Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý má své problémy. Vrchní inspektor Budík (J. Plesl) se svými dcerami, policejní agent Nováček (D. Šafařík) se svou dívkou, inspektor Havlík (J. Langmajer) s jistou dámou lehké pověsti (L. Žáčková). Ale vražda je přece jen vražda a má přednost. Tentokrát je to mladá pěkná holka jménem Kristýna, uškrcená v Malé Chuchli, tedy v Budíkově Velké Praze. Shání se po ní jiná pěkná holka, Eliška (E. Josefíková), která u ní bydlí. Vyšetřování se rozbíhá a najevo vycházejí zajímavé věci. Je tu jistý fotograf, který se kolem Kristýny točil, pak jsou tu jistí pánové, jejichž děti Kristýna učila hrát na klavír. Brzy ale vyjdou najevo i další věci. Budíkovi lidé najdou fotografie, které pocházejí z Malé Chuchle a jsou velmi zajímavé, Budíkovo policejní uvažování se rozbíhá naplno. Jde tu o vraždu pro peníze? Je to vydírání? Nebo něco úplně jiného? S mladými pěknými holkami to zkrátka není jednoduché. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší epizoda než předchozí, ale jenom kvůli kriminální zápletce. Celkově je seriál velmi slabý, už jenom fakt, jak velmi rychle zjistili, kdo je mrtvá, značí o tom, že tvůrci neví, jak jinak identitu zjistit. SPOILER! Navíc postava Evy Josefíkové se chovala podezřele už od začátku, takže bylo znovu velmi jednoduché odhanout pachatele téměř okamžitě. Navíc byla bohužel epizoda hodně vztahově založená, takže byl případ posunutý až druhou kolej, což je podle mě velmi špatně. Rozhovor Jardy Plesla s Denisem Šafaříkem byla vyložená amatérština, jak uměle prodloužit děj. Dvě a půl hvězdičky. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně díl, ve kterém Langmajer nesouložil, tak už jen za to si zaslouží o hvězdičku navíc. Jinak to stále zůstává na úrovni jakési parodie na parodii, což mi moc nesedí. Nicméně proti gustu žádný dišputát. I zápletka byla tentokrát poměrně slušná, i když indicie byly do příběhu nastraženy až příliš návodně, takže odhalení nebylo nijak překvapivé. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že scénář psal někdo jiný - konečně to dodržuje nějaká pravidla, pokouší se to lehce o humor, má to alespoň průměrnou dramaturgii. Pořád je to na produkt špičkového veřejnoprávního média, na které si ČT hraje, fakt jen průměr, ale dalo se na to dívat, něco se dělo, detektivové tentokrát dokonce vyšetřovali a dokonce sami odhalili pachatele, takže jo, zatím nejlepší díl. Jen mi pořád vadí, že jsou to současné postavy, současná mluva, současné jednání a současná agitační témata (tentokrát po bolševicích a Němcích lesbické téma) v historických kulisách. Stačí se podívat na jakýkoliv černobílý film ze 30. a 40. let, jak se k sobě lidé chovali s noblesou a ne podle moderních archetypů „bodrý řezník“, „zvědavá nabuzená domácí“ apod. Stejně tak co rodiče rozhodli, to platilo - žádné trajdání holek po venku, ale holky by stály v haptáku a říkaly „ano, tatínku, ano maminko, jak si přejete“. A toho otce Pleslovi fakt nevěřím. Ono vůbec dnes to bylo jen o přehrávání - nejen Plesl přehrával, ale (nijak překvapivě) i Melíšková a úplně nejvíc tedy Josefíková. Jinak mě pobavilo, když pánové kriminalisté věděli, že mají hledat někoho s fotoaparátem, že jim tak dlouho trvalo, než někoho našli, když jim to ten mladík řekl hned na začátku. Ale kdyby šli rovnou tímto směrem, bylo by hned jasno, že? Takhle ta váza, vkladní knížka a důlek na posteli vypadaly strašně mysteriozně. Jo, a přijít po tomhle za normální ženskou policajt s kytkou, hodí mu ji na hlavu, a ne že řekne, že nikdy žádnou nedostala a je z toho štajf. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než předchozí díly, ve všech ohledech přesnější. Sice je tam Nováček opravdu asi jen jako komická figurka, ale když už nic jiného, alespoň jsem se zasmál. Napětí totiž zcela chybí. Ovšem případ měl hlavu a patu a byť vyšetřování bylo celkem fádní, věnovali mu dnes tvůrci více času, než rodinám postav. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ zavražděné krásky v Malé Chuchly byl zatím asi nejlepším v rámci Zločinů Velké Prahy, ale že by to byla nějaká hitparáda se říct nedá. Dám tři hvězdy, ale to jako musím zakrýt zklamání z toho, že jsem čekal od tohoto seriálu přeci jen něco víc, ale ono to nabírá směr taškařice... taškařice u které teču z toho přesvícení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Točilo se v Praze: na Žižkově, na Malé Straně, Novém Městě a v Českém Dubu. (sator)
  • V epizodě můžeme zaslechnout cizí slova jako: „plezír“ – to je zkomolenina německého Pläsier, tedy potěšení. Další slovo je „Wenzelsplatz“, německé pojmenování pro Svatováclavské náměstí, tak se totiž jmenovalo dnešní Václavské náměstí. Slovo „štráfek“, pravděpodobně z německého slovesa streifen, tedy dotknout se, zasáhnout – jednalo se o pojmenování frajera, štramáka, sekáče. Pak tu máme slovo „lábuž“ ze slova labužírovat, původem ze staročeského labuziti – mlsati. (sator)
  • V této epizodě jsou hned 2 chyby. Zatímco v kleci je kanárek, divák slyší hlas papouška vlnkovaného neboli andulky. Při kontrole lístků v tramvaji je pak na jízdenkách vidět velké písmeno D, tak byly označovány dětské jízdenky, na lístcích pro dospělé žádné písmeno nebylo. (Evusja)

Reklama

Reklama