemeslo Wese Andersona, ale tady nic moc hlubšího nebylo. Příliš lineární a bez silných momentů. 60%. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na pomery bežného diváka to bude festivalový zážitok ako remeň (a ešte aj animovaný!) Pre fanúšikov režiséra to bude dobrý, hoci zrejme nie najlepší kúsok (niečo nevyslovené mu chýba). Pre nás všetkých je to jeden z najoriginálnejších počinov tohto filmového roka. Milovníci Japonska môžu pridať bod. 80% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Anderson vlastne natočil japonský film, aj bez účasti Japonska. Zabŕdol do veľa problémov sveta a metaforami ich preniesol do sveta psov v jednoduchej animácii a jednoduchom príbehu. Nerobilo mi veľký problém tento zvláštny film sledovať, ale ani ho neviem oceniť viac ako na priemer. Len ma trápi, čo na film povie skokan na lyžiach Kobajaši. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Naprostá fantasie. Geniální tvůrce Anderson opět zaválel a natočil další majstštyk. Ještě lepší a doladěnější naž Lišák a podobně rafinované jako Grandhotel Budapešť. Smršť skvělých scén se ani nedá popsat, prostě geniální dílo. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jsem ze svého oblíbeného rejži zklamán. Nebo možná ze sebe a přeci jen mu pořád nerozumím,ač jsem si myslel opak. Předchozí Andersonovy filmy byly plné jeho posedlosti detaily a přesto do sebe všechno zapadalo. Tady se ono kýžené "cvak" nedostavilo. Vizuál je když už ne krásný, tak velice zajímavý a poutavý, a fragmenty příběhu jsou ve svých alegoriích strhující, ať už se jedná o propagandistickou kampaň starosty, nebo putování ve stylu RPG her, včetně map. Bohužel se mi celou dobu nepodařilo se nějak naladit, ztotožnit, fandit někomu...A to jsem se fakt těšil. Zážitek mi film přinesl, to nepopírám. Ale podle mne Wes tentokrát mířil trochu vedle. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5* Isle of Dogs je asi nejnormálnější film, který Anderson zatím natočil. Je to špatně? Vyloženě ne, ale pokud jste příznivci tohoto velmi zvláštního režiséra, tak jako já, tak čekáte opět něco, co Vás zahřeje u srdce, což IoD neumí. Narozdíl od Moonrise Kingdom nebo Grandhotel Budapest, které jsem viděl asi 3x a klidně si je pustím znovu, si IoD podruhé nechám ujít. Ne proto, že by to byl špatný film, ale prostě nemá tu atmosféru a to kouzlo jako předchozí tvorba. Hlavním tahákem je jako vždy herecké obsazení, které si Anderson drží ultra silné v každém filmu. Nutno podotknout, že film jsem viděl v originále a mám takový pocit, že v českém dabingu nebude působit zdaleka tak dobře. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Wim Wenders robí psie oči a opäť baví diváka svojou radostnou hravosťou. Zamrzí však mainstream záver a zbytočné vysvetľovačky. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Máte rádi mluvící psi? Já taky. Obzvlášť, když se bavěj o tom, jestli má cenu se rvát kvůli zbytkům v pytli na odpadky (načež se demokraticky shodnou, že jo). Wes Anderson to prostě zase dokázal. Zhypnotizoval mě na celejch 101 minut včetně titulků a nedal mi jinou možnost, než ten jeho bizarní svět jen bezmezně obdivovat. Isle of Dogs neni tak barevnej jako The Grand Budapest Hotel nebo hravej jako Fantastic Mr. Fox. Naopak. Nacházíme se v distopickym a pochmurnym Japonsku, kde se vláda snaží vyhubit všechny psy. Nálada je teda vesměs melancholická a navíc je tu silně cejtit politickej podtext. Příběhu to ale ani v nejmenšim neubírá na vtipu nebo na síle. Na hodinu a půl vás jednoduše přenese do jiný dimenze a naplní pocitem, že člověk a pes k sobě patřej jak jing a jang. Jako bonus dostanete dechberoucí stop motion animaci, kterou ať si stopnete kdekoliv, můžete si cvaknout tapetu na plochu. Až tak moc si tenhle člověk dokáže vypiplat vizuál. Kdybyste pořád váhali, mrkněte, kdo se ujal dabingu: Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Scarlett Johansson, Yoko Ono, Frances McDormand, F. Murray Abraham, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Ken Watanabe... To je sestava, která se neodmítá. Rex: "What happened to you?" Chief: "I took a bath." ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson si zrejme musel stvoriť túto animovanú, japonskú, psiu odyseu, aby sa mohol konečne poriadne vyblázniť a maximálne popustiť uzdu svojej fantázii. Ale na viac ako 3* to nebude. Príbeh o psom vyhnanstve a následnej hrozbe genocídy je síce pomerne originálny, no jeho prevedenie v niektorých momentoch stráca paru a nebaví tak ako by malo. Zachraňuje to však dostatočne kvalitný humor a úderné hlášky s hlasmi množstva skvelých hercov. Naviac je to neopozeraná bizarnosť, vďaka čomu na to človek jednoducho čumí už len z princípu. Jednoznačne zaujímavý a nevídaný projekt, ale film ako celok je len lepší priemer... 60 %!! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jak obvykle nemohu Andersonovi upřít originalitu jeho díla, ale jako ve většině případů se nedokážu 100% naladit na jeho notu. Jsou zde zajímavé myšlenky i některé celkem vtipné hlášky, ale jako celek to kdovíjak nefunguje. Té "divnosti" je tu na můj vkus až moc. (HD, orig.) ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Formálně prakticky perfektní. Jenže to je zároveň i jádro pudla problému... Wes už snad jen piluje tu formu a asi opravdu neví, co nového a jak jinak, by natočil. Originalitu a svěží vítr nahrazuje seberepetitivní kompozice, jeho filmy začínají být jako slabé variace jedné a též věci, sem tam loutkově, sem tam hraně. Pořád lepší, než většina mainstreamové nudy, jistě... ale nezbývá, než doufat, že se do budoucna dočkáme silnější kávy.Začínám mít dojem, že čím déle na film od svých oblíbenců čekám a větší očekávání od něj mám, tím víc to pak jde do kytek, Švankmajer (Hmyz), Gilliam (Don Quijote), Anderson (Isle of Dogs), jako kdyby velikost těchhle filmů nebyla v nich samotných ale v tom, že jsou hotovy, cílem je cesta, protože cíl jehož je dosaženo již není cílem. Modlím se jen, aby Cosmatos a jeho 'Mandy' minuli tuhle skupinu velikým obloukem. ()

Související novinky

Wes Anderson zlákal další velké jméno

Wes Anderson zlákal další velké jméno

17.08.2021

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že nový a dosud nepojmenovaný snímek režiséra Wese Andersona (Život pod vodou, Francouzská depeše), jehož natáčení právě začalo ve Španělsku, pomalu nabírá… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama