Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki. (CinemArt)

(více)

Recenze (340)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Japonská totalitní nálada opět v kurzu, tentokrát pod vedením fantaskního Andersona v loutkové podobě. Příběhem zavrhnutých psů z civilizace úplně nenadchnul, ani způsobem vyprávění, pouze zvláštním kamerovým stylem bez pohybu a snímání blízkého obličeje vůči těm vzdáleným a jakýmsi vnitřním dialogem mezi divákem a blízce zabíranou postavou vyvolávala vtipné momenty vůči nijak zvlášt nezáživnému zbytku okolo odpadkového ostrova. Subjektivně mám v loutkové podobě s povolenou fantazií radši střeštěnější kousky typu Panika v městečku, ale proč to nezkusit na vážno v japonské kultuře teda sakra vážně... 70% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Očekávatelně boží. Wes už jednou dokázal, že animovaná forma mu moc sluší a Ostrovem Psů to naprosto jasně potvrzuje. Originálními nápady a skvělými dialogy nacpaný, vizuálně podmanivý film. 9/10 ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Wese Andersona a většinu jeho filmů považuji za ve skrze průměrných. Ano, má svůj styl vyprávění a svoje typické postavy, ale mě prostě není blízký. A stejně je tomu i v jeho nejnovějším animovaném "Psím ostrovu". ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

za cely film som si na tu trhanu animaciu nezvykol. no katastrofa. najprv som si myslel ze sa mi kazi nova telka. pribeh prilis priamociari, a nicim neprekvami. aspon ze ked boli na scene psi, tak to cloveka bavilo. mozno keby to bol normalny animovany film, a bolo tam viac humoru, tak dam aj 5* takto cisty priemer co kazia hore spominane veci... 50% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné na pohled, plné neuvěřitelných, do detailu propracovaných scén, ale jako celek trošku, trošilinku... Rozvláčné? Nedotažené? Malinko nudné? No asi ano, navíc Andersonův styl nutně nemusí sedět každému, ale i tak jde o krásné dílo. ()

beniczech 

všechny recenze uživatele

... až mě mrazilo z toho množství paralel se současným světem, z velké části velmi blízkým světem... Nejsem animákový typ, ale tohle prostě šlapalo a ta atmosféra na ostrově byla dechberoucí - nový svět vzniknuvší na opuštěném lidmi zdevastovaném místě s nezaměnitelným duchem. /85%/ ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce, co chce, říká - tento originální požitek má pro mě mnohonásobnou hodnotu, než půlka roční stereotypní filmové produkce. Nerozumím kritikům, nebyli by asi mí přátelé. Toto má známky geniality. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Je to skvělé. Jako je Wes Anderson vždy. Má to opět úžasnou a nádhernou animaci, sílu vypravěče. Každý člověk si v tom asi najde to, co v tom skrytém významu vidět chce. Ale je to film, který má hodně co říct a hodně člověku dá. Nejen po té opravdu úchvatné výpravné stránce, úžasných záběrech, ale celkově je zde tolik silných momentů, postav... Budete se smát, možná si popláčete, ale rozhodně si tento film zapamatujete a rozhodně se k němu vrátíte. :-) ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Isle of Dogs je jeden z mála animáků, kterej dle mého stojí za shlédnutí. Dějově je to opět naivní, jak už to u animáků bývá, ale film umí být hravej, takže je furt na co se dívat a film furt pěkně odsejpý., Hlavně je to ale celé tak atraktivní díky stop motion animaci a Wesovo citu pro estetiku. Film je od prvního do posledního momentu vkusnej. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vypiplaný film, patřící k vrcholu Andersonovy tvorby. Snímek jako by předznamenával blízkou dystopickou budoucnost, kdy ovšem hrozba nakažení virózou a izolace vakcínami nenaočkovaných vyděděnců nebude jako Damoklův meč viset nad psy, ale nad lidmi. Haiku: Opuštěný ostrov / Toulá se psisko. Vytí. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Studio Babelsberg | Konečne dobrá andersonovka! Po úmorných Asteroid City a Frech Dispatch je toto osvieženie, aké som očakával. Psíky sú tu neskutočne sympatické a vtipné, príbeh je fakt zaujímavý a nemal som pocit, že by som sa strácal v zbytočne zbesilých dialógoch, ktoré ma tak iritujú v posledných andersonovkách. Remeselne a obrazovo je to opäť absolútna topka, v ktorej Wes v podstate nemá konkurenciu a keď si ešte zarátame dej, ktorý sa dá koherentne skonzumovať, vyjde nám z toho konečne dobrý film od tohto svojského rejžu. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Znovu opakuju: Wes, Woody Allen naší generace, vynikající komediální talent se svébytným stylem, který chrlí film za filmem, ale kvalita neklesá. Konec hlášení. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Další vymazlená krásná hříčka Mistra Andersona. Ten jeho humor miluju. Není on potomek toho pohádkáře ? Vidím tam i fyzickou podobu ! Hafkúúú..... ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Hravé, dojemné, a co je důležité, originální (americké ačkové filmy, co nejsou adaptace čehokoliv, spočítáte na prstech jedné ruky). Na Moonrise Kingdom nebo Grandhotel Budapešť přesto filmu něco chybí. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Druhý výlet W. Andersona k animované tvorbě a opět velice osobitě jak po výtvarné tak po vypravečské stránce. Do dabingu si navíc nabral své oblíbené a osvědčené herce. W. Anderson si hrál a my mu to pořád baštíme jako psí krekry. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Zvláštní animace a přesto vás film baví, nebo alespoň mě bavil a v podstatě celý film se směju jak je to vyprávěné a i některým scénkám ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Hodně milý a příjemný film. Vlastně nevím kdy jsem se naposledy u filmu cítil tak, jako u tohohle. 4 a půl hvězdičky. ()

Související novinky

Wes Anderson zlákal další velké jméno

Wes Anderson zlákal další velké jméno

17.08.2021

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že nový a dosud nepojmenovaný snímek režiséra Wese Andersona (Život pod vodou, Francouzská depeše), jehož natáčení právě začalo ve Španělsku, pomalu nabírá… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama