Reklama

Reklama

Nenávist

  • USA The Grudge (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Když někdo zemře v náručí ukrutného hněvu… zrodí se kletba. Kletba se usídlí v místě smrti. Ti, kteří se s ní setkají, budou pohlceni její zuřivostí. Producent Sam Raimi nám přináší nový pohled na klasický horor. (Falcon)

Recenze (165)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na exkluzivní silvestrovskou předpremiéru snímku The Grudge v Cinestarech, kam mohl jít každý, kdo šel zrovna kolem a koupil si vstupenku, jsem šel s očekáváním nanejvýš průměrného kousku, což se i vyplnilo. Pokud se dá na nové Nenávisti něco pochválit, tak snaha natočit dospělý horor bez úliteb teenagerskému publiku. Vizuál je spíš ošklivý, než cool, a hlavní hrdinka Andrea Riseborough také rozhodně nepatří mezi prvoplánově krásné herečky. Ale že by se ona snaha přetavila v nějak zvlášť doporučitelný snímek, to se říct nedá. Podobně jako v předchozích Nenávistech a Ju-Onech se tu nechronologicky vypráví vražedná historie spjatá s jakousi kletbou, a celé je to hrozně zbytečné. Spousta času je věnována postavám, u nichž je jasné, jak dopadnou (spoiler: umřou), naopak málo ho pak zbývá pro hlavní hrdinku v chronologicky poslední linii. Komické třeba je, že v závěru tvůrci chtějí, aby se divák strachoval o osud synáčka hlavní hrdinky, přičemž ale divák nemá šanci si tu postavu nijak oblíbit. O tom, jakou péči tvůrci věnovali vykreslení jejich vztahu, asi nejvíc vypovídá fakt, že se synek objeví na začátku, a znova pak až zhruba po hodině filmu. Nová Nenávist působí rozpadle, jako kdyby se mohutně přestříhávala - což je dost dobře možné, vždyť původní premiéra byla asi o rok odsunuta. Následkem toho film nemá drajv, tempo ani gradaci a jen velmi problematicky funguje návaznost jednotlivých scén. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,221,803Tržby Celosvetovo $49,506,793Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ A to akože načo už x-té pokračovanie tohoto šialenstva natočili???!!! Čo je moc to je moc. Ešte že to nie je remake ale nejaké to voľné pokračovanie, takže som aspoň netrpel ako sviňa, miestami sa to dalo, malo to ako také prepojenie, neškrípalo to až tak. Aj keď to je samozrejme schématicky nehorázne obohrané, tie scénky sa neskutočne kopírujú. A už by asi stačilo. The End /45%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je to dané tým, že som posledný diel série Grudge videl pred 11. rokmi, ale na novú verziu (alebo čo to vlastne je... asi sequel?) tešil, prekvapivo mi dosť sadla a užil som si ju. Jasné, nie je to žánrové (veľ)dielo. To fakt nie. Ale potešilo ma príjemne pomalé (avšak nie uspávajúce) tempo, veľmi sympatický kasting (Demián Bichir, John Cho, William Sadler, Frankie Faison, všetko moji obľúbenci), nenápadný, ale v skutočnosti vďaka časovým skokom vcelku šikovne vystavaný scenár, ponurá atmosféra, pár hororovo príjemne nepríjemných momentov (Birchov parťák) a sústredenie sa na dospelého diváka. Masky mohli byť lepšie a ľakačky sú miestami naozaj dosť, hm, jednoduché, ale napriek tomu som si tento diel užil. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Je to jasný, Nicolas Pesce k smrti nenávidí sérii Nenávist a tak se jí rozhodl pomstít, zač je toho koleno. Nejvíc to odsrala chudák Kayako, která v celém filmu dostane prostor...chvilka napětí...počkej si...sedni si na to...sedíš?...tak jo...3 vteřiny !!! Ne, nedělám si prdel a jo, čteš správně, nebohý člověče. Kayako tam bude 3 vteřiny na začátku filmu. Proč? Proto! A tak jo, já to prásknu. Je to tím, že Pesce se rozhodl, že tuto sérii okoření a tak každá oběť nenávisti se stane aktuálním bubákem. Jo, je to tak, vole. Ve filmu tedy straší holčička, holka, ženská, tlustej chlap, kluk, každej kokot, co Tě napadne, jen Kayako ne (krom těch tří vteřin). To bych ještě překousla, prostě pokus udělat to jinak a třeba to bude i zajímavé a bude to fungovat, ne? Ne! Veškeré bubu scény jsou předvídatelnější než kurva v bordelu, lekačky jsou zde jediné - volume o 300% nahoru, a děj skáče jak kulička v pinbalu s tím, že díky tomu od začátku filmu víte, jak kdo dopadne (čti chcípne) a o "překvapení" tak není nouze. Není nad to ke konci filmu vidět, jak chcípla ta mrtvola, co jste viděli na začátku no ne? Člověk nemusí nikomu držet pěsti a ani se o nikoho bát. O všech se ví, že chcípnou. Pohoda. Postav je jako bonus po kokot, takže nějaký hlubší pouto k někomu si prostě nevytvoříte a víc opláčete, že Vám chcíplo tamagotchi od mého soukmenovce z Večerky, protože jste ho nekrmili, než aby Vás srala smrt hlavní postavy. Dále je tu báječně vykreslen vztah hlavní ženské postavy s jejím synem. Na začátku zjistíte, že má syna. A rejža si na to po hodině filmu vzpomene a dokonce toho kluka ještě jednou ukáže na obrazovce asi na dvě minuty a další čtyři minuty mu dá prostor na konci filmu. Kdo by této rodince pak nefandil, že? Celkově je to trapné, nestrašidelné, neatmosférické, tupé, zbytečné, laciné, extrémně zkurvené pokračování kdysi bezva série, které už v životě nechci vidět. Ale být to samostatný film, tak bych tomu možná i dvě hvězdy mrdla. Takhle jednu ze strachu, aby mě Pesce po nocích nestrašil, nebo, nedej Buddho, dokonce nenatočil pokračování. To by byla těžká kletba, pyčo !! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Na exkluzivní předpremiéru snímku The Grudge byl pozván každý, kdo v hororovém světě něco znamená, a já, coby zdejší žánrový expert, na této události pochopitelně nemohl chybět. Přestože filmy Nicolase Pesceho zřejmě nikdy nebudou atakovat čelní místa v žebříčku nejlepších hororů roku, tak mi jeho svébytný autorský přístup dosud velmi konvenoval. V případě snímku The Grudge však bohužel zůstalo u tupé mainstreamové zábavy, která žánr akorát devalvuje a činí ho široce přijatelným pro masové publikum. Režisér diváka nestraší, nýbrž pouze dosti předvídatelně leká prostřednictvím množství agresivních audiovizuálních podnětů. Navíc toto hororové torzo ještě rozmělňuje tím, že ho promíchává s prvky detektivky a psychologického dramatu, čímž nás vrací v čase někam hluboko do devadesátých let dvacátého století. Nalejme si čistého vína. Jedná se o ohromné fiasko, kterému mohu udělit nanejvýš jednu hvězdu. Nezbývá než doufat, že podobných "hororů" uvidíme v roce 2020 co nejméně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Začínají mě fascinovat filmy, které jsou svým průběhem zaměnitelné s minimálně deseti dalšími. Snad se jednou dozvím, pro koho se vlastně podobné koniny točí. Naivně bych očekával, že poptávka bude mizivá. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Možná byl horor přehnaně složitě vyprávěný a k tomu měl několik nevysvětlených děr v příběhu, ale i tak to byl parádní strašidelný horor jaký už jsem dlouho neviděl. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak by Nenávist dopadla, kdyby jí natáčel Mike Flanagan. Struktura o několika časových rovinách je fajn, ale ani jeden příběh není nijak strhující nebo děsivý. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Atmosférický začátek po vzoru temného detektivního thrilleru záhy zabije několik věcí: roztříštění do několika časových rovin, festival laciných lekaček a samoúčelná brutalita. Na dobrou noc asi dobrý, ale od produkujícího Raimiho jsem čekal trochu víc. [HBO GO] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nicolas Pesce skáče medzi niekoľkými časovými líniami. Kvôli príšernému strihu medzi flashbackmi som sa tak vôbec nedokázal orientovať v tom, kde sa aktuálne v príbehu nachádzame. Možno to však bolo spôsobené aj tým, že som sa pri filme nudil a nedával tak úplne pozor. Prakticky jediné, čo sa mi na The Grudge páčilo, je mrazivá klavírová zvučka a pár dobrých jump scareov. Inak katastrofa. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal, medzi dvomi a tromi hviezdami. Nakoniec dávam tri, predsa len tomu nemožno uprieť snahu, najmä po hororovej stránke. Počas sledovania som si ale uvedomil, ako smiešne mi je pozerať sa na ázijského bubáka, tie vlasatice sú už vážne dosť pasé a miesto strachu skôr prinášajú opačný efekt. To už tak skôr len do nejakých hororových paródií v štýle Scary movie. Ťamani by už konečne mohli zmeniť módu a prísť s iným bubákom. Tí americkí už boli v pohode, a niektoré lakačky sa tiež podarili, aj keď drvivá väčšina z nich sa dala čakať už na kilometre ďaleko, takže keď sa nakoniec vystrčil bubák, tak som to riešil iba zívnutím a mávnutím rukou. Dejová linka tiež nič moc - akási hatlanina, ktorá sa neúspešne snažila spojiť rôzne verzie tohto príbehu. No nelogičnosť mi trieskala hlavou o stenu. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(15%) Vidím, že tohle je pěkně dlouhá série filmů či často se opakujících nových verzí, remaků apod. Neviděl jsem ani jeden film před tím …. Tak je to na jednu stranu ode mě asi trochu hloupost se do tohoto pustit, ale co. Tento nový filmový počin je snad nová a samostatná verze. Nyní k obsahu. S tímto mám problém, ale pokusím se jej zestručnit …. Nechytlo mě to od první do poslední minuty. Hlavně jsem si všímal veškerých detailů. Režisér asi něco hulil, protože mi i přišly špatně poskládané jednotlivé scény. No prostě hrůza. Zejména když snímek obsahuje několik postav, které pak spolu mají nějakým způsobem souviset. Takže první 2/3 snímku byly totálně nezáživné, až jsem u toho málem usínal. Hororové prvky, lekačky, krev, děsivost – to vše zde je, ale natočeno a pojato dost nezáživně a podprůměrně, takže mě zde skoro nic nezaujalo. Uznávám, že poslední třetina filmu má už vyšší drive, ale i přesto mi přišlo, že to sleduju 3 hodiny. Herci mě nezaujali, hudba zde ani nebyla, prostě téměř nic. Tu 1* zde dávám opravdu s odř. ušima. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Horor slabý, ale nie je to úplne zlý film. Hlavne Andrea Riseborough je výborná ako vždy. Som si hneď musel pustiť znovu Krokodíla. 50%, Krajné medze remake. Do kín toto nepatrí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jako nezaujatý divák, který neviděl jedinou předešlou Nenávist a ani to nemám v plánu (zatím), jelikož nevyhledávám tento druh Hororů, tak tahle novinka se mi dost líbila. Už tenkrát trailer, mě dost navnadil (scéna s useknutými prsty a hnijící černoch). A celkově jsem nečekal, že to bude celé až tak brutální (velký +). Atmosféra byla též výborná, snad jen Andrea Riseborough se mi nezamlouvala, vypadala jak po měsíčním, pikovém mejdanu. Jinak za mě velká spokojenost. Krásně děsivý, nenáročný Horůrek. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Z Japonska si lze přivést spoustu věci, nějaké ty tradiční věci, nějaké ty netradiční a pak sou tady takové dárečky, o kterých nevíte dokuď neni pozdě. A tenhle dárek, se cestou zkazil a to jako dost, když se oznámilo že vzniká další Nenávist a že to režisér chce pojmout jinak, že chce klást větší důraz na postavy a nechce jenom další zbytečné pokračování, tak sem z toho měl opravdovou radost a těšil sem se. Ono jde o to, že já z těch všech Japonských hororů, mám nejraději Nenávist, ano Junji Ito, sice tvoří nejkreativnější monstra a příběhy, které buď mají jednoduchý základ, jako je třeba přežít útok oběšenců, ale dokáže z toho udělat napínavou záležitost, na kterou se jen tak nezapomene. Ale po filmové stránce, se žádné z jeho povídek, až na Uzumaki, nedostalo takové péče, jaké by si zasloužilo a proto sem rád za tu Nenávist, která víceméně solidní filmový vesmír. O to víc mně prostě štve, že to dopadlo, tak jak to dopadlo, dokonce i ten remake z roku dva tisíce čtyři, je na tom o mnoho, mnoho lépe, než tahle verze. Tahle je na tom nejhůře, sou tady charaktery, na kterých mi vůbec nezáleží, skákání mezi roky, je nesouvislé a ztrácí se nit, ale nejvíc mně štve, provedení samotné Nenávisti. Zatímco v předchozích filmech, měla jasně danou podobu, které se drželi všichni tvůrci, tak místo aby zde strašila Kayako a její rodina, tak zde "děsí" s prominutím, nějaká kráva a její manžel s dcerou. Nemluvě o tom, že Kayako a její rodina, dokázali i zabít své oběti, tak zde to tak neni, zde se lidi mordují navzájem a nebo páchají sebevraždu, laicky řečeno je to prostě slasher, kde duchové nic nedělají a jenom se občas objeví a slintají. Takže krev sice stříká, prsty se řežou a vidličky končí v lidech, ale chybí tomu náznak, jakékoliv atmosféry, tajemno a to velice nepříjemné dusno. Nemluvě o tom, že herce to taky moc nebavilo a tak jejich výkony odpovídají celkové kvalitě filmu. Jestli lze něco na filmu vychválit, tak je to, že ve filmu sou počítače, mobily a další věci z té doby, což je asi jediná věc, která lze přičíst k dobru. Ale kromě velké míry násilí, je film ve všech směrech prázdný, nudný a kdyby vedli mně neseděli lidi, tak se zvednu a odejdu. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Ak "The Grudge" nie je najhorším filmom mesiaca, tak to bude skutočne bolieť. A ak nebude medzi najhoršími filmami roku 2020, tak kliatba asi padne na moje kino a môj dom. Toto bolo otvorenie kino návštev skutočne asi na najhoršej možnej úrovni. Tento film je jednoducho príšerný. A hoci sa od hororov očakáva, že uvidíme príšernosti, toto nie je ten prípad. V prvom rade sa tento film snaží byť úplne všade a pokúša sa byť komplexnejší, než je v skutočnosti. Je fajn, že máme Andreu Riseborough v hlavnej role, no miestami na mňa pôsobila, že v tomto filme ani reálne byť nechcela. A jej herecký výkon potom pôsobí dosť chabo. Najlepší výkon tu podľa mňa podáva Lin Shaye. Keď sa tá zakusne do role, tak tomu dáva skutočne všetko. A miestami je desivejšia než čokoľvek iné na tomto filme. Nemôžeme si vybudovať vzťah s postavami a je ťažké vôbec niečo vyprofilovať, lebo tento film nechce povedať jeden ale minimálne 5 príbehov v jednom balíku a všetky sú nedopracované a nedovarené. Pretože nič viac, než ich finálny osud (ktorý je nám viac-menej jasný) to filmu nepridá. Na jednu stranu je super, že film to chcel poňať viac ako policajné vyšetrovanie, no dokopy tu žiadne vyšetrovanie ani nie je, lebo si to potom vezmú federáli. A ako sa tu povie, keď si niečo vezmú federáli, nič sa nevyšetrí. Najhorší moment filmu je pre mňa keď sa od pána Mathesona dozvieme dôvod, prečo vzal svoju ženu do tohto domu. Priam sa mi otváral nožík vo vrecku a to bol aj moment, kedy som film pochoval a zhodnotil, že toto už je čistý debakel. Nebolo nič, čo by to mohlo zachrániť a reálne som mal pravdu. Skákačky sú staré, všetky strašenia predvídateľné, postavy sú nám ukradnuté a záver dokopy ani nenastal. Necítim nič voči nikomu a nie som zvedavý na to, čo sa udeje v ďalšom filme. Nemyslím si, že je film až tak zúfalé šialenstvo ako bol napríklad "The Bye Bye Man", ale zase je to 94 minút čistej nudy. Ani na sekundu ma film nezahákol, ani raz ma ničím neprekvapil. Jednoducho je to filmové prekliatie mesiaca a nemyslím si, že je nutné, aby ste mu venovali svoj čas. Tento film patrí do odpadu. Hodnotenie: F ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka je asi tato: Po tom co mladá matka zavraždí svou rodinu ve svém vlastním domě se detektiv pokouší vyšetřovat záhadný případ a zjistí, že dům je prokletý pomstychtivým duchem. Potom si vezme na mušku tuto démonickou povahu a je nucen dělat cokoliv, aby ochránil sebe a svou rodinu od škod ducha.Je to tedy typ hororu duchařina. Pesce najmul dobré herce a prohýřil zápletku, která není moc zajímavá , aby horor uspěl na hororovém trhu. Filmově to skřípe a vrže a připomíná to koš s odpadky. Věřím , že herci je při natáčení cítili. Je to kandidát na nejhorší film roku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli jste viděli trailer, viděli jste všechno. Pesce daleko přecenil svoje možnosti a i když pracuje se slušnými herci i rozpočtem a navíc má stavební kámen v podobě silného i když už notně zkopírovaného námětu, nemá talent na to, aby divákům podal strašidelný nebo snad napínavý horor. Za každou cenu se snaží vytěžit atmosféru přeskakováním v čase a propojením osudu všech postav, ale je to stupidně sestříhané, neskutečně nudné a nemá to absolutně žádný tah na branku. Povedlo se pár lekaček, ale to je fakt všechno. Kdyby policista s tváří Demiána Bichira aspoň vedl napříč příběhy nějaké vyšetřovaní,ale on je tu absolutně nevyužitý a zbytečný. Mám docela rád tuhle frančízu a těšil jsem se, ale je to naprosto zbytečný a nudný, stejně jako nový Poltergeist nebo Amityville a další, naprosto zabité nové verze starých klasik. Stejný osud jako Kruhy, nudný kastrát od tvůrce bez sebemenší invence. 30%. ()

Reklama

Reklama