Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

kocik1 

všechny recenze uživatele

První díl se vezl na vlně úspěšných českých krimi posledních let a dost mě navnadil na pokračování. Druhý díl ale veškerá očekávání pohřbil, a to tak, že docela. Naproso diletantští byli nejenom pánové od "mafie", ale i linie s Klárou. Její psychický stav byl tak vážný, že by rodičům určitě nikdo nedoporučil vzít si ji z nemocnice domů, naopak ležela by pravděpodobně na uzavřeném oddělení na psychiatrii, léčil by ji psycholog a rodičům by ´bylo doporučeno ji co nejvíc navštěvovat. Tím by aspoň odpadla nutnost, aby ji jako hlavního svědka proti organizovanému zločinu poldové hlídali. Což stejně nedělali a člověk se marně ptal proč? O naprosto zbytečné a nepravděpodobné linii milostného trojúhelníku se radši ani nezmiňuji. No a konec, co k němu říct? Možná by bylo lepší telku vypnout dřív, než si začne kopat hrob a scénárista tak postaví celé vyústění na rozhodnutí labilní Kláry, aby se u vyšetření obchodu s bílým masem nedostal dál než k prvnímu pasákovi v řadě. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdybych po tomto filmu neviděl Svobodovu Vysokou hru byl bych asi milosrdnější. Jenže jsem ji viděl a ten obrovský rozdíl jak v řemesle tak i ve výkonech herců je neskutečný. Takže tady je to za 40%, protože je to špatně napsané i zahrané. ()

Swansea odpad!

všechny recenze uživatele

Další srač-ka z ČT, která disponuje rozpočtem 7 miliard ročně. Nemám chuť se patlat v ubohosti "tvůrců", tak jen doporučím výborný komentář uživatele mehmed. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

První díl na české poměry poslední dobou fakt pecka a druhý díl už byl na odpad! Škoda, jak se dá tak pěkně rozjetá kriminálka, tak lehce zprasit...50% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Musím jít tentokrát s davem. První částí tohoto poměrně očekávaného televizního filmu si Dan Svátek rozehrál úžasný koncept krimifilmu s kvalitami, které jsme tu v rámci žánru neviděli už pekelně dlouho. Posbíral si k tomu množství talentovaných herců v čele s mým velmi oblíbeným Davidem Švehlíkem. V půlce druhé části začal ale najednou přešlapovat na místě a místo kvalitnějšího zakončení příběhu, který by si zasloužil delší dobu vyprávění, vytvořil několik naprosto zbytečných pasáží, viz vztah Švehlíka a Mauréryové. Začátek byl na jasnou pětku, konec sám sebe zahrabal do průměru. Tohle by skvěle fungovalo jako alespoň 6dílný seriál. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Šustí to papírem, herci až na pár vyjímek (Švehlík, Finger) příšerně přehrávají, gangsteři jsou jak z parodie a celé je to takové provinční. Na lvech asi jen omylem do počtu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nebyť Kozuba, nenarazil by som na tento celkom solídny krimi snímok. Jasné, trpí to boliestkami, okatými náhodami a inými neduhmi, ale vo svojej podstate je to uveritelná story, s uveritelnými postavami a nie úplne jasným záverom. Ako krimi film to funguje a ja som si nešklbal kotlety. 3 z 5 ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

České, Ostrava City, kriminální, současné, napínavé, nechutné x škoda rozjetého děje. První díl byl dost našlápnutý co do děje, zápletek, atmosféry a charakteru postav. Druhý díl to totálně zabil. Spousty zápletek se nerozpletlo a nechaly se vyšumět do ztracena, pár postav se ztratilo a ten "napínavý" konec, to není asi třeba komentovat. Možná mít jeden díl navíc, tak by z toho něco bylo. V závěru pokoukání dobré, herečky fajn, hlavně Vondráček překvapil. ..aneb jak nějaký holky zbytečně podělají život sobě a rodině.. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět snaha, no... Snaha být dramatický, snaha být temný a světový. Bohužel tohle Češi prostě neumějí, a když se o to snaží, vyjde z toho pokaždé absurdní umělohmotný trapas. Tady jedna linie - unesená dívka, která se vrátila po pěti letech domů - je dobrá, zajímavá, celkem realistická, jenomže další dvě linie (vyšetřovatel a "mafiáni"), to potápí. Linie s vyšetřovatelem je nezajímavá, trampoty s bývalou manželkou a jejím partnerem jalové, linie "mafiáni" je zas over the top a absurdní stylem "nevíme, jak vypadá podsvětí, tak tam dáme ty největší slizáky a zjevy a necháme je mluvit sprostě". Velmi dobře z toho vyšla tak akorát Zuzana Mauréry, coby maminka oběti, a pak Vojtěch Vondráček (v tomto případě nejde ani tak o herecký výkon, ale o výjimečnost jeho vzhledu a zajímavost postavy), zbytek byl nevýrazný. Budu se dívat na druhý díl, ale žádný zázrak, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát, se nekoná. 2*. Update - druhá část pohřbila veškerý dobrý nápad, obchod s bílým masem se nedořešil, divák se dozvěděl především, kdo s kým má milenecké poměry - 1*. Průměr ze dvou dílů - slabé 2*. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Je tam vidět velká snaha. Na české poměry krimi televizní tvorbu je to dobré. Srovnání se zahraničím však neobstojí. Zkrátka temné a drsné cokoliv natočit neumíme… ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

I v Česku se občas objeví něco koukatelného, kde na každém rohu nemusíte nutně narazit na reklamu podravky nebo psích granulí i když s nimi film nemá zdánlivě nic společného. Ale jedna věc mě stejně zarazila - Jirka Babica tu zahrál skvěle, málem jsem ho nepoznal. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nejako som to neustriehol a zachytil som až druhú časť, podľa komentárov tú slabšiu. Nebolo to zlé, malo to napätie a šťavu, ale pokazil to trochu nedomyslený záver. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Již od časů Hitchcocka jsou pro thriller v zásadě nejpodstatnější dvě věci. Za prvé je to skvělý padouch. Moderní otrokářství je jedna z nejohavnějších věcí, jaké si dovedu představit. Ve filmu žádná ze záporných postav výrazně nevyčnívá, což je třeba ocenit. V podstatě jsou to obyčejní, bezcitní lidé, které klidně můžeme potkat na ulici. Za druhé je důležité obsazení ženských postav. Zuzana Mauréry je prostě nádherná. Vzpomenu na scénu ve výtahu a naskočí mi husí kůže. A co předvádí Elizaveta, zdráhal bych se nazvat herectvím. Ona se ve filmu prostě zjevuje, a já jen zalapám po dechu a zírám s otevřenou pusou. Je to až bolestně silné. Po druhém díle: tento film je založený na psychologii postav. Jejich vývoj a vzájemné vztahy je radost sledovat. Pokud jde o samotný příběh, už to není taková sláva, takže motivace postav je jasná, ale jejich chování (nebo naopak pasivita) je někdy dost zarážející. Přesto si syndrom rád někdy připomenu. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Druhy dil katastrofalni. Opravdu s nim musela hned pichat? A vubec celkove nerealny. Skoda, prvni dil byl hodne s lusnej. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Znovu parádna práca dramaturgie ČT. Výborne napísaná , skvelo zrežírovaná, bavil som sa, spokojnosť.!!! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám pochybnosti o tom, že se stockholmský syndrom vztahuje na pouto, které mezi sebou měli Klára Osecká s Lukim. O tomto jevu se obvykle mluví v souvislosti s únosci a jejich rukojmími poté, co spolu strávili nepřetržitě dlouhou dobu. Tihle dva to spolu ale měli jinak, Klára Lukiho nemusela vidět možná roky. Stačil jsem si taky všimnout chybek, které mi kazily celkový dojem. Například Osečtí se rozhodnou prodat chatu. Kláře se ještě ani nestačily vstřebat modřiny a chata už je prodaná- Osečtí vytahují před Mojžíšem z igelitky balík bankovek. Jindy zvoní vrah u dveří a paraplegik Osecký, který do té doby sledoval z pohovky televizi, najednou sedí v kolečkovém křesle v předsíni. Nebylo to špatné, bavilo mě to, ale kriminálky, které považuji za výborné, jsou kvalitativně trochu někde jinde. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, jak tady spousta lidí uvádí, že první polovina filmu je výborná, druhá je podstatně horší, uspěchaná a ne úplně zvládnutá. Dokonce si myslím, že by tomu slušela tak 8-10 dílná série. Nevím, jestli na to nebyly prachy nebo proč z toho vznikl jenom dvojdílnej film, ale chtělo by to víc rozvézt. Některý linky nebyly úplně nebo vůbec ukončený, nepochopitelná byla milostná zápletka v druhé půli, to tam snad vůbec být nemuselo. Na druhou stranu takový krimi thrillery u nás zatím nejsou moc zvykem, už vůbec ne ukazovat nějaký drastický nebo nepříjemný scény (např. v závěru scéna s krumpáčem). D. Švehlík je opět výbornej a celkově není nikdo, kdo by nějak herecky zaostával. Pokud má tohle být krůček ke zlepšení tohoto žánru u nás, pak říkám jen tak dál. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Nevim, steklo to po me jako bych mel pri sledovani plastenku...ze v tu chvili vis, co se deje, co ti chce ten film i vsichni okolo rict, ale nejak to k tobe vubec nepronikne. Osobne furt povazuju za takovou mohylu ceskych krimi serialu poslednich let Redla (navzdory anebo spis kvuli Bezvedomi). ()

Reklama

Reklama