Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stará výměnkářka, surově podříznutá, nalezená sedící na židli nad svou batolící se drůbeží. Okolnosti jasně ukazují na loupežnou vraždu a Budík (J. Plesl) zpočátku nepochybuje. Nabízí se motiv peněz, ukrytých ve výměnkářčině náboženské knížce, Nebeklíči, jak bylo na vesnici zvykem. Ty zmizely. Stopy ukazují, že rodina, tedy vážený syn hospodář (M. Finger) a jeho žena (B. Lukešová), jsou nevinní, že útočník přišel zvenku. Ale kdo? Může hrát nějakou roli blížící se soud o pozemky, ve kterém měla stará paní svědčit? Otázky se komplikují, vesnice na okraji Prahy se jeví jako čím dál tajemnější svět, v němž se dějí poněkud nepochopitelné věci. Existuje například skřítek Hospodáříček? Budík je však racionální člověk, a tak brzy narazí na skutečnou stopu. Na základě chytrého postřehu objeví výměnkářčiny peníze a další důkazy. Podezření se obrací k rodině. Dojde i k zatčení, ale to nakonec nikam nevede, je totiž jasné, že právně neobstojí. Budík cítí, že stále nerozumí něčemu základnímu, bez čeho se v tomto vesnickém případu neobejde a co musí pochopit. A když je varován, aby se o pochopení této bohaté sedlácké rodiny raději nesnažil, neposlechne. Je policista, má nějaké poslání, jeho etika mu velí prosadit pravdu, ať je jaká chce, děj se co děj… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak začíná to jít pěkně do kopru. Ten scénář je tak nesmyslný a nelogický, že odhalení brutální vraždy zbožné venkovské babky je vrchol demence. Nechci spoilerovat, ale copak by se takhle mohla pobožná ženská zachovat? Boha, taká chujovina!! Je vidět, že scénárista Petr Zikmund má svoje období už za sebou a začal senilnět a psát hotové bláboly. Navíc ještě s okrasnou vatou, když mladý policejní agent odpaní dcerku svého nadřízeného, nebo Langmajer v každém díle souložící s nějakou jinou ženskou. Ne, tohle už smrdí hnojem a pochybuji, že se z něho další díl vyhrabe. Pořád ještě hodnotím vysoce nad rámec možností, ale to jen díky výpravě, která dělá seriál alespoň trochu koukatelným. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celé to není žádná sláva, ale případ jako takový a zejména jeho absurdní motiv, to je slabota nemající obdoby. Řešení uhodne každý průměrný konzument detektivek velmi záhy a zbytek (hospodáříček, proklínací scénka na hřbitově a milostné eskapády Kouzelníka Žita) je už jen trapnost a vata... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děsná pruda. Jedna hvězdička za Lucii Žáčkovou, která je skvělá vždy a všude, rozsvítila i tuhle patlaninu, zbytek obsazených: všichni do jednoho na ránu bez milosti, sympatická není jediná z postav, slovy mizerně napsaná, natočená i zahraná tragédie, vedle které by se všichni kriticky komentující Četnické humoresky, Četníky z Luhačovic i třeba Modravu mohli chytit za nos a zcela racionálně upravit svá původní hodnocení směrem nahoru, protože férovost. Do ústředních rolí se nehodí ani jeden z účinkujících, Denis Šafařík to slíznul už za naprosto debilní vánoční pohádku, je mi toho pána líto, nic mi neudělal a je z mé strany sprosté se do něj pouštět, uzavřu to tedy pouze konstatováním, že nemá štěstí na role, holá prdel Langmajerova, když lascivně klátil a ochmatával Geislerovou- nechutné celé, jindy výborný Plesl je zde unylým otrapou, Vlasáková- zbytečná postava, soukromí vyšetřovatelů je vůbec v každém detektivním počinu opruz, proto si cením Hříšných lidí, Lábuse málo, nezachránil to ani namakaný Martin Finger. V pátky sledujeme Kukačky, ano žánr diametrálně odlišný, ovšem to, co předvádí herecká sestava do jednoho posledního tam někde v rohu v Kukačkách a co se děje za dva dny ve ZVP je natolik výrazný rozdíl, že rozum couvá. Špatná režie, nesprávné vedení herců, dialogy šustí papírem, nejdou hercům z pusy. Tohle se už nezvedne. Howgh. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je nějaká nová móda, cpát do historizujících seriálů sex minimálně třikrát za jeden díl? Já jen, abych se připravil dopředu a místo tohohle si raději pustil Zlou krev. Jinak ten scénář je tak neskutečně tupý, že divák, kterému nedojde, jak vše bylo, po hlášce o tom, že měla ruku umytou mýdlem, tak to není divák detektivek. Mezitím se naprosto zoufale motají různé postavy, policie nekoná, co má konat, vše odedře mladý Nováček a trochu ten Langmajerův polda (ani nevím, jak se jmenuje) v posteli, sem tam se objeví naprosto nahodilé a zbytečné informace (jako proč mám jako divák vědět, ve který měsíc Masaryk zrušil šlechtické tituly? Leda by ČT byla prolezlá lidmi z Koruny české, kteří chtějí návrat Habsburků na český trůn, pak by to smysl dávalo.) Nebo to s tím hospodáříčkem (pokud vím, říkalo se mu spíš šotek, ne?), to byla linie úplně odnikud nikam, do ztracena, ani vtipné to nebylo, nějakou pointu už vůbec. Kdo to řekl, že když se na scéně objeví flinta, musí se z ní vystřelit, jinak tam je zbytečně? Nu a navíc ten případ nedával smysl - kvůli takové fakt blbině ohrozit čest rodu? A svou víru? A spasení? Ale no tak. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhruba v polovině mi došlo jak to bylo - stačilo se zamyslet nad názvem epizody. Zápletka byla děravá jak cedník. Motiv nepřesvědčiný. Některé scény jsou naprosto zbytečné, nic neříkající, děj nikam neposouvající. Jednoduše mě to nebaví. Spoiler: Místo aby zbožná babka u soudu popravdě vypověděla, že si nevzpomíná jak to s polnostma bylo, tak se radši podřízne a spáchá kapitální hřích. To je tak věrohodné až to bolí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tedy, než jsme se dostali k případu, museli jsme zkontrolovat modrou krev, a vůbec vaty je zde až příliš. Dvakrát sex, kulečník, sanatorium. Je to škoda, protože dnešní případ už byl celkem zajímavý. Na druhou stranu napadení strážníka s úsměvem pominuté. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl už by lepší. Zajímavý případ, k tomu dobře hrající Satoránský a FInger ve svých malých rolích, ale udělali z nich maximum možného. Snad se úroveň bude zvyšovat i dál. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se mi dzá, že sleduju seriál, který by se měl jmenovat "Jak to pražští policisté ve velkém neumí." Co to zase bylo? Tak uvědomělá křesťanka a sáhne si na život? Tak by odmítla vypovídat, nebo vypověděla po pravdě, že si nic nepamatuje. Ano, nechtěla nikomu ublížit, ale očividně ten spor se táhnul už řadu let, tak by se holt táhnul i dál. Nebo by někde soud dohledal ty mapy. Hotovo, dvacet. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě zajímavý příběh a podle počátečních indicií nečekané rozuzlení, které bohužel divák odhalí cca v půlce příběhu. Jinak vyšetřování není moc extra, je to prostě další průměr, bohužel ani osobní životy hlavních hrdinů nejsou kdoví jak zajímavé. Prostě průměr, který neoslní, ale ani nezklame. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela zívačka. Z pomalu plynoucího, nikam nevedoucího vyšetřování dokáže vytrhnout aspoň na chvíli linka s Langmajerovou neteří (dcerou), ale i ta ve výsledku vlastně nikam nevede. Sem tam nějaké pomrknutí na poměry tehdejší doby celý díl neutáhnou. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Proč ta babka předtím tvrdila, že si přesně pamatuje, jak pozemky byly a kvůli tomu chtěla vypovídat? A jestli to přece zapomněla, proč prostě neřekla, že už neví, jak to bylo? Nikomu by neublížila, její svědectví by jenom bylo k ničemu. Proč kvůli tomu spáchala sebevraždu, nota bene když byla tak silně věřící? To nedává smysl... No, alespoň na řešení tentokrát vyšetřovatelé přišli sami a nemuseli jim v tom pomáhat postižení a manželky vrahů. Jinak obvyklá slabota, občas trapné scény ("Nemám tuberu! Nemám tuberu!") občas scény nechtěně k smíchu (podruh natáhne policajtovi za přítomnosti jiného policajta, pak po něm ještě hodí boty a oba policisté se podruha bojí). Inspektor Budík je i nadále nesympatický a neustále otrávený a Havlík i nadále souloží ve službě. Slabé 2*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to tak vypadá, že tady reprezentuji nenáročné diváky. Nebýt těch nekvalitních záběrů, tak bych k tomu neměl výhrady. Tentokrát to byl navíc i zajímavej, nevšední případ. Tohle rozuzlení jsem nečekal. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Seriál zatím věrohodnosti moc nepobral. Spíš je to o tom, jak vše přizpůsobit výslednému záměru. Jestli je něco vážně hodně přitažené za vlasy, tak to, jak všechny ženy nemyslí na nic jiného, než vlézt s padesátiletým Langmajerem do postele. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U případu podříznuté báby byl pětihvězdičkový jen výkon Martina Fingera, jinak začínám být mírně nervózní, jak se tento seriál ukáže. Zatím tedy jako krimi podprůměrné, jako dobové drama jen v náznacích. Kouzelník Žito v posteli s princeznou z léčivé vody a Langmajer s malou Geislerovou, takže vítězem v disciplíně filmová nahota se stává: Langoš s nahým zadkem .... tak na to, jaké do této historické krimi série vkládám naděje, tak zatím nic moc a čekám dál na zlepšení. PS: udělejte něco s tím přesvícením!!! ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel je to s každým dílem horší a horší. Půl dílu jenom o sexu, oplzlý rádoby vtip o modré krvi mi navíc znechutil celý večer. Všechny postavy jsou neustále agresivní, mluva jak z hospody ve 21. století a amatérský výkon Denise Šafaříka mi opravdu začíná lézt krkem. Samotný případ ničím nezaujal, námět sice zajímavý, ale špatně zpracovaný. Nebýt Jardy Plesla, další díl bych už nedala. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O půl hovna lepší, než předchozí dva díly. Snaha o jakousi kriminální práci byla už znát. Ale ten případ....To je šílený. Tak blbej motiv jsem jaktěživ neviděl. Bába se sama zařízne, protože si nedokáže vzpomenout na nákres mapy pozemků, kvůli kterým má svědčit u soudu. A ještě za to vyřešení případu málem dostane Budík přes ciferník. Takže vyřešit případ sebevraždy a znemožnit tím pohřeb vážené buranky v rodinné hrobce je špatné. Ale zatajovat informace o případu a manipulovat s důkazy a ještě k tomu všemu svalovat vinnu na nevinnou je v pořádku? ()

Reklama

Reklama