Reklama

Reklama

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po Die Augen der Mumie Ma další egyptské lubičovské dobrodružství. Tentokráte je ale cele zasazeno do minulosti. Emil Jannings a Harry Liedtke nesmějí chybět, ovšem tentokrát jim sekundují manželé Paul Wegener a Lyda Salmonova, které obdivuji už od Pražského studenta (1913), a půvabná Mady Christians. Bohužel jsem ale zatím viděla jen verzi, která je zřejmě ničím ve srovnání s avizovanou restaurovanou kopií (dvojnásobná délka, viráž, originální hudba, ideální rychlost) - připravenou pro vydání na konci roku 2011. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľkolepo spracované, uznávam. Príbehovo nadsadené, tiež uznávam. A uznávam aj jeho nedostatočnú príťažlivosť pre diváka, ktorý nemému filmu neholduje. Čo je škoda, pretože mnoho historických spektáklov tej doby mali silu toto negatívum zvrátiť. Tak to je len dobre natočený, nudný celovečerák z roku 1922. A tak som tomu spočiatku fandil. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Opulentný fiktívny historický epos, niečo ako Mankiewiczova Cleopatra nemého filmu. Fascinujúce masové scény, výpravnosť a herecká elita danej doby pod megalomanským vedením Lubitscha, ktorý po tomto filme ako prvý nemecký režisér odišiel do Hollywoodu. P.s. Videná reštaurovaná verzia z roku 2011 (verná originálu) - cca. 100 minútová, ktorá bola digitalizovaná na základe kópie ruského štátneho archívu, americkej verzie a talianskeho fragmentu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No konecne Ernst Lubitsch zavital aj do mojho milovaneho Starovekeho Egypta. Staroegyptske kulisy na urovni, film ma vyborne tempo, nuda nehrozila, davam absolutne hodnotenie : 95 % ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nádherná výprava, kostýmy a davové scény, skvělý Jannings doplněný Wegenerem a Lydou Salmonovou. Přesto mě to úplně nebavilo a to mám Lubitschovy historické filmy nakoukané. Ani ta délka 100 minut není unavující, protože v zrestaurované verzi to oživují mezititulky za chybějící scény. Patrně mi tam vadila nepřirozenost hereckých výkonů hlavní romantické dvojice. ()

Reklama

Reklama