Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki. (CinemArt)

(více)

Recenze (340)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Filmy Wese Andersona mám rád a přesto, že mi nikdy úplně nesedly, sledovat je pro mě velké potěšení. Především díky jeho originalitě, kreativitě a invenci. Málokterý režisér je tak dobrý v jednotlivých detailech a dokáže naprosto uhranout i zcela bezvýznamnou scénou. Tady je to například příprava sushi. Je radost ji sledovat, i když děj nikam neposouvá a ani bych si nevšiml, kdyby tam nebyla. V tom je jeho největší kouzlo a taky největší problém. Bohužel jako celek film nefunguje na sto procent. Sám jsem byl překvapený, že jsem se u filmu dokázal nudit. Skvělé scény se střídaly s těmi vyloženě nudnými a příběh mě nedokázal naplno pohltit. A tak jako ze všech jeho filmů si budu pamatovat pár mimořádných scén, ale film jako celek se mi z hlavy vykouří hodně rychle. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

I only ask for what I've always had, a balanced diet, regular grooming, and a general physical once a year. (6/10) ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Podobně jako jsem to říkala už u Andersonova Lišáka, musím i tady vyzdvihnout nápaditost, vtip, "milost", která z toho filmu jde. Skoro si až říkám, a to nejsem člověk, který by se obecně vyžíval v animovaných filmech a toužil po dalších a dalších, že Andersonovi sedí kolikrát více než ty hrané, že v nich může zase ještě o něco více/jinak rozvíjet svou kreativitu a vytvářet určitý nový styl v rámci žánru/formy... I věci, které by mi u jiných filmů vadily, připadaly mi zbytečné, nesmyslné - např. to přecházení mezi různými jazyky, kdy jsme se ne vždy dozvídali, co která postava přesně sděluje - jsem v Psím ostrově přijímala vlastně s povděkem nebo minimálně bez mrknutí oka jako skoro až samozřejmost, protože prostě zapadaly do celkového stylu. A hrozně se mi líbil termín "horečka čumáků":D Myslím, že si budu muset najít nějaké příležitosti, jak ho zakomponovat do své běžné nepandemické mluvy, abych si ho uchovala co nejdéle:D 80 %. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson je výtečný režisér i scénárista a jeho filmy považuji za nádherné a nedoceněné. Psí ostrov je také především umělecké a nápadité výtvarné dílo, byť natočené téměř výhradně pro fanoušky režiséra. Naštěstí všechno štěkání bylo přeloženo do angličtiny a následně i u mého druhého zhlédnutí do češtiny! 90 % ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tenhle snímek o psech, tak jsem neslyšel ani jedno štěknutí. Čekal jsem Andersonovu piplavou prácičku, které jsem se také dočkal a roztomilost všech pejsků přesahovala mé očekávání.. Hudebně se Wes pořád drží své originality, kterou jsem okusil v Grandhotelu Budapešť. Jemný, ale zároveň jedinečný "soundtrack", který se úžasně hodil k animaci a místu, ve kterém se příběh odehrává. Což mi připomíná ještě jednu věc a za tu chci Andersona velice pochválit. Možná to byla inspirace z Hachika nebo nějakého podobného psího filmu, ale výborně vybraná destinace, jelikož Japonci mají k psům nejblíže, a to nejen z hlediska potravy... /kino 2018/ ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Dost originální a zajímavě dělaný animovaný film. Spousta známých herců propůjčila hlasy psům, kteří jako jediní mluví anglicky zatímco všichni ostatní japonsky. Mojí pozornost si to udrželo hlavně díky svému originálnímu příběhu. Určitě doporučuji už jen za tu originalitu, nápaditost a zpracování. 80% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Porno pro Wesovi fanousky. Anderson narval do kazdeho jednoho zaberu svoje trademarky, cely film vymazlil svou unikatni poetikou, napsal si typicky scenar absurdniho humoru a obsadil celou plejadu svych kumpanu. Ja mu to zeru uz dlouho a stale me to neskutecne bavi. (Btw. v Londyne jsem byl na vystave skutecnych setu, ktere pro nataceni pouzivali. A i nazivo a bez pohybu to byla krasa plna neskutecnych detailu a zajimavosti.) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Typická Wesovina. Tentokrát možná ještě o trošku míň přístupná díky těm všem tlumočníkům a celkové japonské stylizaci. Navíc je to i přes "dojemný příběh" chladné jak psí čumák. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, určitě budu nad filmem dost přemýšlet zda se nevyužilo podobenství nějakého současného světového problému. Rozhodně si myslím, že Psí ostrov není žádná pohádka pro děti a dětem se nejspíš ani líbit nebude. Jedná se o animovaný film pro dospělé. Animace je velmi originální a dost mě zaujala. Příběh je pro mě zajímavý až do momentu kdy se tulák Chief stane klukovým psem. Zajímavé taky bylo použití japonštiny. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to sice US/ Německo, nicméně základy Japonské kinematografie to jako obvykle zkazily- jako není to špatný film, pejsky mám rád, animace je velmi zajímavá (mně se tedy subjektivně nelíbila, ale je zajímavá). Určitě ale doporučuju shlédnout, je to netradiční snímek, mě moc nenadchl ale proč ne - pokud se vám to bude líbit, tak ať - a pokud ne, tak jsem vám to říkal... a taky se to strašně vleče, ale naštěstí je tu často takový kamenný vtípek...suma sumárum...60% (jen mě mrzí, že neumím japonsky, hodilo by se, chytl jsem jen pár slovíček..oss) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě W. Andreson. Jako fakt skvělé. Jediné, a na mě to prostě vliv mělo, a taky za to dávám * dolů, nebylo to pěkný, ten vizuál.... Andersonovi neberu nic, celé to je fantastické. Příběh, projevy, špína, přímost, poselství... perfektní. Ale prostě to nemusí být tak škaredé... Loutky jsou ok, ale ... kdyby to bylo hezké, koukatelné, o to víc by vyznělo to, jak tvrdá doba a realita této problematiky je... Jinak ale nemám, co bych vytknul. Pecka. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Krásne a pútavé. Nekriticky obdivujem tvorivosť a schopnosti Wesa Andersona, vďaka ktorým dokáže hravým spôsobom vyrozprávať pomerne komplikovaný príbeh o utrpení psov na ostrove odpadkov. Je to tiež o prírode, láske, priateľstve, večnosti a čiernej sove. Tento film na mňa zapôsobil až tak, že som začal písať haiku. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Popravdě čekala jsem víc. Ale všechny pozitivní recenze vyšli z úst zarytých pejskařů. Mě jakožto kočkomilce samozřejmě nezbývá než se mírně naježit a poprskat si nad zjevnou a velmi nespravedlivou zaujatostí snímku... Pokud se ale dostanu přímo k tématu, tak Psí ostrov za zhlédnutí rozhodně stojí. Jedná se o prostou road movie pojatou tak netypicky, že byste o ten zážitek rozhodně neměli přijít. Jednoduchý příběh, minimalistická hudba udávající tempo, rychlý střih a komentář děje zajišťují spád a dynamiku. Takhle ano. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tento ostrov je plný nejen psů, ale i neskutečných nápadů Wese Andersona! Ať už jde o Japonsko, jeho kulturu, historii, nejen jeho filmy, či snad "pouze" život a myšlení psa... na to vše je tu spousta odkazů. Ona už jedna z úvodních ostrovních scén je naprosto výborná, mám na mysli tu, kde se rozhoduje, jestli má smysl o obsah pytle bojovat,či nikoliv... dokonalé. Vůbec Chief a jeho smečka, jsou snad tím nejzábavnějším na celém Psím ostrově! Věčná hlasování a následná přehlasování, drby, řešení poslušnosti a samozřejmě, další výborná scéna "vykoupaný Chief". Vše k dokonalosti doladěno například mimikou jednotlivých psů, či loutek, tedy stejně jako u Lišáka. Slabší scény přichází především v dění mimo ostrov, přesto jsou slabší opravdu jen nepatrně. Naopak co bavit nepřestává a nepřestane je klasicky jedinečný střih scén, jejich doplnění famózní hudbou, o niž se i zde postaral Alexandre Desplat a samozřejmě hlasy herců... zase hvězdné, zase trefně obsazené. Pokud na Psím ostrově opravdu něco chybí, je to z mého pohledu scéna, jako byla v Lišákovi ta s vlkem. Přesto co se komediálnosti týče, tam psi bezesporu vyhrávají, i když on byl Lišák v podstatě úplně jiný film. 80% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Typickej film od Andersona. Ujetej, pečlivej, plnej nápadů, s vynikající kamerou, ale nemám takovou tu potřebu to honem vidět znovu. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjstil, že v letadle na cestě do Japonska mají tohle, moc dlouho jsem neváhal. Oč lepší bylo, že jsem se pak během pobytu potkal dvě japonské fanynky Wese Andersona. Rozhodně doporučuju pokud máte rádi psy nebo Japonsko nebo Wese Andersona :) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Originální příběh s motivy z japonské kultury zaujme nejen svým příběhem, vzezřením, ale také netradiční formou vyprávění či jednoduše poutavě vybudovaným světem, ve kterém se příběh odehrává. Absurdnost, která má svůj smysl. ()

Související novinky

Wes Anderson zlákal další velké jméno

Wes Anderson zlákal další velké jméno

17.08.2021

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že nový a dosud nepojmenovaný snímek režiséra Wese Andersona (Život pod vodou, Francouzská depeše), jehož natáčení právě začalo ve Španělsku, pomalu nabírá… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama