Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem hodnoit po prvném díle jako kolegové, protože tady bylo zjevné, že až závěr to celé sepne. Za začátku to mělo velmi solidně našláplo i když ten faktor osudovýh náhod mě přišel docela nevěrohodný, ale zase to bylo za cenu orginální zápletky a to nejen z hlediska napětí a krimi žánru, ale především psychologie. Druhej díl měl gradaci, to ne že ne, ale opět spousta klíčových náhod trošku ten realismus ubíjela. Závěrečná akce ubila druhou hvězdičku to nemělo s realitou nic společnýho, spíš s groteskou. Ovšem ty tři co dávám, jsou poctivý, jednalo se krimi-thriller, který měl drajv, napětí a velmi kvalitní herecký výkony a to není zase tak málo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V první části hodně zajímavá thrillerová podivaná z český kotliny. Jenže druhá část sympaticky rozjetej thriller stáhla v lepšim případě do průměru. Už na začátku jsem si řikal, že je těch náhod docela dost, nicméně v druhý půlce se snad každej zásadní posun v ději spolíhal na menší nebo větší náhodu. Když už nic jinýho, mohli si tvůrci odpustit trapnou zápletku s Mojžíšovym románkem, tomu jsem fakt nevěřil. Chválim snahu o akci a chápu, že skromný český rozpočty nedovolujou se v tomhle směru moc rozšoupnout. I tak si ale myslim, že těch pár akčních scén se i "s tim málem" dalo nakroutit líp. A hudba mohla být taky zajímavější. Velká škoda, že se nepodařilo pořádně využít zajímavý zápletky a že je druhá část překombinovaná až těžko uvěřitelná. Třetí slabá hvězda za odvahu pustit se v rámci TV filmu do thrilleru, filmařinu (s výjimkou akce) a herecký výkony. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Musím jít tentokrát s davem. První částí tohoto poměrně očekávaného televizního filmu si Dan Svátek rozehrál úžasný koncept krimifilmu s kvalitami, které jsme tu v rámci žánru neviděli už pekelně dlouho. Posbíral si k tomu množství talentovaných herců v čele s mým velmi oblíbeným Davidem Švehlíkem. V půlce druhé části začal ale najednou přešlapovat na místě a místo kvalitnějšího zakončení příběhu, který by si zasloužil delší dobu vyprávění, vytvořil několik naprosto zbytečných pasáží, viz vztah Švehlíka a Mauréryové. Začátek byl na jasnou pětku, konec sám sebe zahrabal do průměru. Tohle by skvěle fungovalo jako alespoň 6dílný seriál. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, jak tady spousta lidí uvádí, že první polovina filmu je výborná, druhá je podstatně horší, uspěchaná a ne úplně zvládnutá. Dokonce si myslím, že by tomu slušela tak 8-10 dílná série. Nevím, jestli na to nebyly prachy nebo proč z toho vznikl jenom dvojdílnej film, ale chtělo by to víc rozvézt. Některý linky nebyly úplně nebo vůbec ukončený, nepochopitelná byla milostná zápletka v druhé půli, to tam snad vůbec být nemuselo. Na druhou stranu takový krimi thrillery u nás zatím nejsou moc zvykem, už vůbec ne ukazovat nějaký drastický nebo nepříjemný scény (např. v závěru scéna s krumpáčem). D. Švehlík je opět výbornej a celkově není nikdo, kdo by nějak herecky zaostával. Pokud má tohle být krůček ke zlepšení tohoto žánru u nás, pak říkám jen tak dál. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dialogy grázlů sice stály za starou belu, ale jinak se mi to líbilo. Potěšila i miniscénka Josefa Formánka s Davidem Švehlíkem v jedné místnosti, sympatický odkaz na Úsměvy smutných mužů. Jsem zvědavá na závěr. Ostrava!!! Dodatek: ve druhé části se nám představil Rychlý Sešup Dolů a to jsme zrivna nestáli. Konec byl zmaštěný, až se na to špatně dívalo, celkově za tři a to jsem hodná. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Jeden ze tří motorkářů, kteří vychází z čerpací stanice, je Roman Izzi Izaiáš, frontman české rockové kapely Doga. (rublik05)
  • Dle vyjádření producentky minisérie navazuje Stockholmský syndrom volně na další minisérii Spravedlnost (od r. 2017). Tato informace je však milná, neboť se v obou sériích vyskytují stejní herci (např. Štěpán Kozub, Martin Finger a další), kteří hrají zcela jiné postavy. (Van_Stajpen)
  • Aby se představitel Jindřicha Oseckého, Martin Finger, necítil na vozíčku neobratně, potřeboval několik lekcí. Trénoval se skutečným vozíčkářem Jiřím Pleškou. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama