Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý má své problémy. Vrchní inspektor Budík (J. Plesl) se svými dcerami, policejní agent Nováček (D. Šafařík) se svou dívkou, inspektor Havlík (J. Langmajer) s jistou dámou lehké pověsti (L. Žáčková). Ale vražda je přece jen vražda a má přednost. Tentokrát je to mladá pěkná holka jménem Kristýna, uškrcená v Malé Chuchli, tedy v Budíkově Velké Praze. Shání se po ní jiná pěkná holka, Eliška (E. Josefíková), která u ní bydlí. Vyšetřování se rozbíhá a najevo vycházejí zajímavé věci. Je tu jistý fotograf, který se kolem Kristýny točil, pak jsou tu jistí pánové, jejichž děti Kristýna učila hrát na klavír. Brzy ale vyjdou najevo i další věci. Budíkovi lidé najdou fotografie, které pocházejí z Malé Chuchle a jsou velmi zajímavé, Budíkovo policejní uvažování se rozbíhá naplno. Jde tu o vraždu pro peníze? Je to vydírání? Nebo něco úplně jiného? S mladými pěknými holkami to zkrátka není jednoduché. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně slušný detektivní příběh i docela vtipné dění kolem rodin hlavních postav. Příběh zavražděné dívky je sice od začátku divákovi znalému detektivek zcela jasný a Eva Josefíková hraje tu svou podezřelou tak podezřele, že jen blázen by si myslel cokoli jiného. Ale to nevadí. Příběh byl slušně vymyšlen, hlavní hrdina si konečně prosadil svou a taky něco předvedl ze svého kriminalistického umění. Dobré byli vedlejší postavy, Melíšková rozhodně potěšila. Jen tak dál. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhém díle jsem řekl, že s tím nehodlám ztrácet čas, a také jsem to hodlal dodržet. Třetí díl jsem neviděl a k tomuto jsem se dostal čirou náhodou. Mno, první a druhý díl byly absolutní katastrofa a takové scénáře s vyloženě školáckými chybami (to si dovoluji říct i jako pouhý divák) by neměly nikdy projít přes schvalovací dramaturgické kolečko, tento (patrně díky tomu, že ho nepsal Zikmund) základní nedostatky (typu do ztracena vedoucí linie bez jakéhokoli ukončení, mizející postavy a tak dále) neobsahuje a je jen průměrně špatný. I bez těch nejhorších chyb scénáristických jsou totiž stále přítomny chyby profesní. Věci jasné na první pohled docházejí policii po strašně dlouhé době, velká odhalení dlouho zůstávají nespojena s pachatelem (ehm) a fakt si nemyslím, že jsem jediný, komu byl v první vteřině jasný poměr mezi zavražděnou a její spolubydlící. I když ne katastrofa, pořád slabota. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že scénář psal někdo jiný - konečně to dodržuje nějaká pravidla, pokouší se to lehce o humor, má to alespoň průměrnou dramaturgii. Pořád je to na produkt špičkového veřejnoprávního média, na které si ČT hraje, fakt jen průměr, ale dalo se na to dívat, něco se dělo, detektivové tentokrát dokonce vyšetřovali a dokonce sami odhalili pachatele, takže jo, zatím nejlepší díl. Jen mi pořád vadí, že jsou to současné postavy, současná mluva, současné jednání a současná agitační témata (tentokrát po bolševicích a Němcích lesbické téma) v historických kulisách. Stačí se podívat na jakýkoliv černobílý film ze 30. a 40. let, jak se k sobě lidé chovali s noblesou a ne podle moderních archetypů „bodrý řezník“, „zvědavá nabuzená domácí“ apod. Stejně tak co rodiče rozhodli, to platilo - žádné trajdání holek po venku, ale holky by stály v haptáku a říkaly „ano, tatínku, ano maminko, jak si přejete“. A toho otce Pleslovi fakt nevěřím. Ono vůbec dnes to bylo jen o přehrávání - nejen Plesl přehrával, ale (nijak překvapivě) i Melíšková a úplně nejvíc tedy Josefíková. Jinak mě pobavilo, když pánové kriminalisté věděli, že mají hledat někoho s fotoaparátem, že jim tak dlouho trvalo, než někoho našli, když jim to ten mladík řekl hned na začátku. Ale kdyby šli rovnou tímto směrem, bylo by hned jasno, že? Takhle ta váza, vkladní knížka a důlek na posteli vypadaly strašně mysteriozně. Jo, a přijít po tomhle za normální ženskou policajt s kytkou, hodí mu ji na hlavu, a ne že řekne, že nikdy žádnou nedostala a je z toho štajf. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

První díl tohoto seriálu, který jsem viděla a asi ne poslední. Zbytečné psát komentář, protože všechno, co jsem měla na srdci, už naprosto přesně, výstižně a dokonale napsal honajz! ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě krásné holky v jednom bytě? To je vždycky podezřelý a nikdy to nemůže skončit dobře... ani tady ne. I přes úplně parádní bydlení obou slečen a tomu odpovídající oblečení Evičky Josefíkové, na mě v téhle epizodě atmosféra počátků První republiky vůbec nedýchla. No a bylo tam rovněž příliš mnoho vloženého příběhu hlavních postav, které nemělo vůbec žádnou souvislost s případem samotným. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než předchozí díly, ve všech ohledech přesnější. Sice je tam Nováček opravdu asi jen jako komická figurka, ale když už nic jiného, alespoň jsem se zasmál. Napětí totiž zcela chybí. Ovšem případ měl hlavu a patu a byť vyšetřování bylo celkem fádní, věnovali mu dnes tvůrci více času, než rodinám postav. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych odsoudil, fotografa, ještě že nevyšetřuju... V díle můžeme zaslechnout cizí slova jako: "plezír", je to zkomolenina německého Pläsier, tedy potěšení.  Další slovo je "Wenzelsplatz", německé pojmenování pro Svatováclavské náměstí, tak se totiž jmenovalo dnešní Václavské náměstí. Slovo "štráfek", pravděpodobně z německého slovesa streifen,tedy dotknout se, zasáhnout, jednalo se o pojmenování, frajera, štramáka, sekáče. Pak tu máme slovo "lábuž" ze slova labužírovat, původem ze staročeského labuziti-mlsati. ()

vnimatkrasu odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty jo, vůbec. A to zvládnu leccos. Bez atmosféry, bez tempa, bez elementární poutavosti. Zato s třeskutě jalovejma mikroscénkama, hrozným zvukem a s Denisem Šafaříkem, jehož komediální vlohy jsou na úrovni ojetýho furgonu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když na začátku Josefíková držela vázu, jako by šlo o její život, tak jsem si hned říkal, že v ní odnáší nějaké důkazy... Stejně tak se komplexně od začátku chovala dost divně, a bylo jasné, že její postava je dost podezřelá. Tady by to chtělo ještě zapracovat, ale na to už je asi pozdě... Tenhle díl by ale přišel takovej nejvíc pohodovej a příjemně ubíhajicí. Plesl se taky konečně chová i jako skutečný komisař, a reálně vyšetřuje a konfrontuje podezřelé. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zatím nejlepší díl. Chválím LGBT+ zápletku, která u nás ve filmech z období První republiky není vůbec obvyklá, přestože tenkrát, stejně jako nyní, se lesby a gayové ve společnosti vyskytovali (jen se ke své orientaci nemohli veřejně hlásit nebo by byli postihováni zákonem). Bohužel byl však zajímavý případ odsunut až na druhou kolej kvůli vztahovým problémům vyšetřovatelů a jejich okolí (nezajímaví Nováček a Budíkova dcera) a to mi brání dát vyšší hodnocení. 2,5*. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl seriálu, který je pravděpodobně natočen záměrně v lehce podprůměrné kvalitě. Kvalitou nemyslím herecké výkony, ty jsou vždy velmi dobré, ale dramaturgickou a režijní složku. ()

Reklama

Reklama