Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborně natočeno, co se týče režie i kamery. Herecky také nemám, co vytknout. Ale Kulhánek nebyl jen hlavní záporák, ale i scénárista. Kdyby si dal větší práci s logickým chováním postav, hodnotím určitě lépe. Ale toto je problém valné většiny současných českých krimi seriálů. ()

barabura 

všechny recenze uživatele

Myslím si přesně to, co 90 % ostatních lidí tady. První díl vypadal slibně, ale bohužel druhej to celý zabil... Myslela jsem, dle názvu, že se to bude točit hlavně kolem vztahu únosce a unesené, takže slušný psycho, ale to se tam jen tak občas mihlo. Pak jsem si myslela, že druhá důležitá linka bude o tom jak bude ten bejvalej policajt pátrat a on skoro nepátral a vlastně, kdyby tam nebyl tak by se asi nic moc nestalo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V první části hodně zajímavá thrillerová podivaná z český kotliny. Jenže druhá část sympaticky rozjetej thriller stáhla v lepšim případě do průměru. Už na začátku jsem si řikal, že je těch náhod docela dost, nicméně v druhý půlce se snad každej zásadní posun v ději spolíhal na menší nebo větší náhodu. Když už nic jinýho, mohli si tvůrci odpustit trapnou zápletku s Mojžíšovym románkem, tomu jsem fakt nevěřil. Chválim snahu o akci a chápu, že skromný český rozpočty nedovolujou se v tomhle směru moc rozšoupnout. I tak si ale myslim, že těch pár akčních scén se i "s tim málem" dalo nakroutit líp. A hudba mohla být taky zajímavější. Velká škoda, že se nepodařilo pořádně využít zajímavý zápletky a že je druhá část překombinovaná až těžko uvěřitelná. Třetí slabá hvězda za odvahu pustit se v rámci TV filmu do thrilleru, filmařinu (s výjimkou akce) a herecký výkony. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

První část byla výborná, druhá jenom těžce průměrná, víc by tomu slušely tři části a trochu rozvést těch závěrečných dvacet minut. I tak dávám 70%. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení mne zde trochu mrzí. První díl byl skvělý, druhý trochu v tempu polevil, i tak je to jasných pět hvězd. Oceňuji velký počet neokoukaných tváří, jako Vondráček či pro mě Maxiková. Jeden z filmů posledních let ČT, co patří do výkladní skříně, hned po boku Metanolu či Dukly 61. ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době fakt dobrý a koukatelný český napínavý TV film, který si nehraje na Kobru 11, neodehrává se ve filmovém studiu nebo Praze (jakožto většina), jeho dění je bohužel reálné a příliš se o něm nemluví. Až na postelovou zápletku ve druhém díle, co nesměla samozřejmě v českém krimi filmu chybět (hlavně se držme žánru), to bylo fajn. Na české poměry dobře natočené, skvělé obsazení, nechybělo napětí, psychologie postav a vše to podtrhla raw atmosféra. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k většině lidí, kteří rozdělují kvalitativně obě části. Ta první měla nápad a dost navnadila na druhou. Ovšem tam to začne drhnout už jen tím, že 3-4x dojde k záchraně náhodou. To celému příběhu ubírá na uvěřitelnosti. Škoda, chtěl jsem vpálit 4* a pochválit námět, ale finále to zazdilo. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že paní Spáčilová se o tomto snímku vyjádřila celkem pozitivně, což u ní není častým jevem, čekal jsem rozhodně lepší podívanou, než se mi dostalo. Stockholmský syndrom sice boduje v popisu veskrze odporného prostředí obchodu s bílým masem a je silný zejména ve zobrazení devastujících účinků degradace lidské bytosti na zboží, selhává však paradoxně tamtéž v podobně až karikaturně vyznívajících členů gangu. Když k tomu přidáme jejich ne příliš zdatné herecké dovednosti i dost přehnaný závěr, vychází ze Stockholmského syndromu až podprůměrná záležitost, aspirující na zahozenou šanci roku. Škoda, protože ústřední čtveřice Švehlík, Finger, Mauréry a Maximová byla celkem dobrá .... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi originální a zajímavý příběh, který je ovšem těžce zpackaný a pohřbený scénáristy. Námět zněl zpočátku slibně, ono moc filmů o prostituci a obchodu s bílým masem z českého prostředí moc není, proto jsem doufal a věřil České televizi, že se jim snímek povede, třeba jako jejich výborný, taktéž dvoudílný snímek Metanol. Dočkal jsem se však těžce průměrné kriminálky, které na ploše více jak 2 hodin nedokáže divákovi víceméně nic předvést. První část je ještě solidně natočená, ovšem druhá část už lehce sklouzává až k béčkovému ražení, zejména pak totálně odfláknutý závěr. První díl slušně navnadil, druhý díl zkrátka vše pohřbil. Nevím, kde se stala chyba, protože po herecké stránce nejde filmu moc co vytknout, i když některé postavy jsou vyloženě úlet. K reálnosti scén a vyšetřování bych měl asi taktéž hodně poznámek, celkově však nic extra hrozného. Film mě svým způsobem velmi zklamal, očekával jsem od něj teda mnohem víc, než jen obyčejný lehce průměrný krimi/thriller s dobrým, přesto hrozně zpracovaným námětem. 6/10. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Podívat se na to dalo, ale zase jako žádný zázrak. Bylo tam několik takových poněkud nelogických momentů. Mně přišla trochu ujetá situace hned na začátku. Když mi někdo jen tak zničehonic vytáhne pistoli na psa a zastřelí ho ... jako psa, copak se za ním rozběhnu a skočím po něm s holýma rukama, když má tu bouchačku v ruce?? No jak to asi může dopadnout?? No a že pan Mojžíš s paní Oseckou ... tento, no tak to už byl dobrej Holywúúd. Počesku. Klára, která se jeví zcela mimo sebe, vypadá jak zombie, kouká nepřítomně do neurčita, to znamená do blba, neřekne slovo, si najednou půjčí tátův mobil a velmi svižně píše a maže SMSky jako by se nechumelilo, taky zvláštní. O tý bandě slizkejch parchantů z bordelu se radši zmiňovat nebudu. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Viděno už loni. Čekal jsem až se otevře hodnocení. První část je skvělá psychologická krimi, v druhém díle se vše uzavře, a ten je ale dle mého názoru poněkud slabší a uspechany. Osobně bych výjimečně dal ještě jeden díl. 😉 Jinak celkové 70% - 4* ()

Caa 

všechny recenze uživatele

První díl příjemné překvapení, rychle se vyvíjející děj, rozhovory mají hlavu a patu, logika nedostává až tak na frak. Trochu mi tam haprovalo, jak se zlouni okatě motají kolem domu Oseckých, čímž na sebe nesmyslně upozorňují. Druhý díl bohužel utahaný až běda a celek shodil do šedivého průměru. Bylo by to za tři, ale za tu debilně sestříhanou závěrečnou rvačku, za přítomnost Oseckých na pohřbu a za to, jak byl ten konec odbytý, hvězda dolů. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

na CZ TV slusna prace... sice misty trochu sterilni, emoce jsem tem hercum moc neveril, ale jinak dobry... mozna bych to i trochu sestrihal aby se zvysilo tempo... ()

Reklama

Reklama